Ο Σάκης Ρουβάς έφτασε στο νησί τη Δευτέρα, ενώ ο φακός ήταν εκεί για να τον απαθανατίσει κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.
Αμέσως μετά, ο ίδιος κατευθύνθηκε στην πόλη της Λευκωσίας, που θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία, για τη συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών.
Το πρωί της Τρίτης, ο Σάκης Ρουβάς επισκέφτηκε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου για μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ενώ συναντήθηκε και με δεκάδες θαυμαστές του που είχαν σπεύσει στις εγκαταστάσεις του σταθμού για να τον συναντήσουν.
Η μεγάλη συναυλία της Τετάρτης θα γίνει στη σκηνή του ΓΣΠ, ενώ είναι η πρώτη φορά που τέσσερις μεγάλοι stars της ελληνικής μουσικής σκηνής και το κορυφαίο συγκρότημα της χώρας συναντιούνται σε μια μουσική διοργάνωση και συνεργάζονται on stage. Oι πρόβες στην Αθήνα των συντελεστών ήταν καθημερινές, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και χορογραφίες της Chali Jennings. Η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στη συναυλία είναι αφιερωμένη στο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «Συμμετοχή».