Follow us

Αγαπητό Survivor δεν θα γίνεις ποτέ MasterChef

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε και φέτος τα δύο αντίπαλα reality

Survivor VS MasterChef

Αυτό το beef υπάρχει εδώ και μια πενταετία περίπου. Όχι άδικα. Από το 2017, όταν το Survivor ποδοπατούσε κάθε αντίπαλο πρόγραμμα και άλλαζε για πάντα το τηλεοπτικό τοπίο όπως το ξέραμε τότε, υπήρχε ένα κομψό MasterChef που έπαιζε στο STAR. Και ήταν εξίσου ωραίο με τα επόμενα, αλλά όχι τόσο εθιστικό.

Η ιστορία ανατράπηκε το 2018, πήρε τούμπα το 2019, το Survivor εκτοπίστηκε τελείως το 2020 και τελικά το 2021 το πράγμα ξαναμοιράστηκε γιατί ο Άγιος Δομίνικος έκανε ανασύνταξη δυνάμεων. Κάθε πρόγραμμα κάνει τον κύκλο του, θα μου πεις. Ναι, συμφωνώ. Αλλά κάποια προγράμματα, στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, έχουν ορισμένες σταθερές που δεν αλλάζουν ποτέ. Και αυτές είναι κοινές και για τα δύο προγράμματα.

Το Survivor είναι ένα εθιστικό πρόγραμμα. Και βαθιά καλοστημένο. Και με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά και με τη μεταφορική. Δυσκολεύομαι πως όλα αυτά που βλέπω ορισμένες στιγμές δεν ακολουθούν μια... "σκαλέτα”. Και εντάξει, μετά τα Ελλάδα Τουρκία και όλες αυτές τις μπαρούφες που δοκίμασαν οι Τούρκοι στο ελληνικό Survivor, επέστρεψαν στο δίπολο Διάσημοι και Μαχητές. Πέρυσι τους βγήκε, γιατί το καστ ήταν διαμάντι. Φέτος όμως, το πράγμα άρχισε να... βρωμάει από την πρώτη μέρα. Ο έρωτας του Σάκη και της Μαριαλένας με τον αντίστοιχο Λιβάνη έγινε Μυριέλλα και Τσακατσούκας με τον John στην Ελλάδα να δηλώνει πως πρέπει να δώσουμε έμφαση στις άθλιες συνθήκες και το καλλιτεχνικό τους έργο. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Είχε ανάγκη το Survivor ένα τόσο τηλεοπτικό, μούφα ειδύλλιο για να στηθεί μέσα σε δυο εβδομάδες; Μάλλον ναι. Ένας Βαλάντης να σε κάνει να θες να σπάσεις την τηλεόραση, μια Μυριέλλα να κλαίει και να φιλιέται σε λούπα και ένας Θεός αγρότης να πετάει ατάκες τύπου "Πες τα μοντέλο”. Αυτά βλέπει ο Ντάνος από τον θρόνο του και γελάει σήμερα. Με λίγα λόγια, θόρυβος. Σημαντική εξαίρεση ο Γιώργος Λιανός, που εμένα δεν με έπεισε ποτέ και αρκετά, αλλά στο Survivor είναι πραγματικά καλός, εύστοχος και ατακαδόρος. Ας μην την πληρώνει και αυτός την κιτρινίλα.

Από την άλλη, το MasterChef έχει τον αέρα της φινέτσας του. Κακά τα ψέματα, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι άφταστοι στο τηλεοπτικό coolness. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ολόκληρη η παραγωγή δεν θυμίζει ποτέ κιτρινίλα και δευτερίλα, κάτι που σιχαίνομαι στα ριάλιτι. Ναι το GNTM λοξοδρόμησε αλλά το πρώτο επεισόδιο MasterChef έδειξε τι σημαίνει να κατεβαίνει με την Εθνική Ελλάδος στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί οι άνθρωποι δεν κάνουν απλά καλά τη δουλειά τους, την κάνουν στο απόλυτο. Δεν ξέρω πώς θα βγει το καστ, δεν ξέρω καν πώς θα κυλήσει η σεζόν, αλλά ξέρω πως τρεις άνθρωποι που λατρεύει το κοινό και η κάμερα θα είναι εκεί να λένε ατάκες, να προβάλλουν μια τέχνη όπως η μαγειρική, να παράγουν κυριολεκτικά καλύτερη τηλεόραση από τον μέσο όρο.

Με απλά λόγια: όσα 40άρια και αν κάνει το Survivor, τη φινέτσα του MasterChef δεν θα την αποκτήσει ποτέ. Και αυτό δεν οφείλεται στα format, αλλά στους ανθρώπους που βγάζουν στον αέρα στην Ελλάδα τα δύο reality. Απλά πράγματα.

Αγαπητό Survivor δεν θα γίνεις ποτέ MasterChef

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα