Follow us

Aide-mémoire | Η βραδιά που ο Γιώργος Καράβας άναψε φωτιές με μία συνέντευξη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Γιώργος Καράβας

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Είδα τον Γιώργο Καράβα να είναι χάρμα οφθαλμών στο "Night Out". Προφανώς και δήλωσε περισσότερο σίγουρος από όσο έχουμε συνηθίσει ένα τηλεοπτικό πρόσωπο να δηλώνει μπροστά στην κάμερα. Άλλο αν από πίσω, σε δημοσιογραφικά τραπέζια και λοιπές συναντήσεις, σου μιλάνε λες και είναι ο ρόλος της Jennifer Aniston στο "Morning Show" και έχουν μπει με grader στα κεντρικά του BBC.

Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τη μεγάλη εικόνα της συγκυρίας λοιπόν. Ο Γιώργος Καράβας, ένα αρκετά επιτυχημένο πρόσωπο των τελευταίων δύο ετών μέσα από το "GNTM", πήγε στο "Night Out" και μίλησε στον Θεοχάρη Ιωαννίδη, ο οποίος έχει ένα γκράντε late night στο MEGA χωρίς να έχει "γράψει" καμία σημαντική επιτυχία στο βιογραφικό του ως παρουσιαστής. Ένας επιτυχημένος άνδρας του "GNTM" λοιπόν μιλούσε σε έναν ηθοποιό κατά βάση στον οποίο δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια δική του γκράντε εκπομπή και πέτυχε. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν μιλούσε και έλεγε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στην τηλεόραση. Δεν μιλούσε ούτε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ούτε στον Γιώργο Παπαδάκη. Αυτό για εμένα έχει μια μεγάλη σημασία.

Στη συνέχεια, πάμε στην κεντρική ιδέα όλης του της συνέντευξης: "Στη ζωή μου θέλω να είμαι πρωταγωνιστής, δεν θέλω δεύτερους ρόλους". Εδώ τελειώνει η υπόθεση. Θα στηρίζω κάθε άνθρωπο που έχει τη δύναμη και την πειθώ να πει αυτά τα πράγματα μπροστά στο γυαλί και να τα εννοεί. Μάθαμε σε δήθεν ταπεινούς, με τεράστια κασέ και άμετρο τσαγανό για να διεκδικήσουν αυτά που κάνουν, απλά έχουν επιλέξει να μην το λένε δημοσίως.

Το πιο αστείο είναι ότι την πιο σκληρή κριτική ένας τέτοιος άνθρωπος τη δέχεται από ανώνυμους σχολιαστές του διαδικτύου, δηλαδή τους κατά συνείδηση πουθενάδες, και κάποιες τηλεπερσόνες που προσπαθούν και προσπαθούν και προσπαθούν για να φτάσουν μια μέρα να πλαισιώσουν έναν Καράβα. Οι leaders, βλέπε Τσιμτσιλή, Μενεγάκη και Σκορδά, λέγανε πιο soft πράγματα καθώς έχουν γνώσιν οι φύλακες. Ειδικά η Μενεγάκη διαχώρισε τα περί υπεροψίας και έμεινε στην ουσία του ζητήματος, πως απλά δεν έπρεπε να τα πει, άσχετα αν τα πιστεύει.

Την πιο σωστή τοποθέτηση και... κουβέντα στην τηλεόραση πάντως για την τηλεοπτική τοποθέτηση του Καράβα την έκανε ο Σάββας Πούμπουρας.

Κανένα ενδιαφέρον, μαθαίνω, δεν υπάρχει από τον ΣΚΑΪ στην παρούσα φάση για την απόκτηση της Βίκυς Καγιά. Διαψεύστηκε μάλιστα και από τον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού προσφάτως. Εγώ προσωπικά πάντως δεν θεωρώ διόλου τυχαία χρονικά τα δημοσιεύματα περί διεύρυνσης της αξιοποίησης της Φαίης Σκορδά και σε άλλες ζώνες πέραν της πρωινής.

Στο "Πάμε Δανάη" ωστόσο ακούστηκε κατ' εμέ η πιο στερεοτυπική κουβέντα ολόκληρου του media-κού τοπίου. Ότι δηλαδή για να γίνει κάποιος παρουσιαστής πρωινού πρέπει να έχει δημοσιογραφικό υπόβαθρο. Εκτιμώ πολύ τις απόψεις του Άρη Καβατζίκη, αλλά θα επιμένω πως αν κάποιος έχει ταλέντο στην παρουσίαση -και μόνο σε αυτό- δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση δημοσιογραφικής σπουδής. Αν δεν κληθεί να σχολιάσει, να φέρει θέματα, να κάνει αρχισυνταξία ή ό,τι άλλο σχετικό, καμία σχέση με τη δημοσιογραφία δεν πρέπει να έχει. Παρουσιαστής είναι. Κάτι σαν τον κομπέρ στο θέατρο.

Τα έκτροπα στα πρόσφατα Mad Video Music Awards ανάγκασαν συγκεκριμένοι καλλιτέχνες της τραπ σκηνής να τεθούν εκτός διοργάνωσης. Αυτό δημιούργησε τέτοιο χώρο ώστε να δούμε καλλιτέχνες στις υποψηφιότητες όπως ο Sidarta, ο SASKE και ο Mente Fuerte με σαφώς καλύτερα τραγούδια -κυρίως πιο αξιοπρεπή προς την ανθρώπινη ύπαρξη. Ορίστε που άμα θέλουμε, μπορούμε.

Σε άλλα νέα, όλοι μιλούν για τον Γιώργο Κακοσαίο. Μπράβο του!

Να δω πότε και πώς θα μπορέσει να κάνει και βραδινή εκπομπή η Μαρία Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1. Το "Καλημέρα Ελλάδα", το οποίο παρακολουθώ ανελλιπώς, είναι πολύ καλό και νομίζω θα αδικηθεί αν πιεστούν οι συντελεστές του παραπάνω. Καλή η αξιοποίηση των προσώπων, αλλά όταν και όπως πρέπει.

Aide-mémoire | Η βραδιά που ο Γιώργος Καράβας άναψε φωτιές με μία συνέντευξη

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα