Follow us

H Ελεονώρα Μελέτη στην Ελένη Μενεγάκη: Η κρίση στην τηλεόραση, τα νούμερα τηλεθέαση & οι συμπεριφορές που την απογοήτευσαν

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

H Ελεονώρα Μελέτη στην Ελένη Μενεγάκη

Η γνωστή παρουσιάστρια έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε εκπομπή, μετά την πολυσυζητημένη διακοπή της συνεργασίας της με το Epsilon και το άδοξο τέλος του #Hashtag.

Ούσα εκτός τηλεόρασης για αρκετούς πια μήνες, ποια προγράμματα επιλέγει να παρακολουθεί η ίδια; Η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε: «Θα ακουστεί σαν να λέω ψέματα, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει. Έχω παρακολουθήσει την τηλεόραση μέσω του internet. Τι εννοώ; Βλέπω τους τίτλους των sites που ακολουθώ στο twitter και καταλαβαίνω τι έχει παίξει και τι έχει γίνει στην ελληνική τηλεόραση. Να πεις ότι έχω κάτσει και έχω παρακολουθήσει προγράμματα, όχι δεν το έχω κάνει. Πλην του δικού σου που εκείνη την ώρα είμαι στο σπίτι και το βάζω για να δω τι γίνεται, την παρέα κλπ. Δυστυχώς -και λέω δυστυχώς γιατί με προβληματίζει- δεν έχω παρακολουθήσει τηλεόραση από επαγγελματική διαστροφή».

Πως βλέπει την κατάσταση στην τηλεόραση σήμερα; Η Ελεονώρα Μελέτη επεσήμανε: «Υπάρχει ένα βαρύ κλίμα. Το βλέπω... Είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι θλιβερά. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα των αδειών. Φαίνεται να στοχοποιώ και την κυβέρνηση, αλλά στοχοποιείται από μόνη της σε ορισμένα πράγματα. [...] Αλλά νομίζω ότι μέσα από όλο αυτό που βιώνουμε, αν οι άνθρωποι της τηλεόρασης μπορούν να αλλάξουν πράγματα στην τηλεόραση».

Μάλιστα, η γνωστή παρουσιάστρια συνέχισε: «Με απογοητεύει η στασιμότητα. Η έλλειψη τόλμης, καινοτομίας, δημιουργικότητας. Με απογοητεύει η αναπαραγωγή, παρά το γεγονός πως ο κόσμος δείχνει πως υπάρχει μια αποστροφή προς τα πρόσωπα και τα προϊόντα της τηλεόρασης. Εσύ που είσαι και άνθρωπος του χώρου το καταλαβαίνεις. Εξακολουθώ και βλέπω ανθρώπους που νοιάζονται για τον εαυτό τους μέσα στην τηλεόραση, παρά για την τηλεόραση ως μέσο που μπορεί να εξυπηρετήσει και τους ίδιους αλλά και τον κόσμο. Βλέπω ανθρώπους που αγαπάνε περισσότερο τον εαυτό τους από την τηλεόραση. Δεν θα έμπαινα κι εγώ στη διαδικασία να πω ονόματα... Είναι γενική αίσθηση αυτό που σου λέω», συμπληρώνοντας: «Είναι χρόνια αυτό και δυστυχώς αναπαράγεται».

Ωστόσο, η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε και για τα νούμερα τηλεθέασης και πώς αυτά ερμηνεύονται από τις διάφορες σχολιαστικές εκπομπές: «Θα σου πω κι ένα ακόμα κακό που κάνουμε οι άνθρωποι της τηλεόρασης. Με το που μπαίνεις σε ένα site βλέπεις να γράφουν για τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε χθες η κάθε εκπομπή. Ποιον ενδιαφέρει; Τους διαφημιστές και τα κανάλια. Γιατί θα πρέπει να βάζουμε τους ανθρώπους του χώρου μας σε αυτό το τριπάκι; Είναι πάρα πολύ κανιβαλιστικό μεταξύ μας αυτό το πράγμα! Ρε φίλε, την ίδια πάσα παίρνεις εσύ που παίρνεις 0,3% τηλεθέαση με τον άλλον που παίρνει 30%; Περισσότερο δυναμική έχεις εσύ που παίρνεις το 0,3% και το κάνει 9% από τον άλλον που παίρνει 30% και το κάνει 17%. Σαφώς όταν εσύ που έχεις 9% έχεις λιγότερο από το 17%, αλλά έχεις πάρει και μια πάσα από το 0,3% που σημαίνει ότι έχεις μια δυναμική που ο άλλος δεν την έχει – κι ας παίρνει πάσα από το 30%. Εγώ το παρουσίαζα στην εκπομπή μου σαν ενότητα, αλλά τότε έκανα 40%. Και τότε έλεγα πουλάει, αλλά γιατί πρέπει να γίνεται; Ο άλλος θα δει ότι πουλάει το 9% ή το 17% αλλά δεν ξέρει πώς έχει στηθεί όλο αυτό. Γιατί όταν παίρνεις 40% και το κάνεις 17% είναι αποτυχία. Ενώ όταν παίρνεις 3% και το κάνεις 12% είναι επιτυχία! Αυτά ο κόσμος δεν τα ξέρει. Και βάζουμε σε μια ψυχολογία τους ανθρώπους της τηλεόρασης πάρα πολύ σαδομαζοχιστική μεταξύ μας, η οποία δεν ωφελεί κανένα! Πρέπει να το σταματήσουμε, τώρα που είμαστε στην κρίση αυτή τη φοβερή. Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κριτικές μας. Παίζονται δουλειές, κανάλια, θέσεις εργασίας. Πρέπει να πούμε το “μπράβο” όταν κάτι είναι καλό, όχι μόνο να καταδικάζουμε. Είναι δύσκολες οι εποχές».

Τέλος, για τις διαπροσωπικές της σχέσεις στην τηλεόραση, η Ελεονώρα Μελέτη είπε: «Επειδή εγώ έχω αδικηθεί πάρα πολύ από ανθρώπους, οι οποίοι όταν με γνώρισαν άλλαξαν γνώμη, αποφεύγω να κρίνω πριν γνωρίσω προσωπικά κάποιον», επισημαίνοντας: «Εγώ πολύ δύσκολα θα βαφτίσω κάποιον φίλο μου, επειδή είμαι από τη φύση μου μοναχική. Πολύ δύσκολα βάζω κόσμο στο περιβάλλον μου. Συν του ότι είμαι πολύ επιφυλακτική γιατί έχω φάει χαστουκάρες. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που εκτιμώ, έχω ανθρώπους που έχω επικοινωνία και ταύτιση, που εμπιστεύομαι... [...] Έχω δει όμως και συμπεριφορές, τις οποίες δεν τις καταλαβαίνω. Δεν τις θέλω δίπλα μου, δεν τις μπορώ. Με μπερδεύουν, με θολώνουν».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα