Υλικά :
Για την κρεμα:
·375 γραμμάρια τυρί κρεμα light.
·300 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
·440 γρ. Κρεμα γάλακτος light.
·1,5 φύλλο ζελατίνης.
·10 γρ κονιάκ
Για τη βάση του cheesecake :
·1 πακέτο digestive σπασμένα.
·50 γρ φουντούκια σπασμένα
·50 γραμμάρια αμύγδαλα σπασμένα.
·50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Εκτέλεση για την κρέμα:
1.Μουλιαζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
2.Χτυπαμε το ζαχαρούχο γάλα μαζι με την κρεμα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ
3.Αφού αρχίσει να δένει το μείγμα, ρίχνουμε σε αυτό την κρεμα γάλακτος σε συνεχή ροή.
4.Λιωνουμε τα φύλλα ζελατίνης μαζί με το κονιάκ στο micro για 15 περίπου δευτερόλεπτα
5.Ριχνουμε τα φύλλα ζελατίνης -κονιάκ στο μείγμα μας σε συνεχή ροη στη μεγαλη ταχύτητα του μίξερ .
Εκτέλεση για τη βάση :
1.Ανακατευουμε τα σπασμένα digestive ,φουντούκια και αμύγδαλα
2.Προσθετουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ξανα ανακατεύουμε
Άμα θέλουμε βάζουμε και λίγα βύσσινα ή κεράσια μέσα στη γέμιση για πιο πολλή γεύση. Επίσης, προτείνω αμύγδαλα ή καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση του cheesecake και σερβίρουμε με τα βύσσινα ή με οποιαδήποτε μαρμελάδα θέλουμε ή επίσης με ξηρούς καρπούς ή ακόμα και με σαντιγύ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
Επισης, όποιος/α θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει, και σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα ή οποιοδήποτε γλυκό που μπορεί να ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους φίλους σας, εκτός απο ξηρούς καρπούς και φρούτα. Επίσης, σιρόπι καραμέλα ή φράουλα θα ταίριαζε.
Για τη συνταγή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σεφ Γρηγόρη Καραγιάννη. Δοκιμάστε να το φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι και περιμένω να μου στείλετε φωτογραφίες στο twitter με τις δημιουργίες. Καλή επιτυχία!
Σας φιλώ πολύ γλυκά!
Κατερίνα Καινούργιου
Θυμήσου εδώ όλα τα προηγούμενα blog posts.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr