Follow us

Σάκης Ρουβάς: Η αιχμηρή απάντηση στους επικριτές του & το «άνοιγμα» στην πολιτική

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε στο Down Town Κύπρου και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτική, τη μουσική του πορεία, το «X-Factor», τα τέσσερα παιδιά του και τη σύντροφό του, Κάτια Ζυγούλη.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Σάκης Ρουβάς Rnew

Τελευταία, πάντως, σε βλέπουμε να παίρνεις σαφή θέση σε καίρια θέματα που αφορούν στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο. Σε ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να ασχοληθείς με την πολιτική μελλοντικά – από οποιοδήποτε τομέα;

Είναι υποχρέωση όλων μας -και όχι απλά δικαίωμα- να ασχολούμαστε με την πολιτική στην ευρεία έννοια της. Είμαι πλήρης με ό,τι κάνω. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να ασχοληθώ αυτη τη στιγμή ενεργά με την πολιτική. Δεν το αποκλείω μελλοντικά, άλλωστε έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα. Αυτό, όμως, που θέλω σίγουρα είναι να είμαι χρήσιμος, δίκαιος και αποτελεσματικός. Αν, κάποια στιγμή, αυτή μου η ανάγκη με οδηγήσει να συμμετάσχω στην πολιτική πιο ενεργά θα το κάνω.

Είσαι πια καθολικά αναγνωρίσιμος. Ακόμα και ο πιο δύσπιστος παραδέχεται πως είσαι ο κορυφαίος σταρ στην Ελλάδα και αυτό μάλιστα με μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων, από τον Νίκο Καρβέλα στο Μίκη Θεοδωράκη και από τον φεστιβαλικό κινηματογράφο στο «X-Factor». Εσύ, πώς βιώνεις όλες αυτές τις αλλαγές στη ζωή και στην καλλιτεχνική σου εξέλιξη;
Δεν σταματώ να ονειρεύομαι και να αναζητώ τα θέλω μου. Τα τελευταία χρόνια, έχω συνειδητά επιλέξει να ασχολούμαι μόνο με αυτά που με εκφράζουν, με εμπνέουν και είμαι πολύ ευτυχής που και το κοινό όχι μόνο είναι δίπλα μου, αλλά διευρύνεται συνεχώς και μου δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εξελίσσομαι, να ωριμάζω καλλιτεχνικά και το απολαμβάνω όσο ποτέ στην πορεία μου.

Ωστόσο, παρά την τεράστια αναγνώριση, πάντα εμφανίζονται κάποιες «φωνές» σκληρής κριτικής. Ποιες είναι οι άμυνες σου;
Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να βλέπει και να προβάλλει μέσα από μένα αυτό που είναι. Έχω μάθει να τους κατανοώ, αλλά όχι να τους δίνω χώρο και χρόνο. Έχω μάθει να δημιουργώ, να απαντώ με τη δουλειά μου, το αποτέλεσμα της δουλειάς μου και την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου.

Πέρα από τη γέννηση των παιδιών σου, ποια άλλη αλλαγή θεωρείς ως την πλέον σημαντική στη ζωή σου;
Την ίδια τη ζωή. Η ίδια η ζωή μού δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσομαι καθημερινά και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Θέλω να με γνωρίζω καλύτερα. Θέλω να βελτιώνομαι, να προσφέρω στα παιδιά μου, στην οικογένειά μου, στους ανθρώπους μου, στην κοινωνία.

Το τέταρτο μέλος της οικογένειάς σου πόσο σε άλλαξε; Ήταν διαφορετικό το συναίσθημα σε σχέση με τις γεννήσεις των προηγούμενών σου παιδιών;
Τόσο στις γεννήσεις της Αναστασίας, του Αλέξανδρου και της Αριάδνης, όσο και στη γέννηση του δεύτερου γιου μου κατακλύζομαι από έντονα συναισθήματα πιο γνώριμα πια, αλλά το ίδιο σπάνια σαν να είναι η πρώτη φορά! Είναι ένα υπέροχο δώρο θεού τα παιδιά!

Πιάνεις καμιά φορά τον εαυτό σου να «αντιγράφει» τον τρόπο που σε μεγάλωσαν οι γονείς σου, και ιδιαίτερα η συμπεριφορά του πατέρα σου προς εσένα, σε σχέση με τα δικά σου παιδιά και τον τρόπο σου απέναντί τους;
Οι γονείς μου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο, με το δικό τους τρόπο ο καθένας, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου. Σίγουρα, είμαι επηρεασμένος αλλά έχω τη δική μου προσωπικότητα και προσπαθώ να γίνομαι καθημερινά καλύτερος ως πατέρας. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, άρα απαιτεί και διαφορετική αντιμετώπιση. Πάντως είναι εντυπωσιακό με τα παιδιά το πως σε διδάσκουν, σε βοηθούν να ανακαλύπτεις νέες αντοχές, νέα όρια για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Διάβασε τη συνέχεια στο MissBloom.gr

Διαβάστε Ακόμα