
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην αυθεντική μεσογειακή διατροφή, με βάση την ελληνική διατροφική παράδοση – την ελληνική εκδοχή δηλαδή της μεσογειακής διατροφής, η οποία κατά τους ειδικούς επιστήμονες αποτελεί ένα από τα πλέον υγιεινά και διαιτητικά προγράμματα διατροφής στον κόσμο.
Η «Ελληνική Δίαιτα» συνδυάζει τη βαθιά γνώση της σεφ Μαρίας Λόη για την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική κουζίνα, με τη μακρόχρονη πείρα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου σε θέματα υγείας Σάρα Τόλαντ.
Σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει ένα ρεαλιστικό εύκολο πρόγραμμα, που μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε να χάσει βάρος γρήγορα και υγιεινά, χωρίς το αίσθημα της πείνας, το μέτρημα των θερμίδων, τη στέρηση των υδατανθράκων, του αλκοόλ, του λίπους ή άλλων τροφών που κάνουν τη ζωή απολαυστική. Κι αυτό γιατί συνδέει πολλά χρόνια ιστορίας και επιστημονικών ερευνών με συνταγές της γνήσιας μεσογειακής κουζίνας της Μαρίας Λόη.
Εκείνο το οποίο κάνει το παρόν βιβλίο ξεχωριστό είναι ότι δεν αποτελεί απλώς ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους αλλά, επιπλέον, δείχνει τον δρόμο προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, που είναι και εφικτός και πολύ ευχάριστος. Είναι γνωστό ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων μεσογειακών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) είναι παχύσαρκοι – συνέπεια της επικράτησης της αμερικανικής διατροφής, με γρήγορο, επεξεργασμένο και παχυντικό φαγητό.
Η «Ελληνική Δίαιτα» χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:
Το Πρώτο Μέρος, «Γνωρίστε τους Έλληνες», εξηγεί την ιστορία της ελληνικής διατροφής και τους λόγους για τους οποίους η επιστήμη τη θεωρεί ισχυρό αντίδοτο στις αποτυχημένες μακρόχρονες προσπάθειες για απώλεια βάρους, στην έλλειψη ενέργειας και σε άλλα προβλήματα υγείας.
Το Δεύτερο Μέρος, «Υιοθετώντας τον ελληνικό τρόπο», περιγράφει πώς να ξεκινήσουμε την ελληνική δίαιτα και να γνωρίσουμε τις Δώδεκα Βασικές Τροφές. Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προγράμματα γευμάτων και ένα εναρκτήριο πρόγραμμα μίας εβδομάδας, με το οποίο θα χάσουμε περίπου δυόμισι κιλά.
Το Τρίτο Μέρος, «Οι Δώδεκα Βασικές Τροφές», αναφέρεται στην ιστορία, τα οφέλη και τη μαγειρική χρήση καθεμιάς από τις Δώδεκα Βασικές Τροφές και εξηγεί πώς αυτές και τα ροφήματα βοηθούν στην απώλεια βάρους. Εδώ κάθε κεφάλαιο αρθρώνεται σε δύο αφηγήσεις: τη βιωματική αφήγηση, δηλαδή τις εμπειρίες που απέκτησε μεγαλώνοντας σε ένα ελληνικό χωριό, το Θέρμο, η Μαρία Λόη σχετικά με την ελληνική διατροφή και όσα μπορούμε να μάθουμε για την απώλεια βάρους από τους αρχαίους Έλληνες, και την επιστημονική ανάλυση της Σάρα Τόλαντ για το πώς μπορούν οι Δώδεκα Βασικές Τροφές να μειώσουν την πείνα, να ενισχύσουν τον μεταβολισμό, να ενεργοποιήσουν την καύση λίπους και να βοηθήσουν τον καθένα να χάσει βάρος και να μην το ξαναπάρει.
Τέλος, το Τέταρτο Μέρος, «Οι Συνταγές», περιλαμβάνει πάνω από 100 εύκολες συνταγές για γεύματα, σνακ, επιδόρπια και ποτά, στα οποία χρησιμοποιούνται οι Δώδεκα Βασικές Τροφές, που βοηθούν στην απώλεια βάρους και στην απόλαυση νόστιμων σπιτικών γευμάτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr