Follow us

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου : Φωτογραφίζεται με μαγιό: Το πρόγραμμα της διατροφής της

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Shape και μοιράζεται με το περιοδικό τα μυστικά της για να παραμένει σε φόρμα.

Μυρτώ Μήτσιου
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΥΡΤΩ ΜΗΤΣΙΟΥ
H Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Shape Μαΐου (2)

Τι διατροφή ακολουθείς αυτή την περίοδο;

«Συντηρητική. Λόγω ενός ταξιδιού και των διακοπών του Πάσχα, αφέθηκα λίγο παραπάνω. Δυστυχώς, δεν ανήκω στους ανθρώπους που τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν. Δε θυμάμαι τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια να αφήνεται. Αφήνομαι σε γιορτές, για παράδειγμα, γιατί είναι έτσι η κουλτούρα των Ελλήνων, να διασκεδάζουμε τρώγοντας, κι εμένα αυτό μου αρέσει. Έτσι, αν κάποια μέρα ξεφύγω, δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω και την επόμενη χωρίς επιπτώσεις στο σώμα μου. Πρέπει να προσέχω. Κάνω μια πολύ ωραία διατροφή, δεν την αποκαλώ δίαιτα, γιατί δεν τη νιώθω έτσι. Μου χαρίζει ευεξία και ενέργεια, γιατί δε μου αρέσει καθόλου να κάνω πράγματα καταναγκαστικά. Άσε που όταν δεν προσέχω τι τρώω, δε νιώθω πολύ καλά».

Δηλαδή, τι ακριβώς τρως;

«Γενικά δε μένω ποτέ νηστική, δεν παραλείπω γεύματα και όταν δεν είμαι σπίτι, έχω πάντα μαζί μου ταπεράκι. Μου αρέσει να πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ και στο μανάβικο και να επιλέγω αυτά που θα φάω. Το θεωρώ ψυχοθεραπεία. Το πρωί έχω διάφορες επιλογές, όπως αβγά βραστά ή μια ομελέτα με ασπράδια, ή ψωμί με μέλι και ταχίνι, ή κουάκερ με χυμό πορτοκαλιού. Μου αρέσει να αναμειγνύω γεύσεις και μυρωδιές, βάζω, για παράδειγμα, κανέλα ή μπορεί να προσθέσω goji berries. Κάνω αλλαγές για να μη βαριέμαι και να μη συνηθίζει ο οργανισμός τα ίδια και τα ίδια. Για δεκατιανό και απογευματινό επιλέγω φρούτα ή ξηρούς καρπούς, όπως βραζιλιάνικα καρύδια που μoυ αρέσουν πολύ. Το μεσημέρι τρώω σχεδόν πάντα φαγητά που προτιμώ να μαγειρεύω εγώ, σπανακόρυζο, γεμιστά, κοτόπουλο ψητό ή σολομό με σαλάτα (ρόκα, μαρούλι και πολύ αγγούρι). Δε συνδυάζω ποτέ κρέας με υδατάνθρακα. Όταν θέλω να φάω ρύζι, το συνοδεύω με λαχανικά – όχι με κρέας. Την ίδια λογική ακολουθώ και στο βραδινό».

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς;

«Μου αρέσουν πολύ τα σοκολατάκια, αλλά τα θυσιάζω. Λατρεύω, επίσης, το παγωτό και ιδιαίτερα το γιαούρτι παγωτό».

Αγαπάς τη γυμναστική ή κάνεις αναγκαστικά;

«Όχι, μου αρέσει πολύ. Όταν πάω διακοπές, το πρώτο πράγμα που παίρνω μαζί μου μετά τα εσώρουχα είναι τα αθλητικά μου, γιατί είναι σίγουρο ότι κάτι θα κάνω, θα πάω για τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο. Στο σπίτι μου έχω διάφορα πράγματα για να γυμνάζομαι, όπως μικρό τραμπολίνο, σχοινάκι και άλλα».

Και τι πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθείς;

«Έχω ασχοληθεί με πολλά σπορ. Κατά καιρούς με πιάνει και δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Πέρυσι έκανα θαλάσσιο σκι και θα το συνεχίσω και φέτος. Τώρα τελευταία ξεκίνησα το kick boxing. Έκανα και παλιότερα για κάποιο διάστημα και μου άρεσε. Οπότε, το ξεκίνησα πάλι γιατί με εκτονώνει».

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου  - εικόνα 2

Πες μου μια ιδιοτροπία σου...

«Είμαι πολύ πειθαρχημένη. Όταν βγαίνω από το πρόγραμμα, νιώθω ενοχές. Θα πάω ένα ταξίδι, για παράδειγμα, θα ξεφύγω λίγο στο φαγητό και μετά σκέφτομαι “δεν έπρεπε να το κάνω, όλος ο κόπος πήγε στράφι”, δεν το ευχαριστιέμαι όσο θέλω. Δεν καταπιέζω όμως τους άλλους, μόνο τον εαυτό μου. Επίσης, έχω και ένα θέμα με το σπίτι μου. Θέλω να είναι καθαρό. Το ίδιο και το αμάξι μου. Α, και δε θέλω να βγάζω και το σκυλί μου από το πρόγραμμά του».

Είσαι πολύ ενεργή στα social media. Έχεις νιώσει ποτέ ότι χάνεις το μέτρο;

«Όχι, δεν ανήκω στους ανθρώπους που θα ανεβάσουν selfies όπου σταθούν και όπου βρεθούν, ούτε μπαίνω με μανία στο Facebook και το Twitter να δω τι γίνεται. Δεν το κατακρίνω, απλώς το κάνω λίγο πιο χαλαρά. Βασικά ακολουθώ τη διάθεσή μου. Αν νιώσω ότι θέλω να ανεβάζω απανωτά φωτογραφίες, θα το κάνω. Αν νιώσω ότι θέλω να απέχω, μπορεί να περάσει και εβδομάδα και να μην ανεβάσω τίποτα».

Τι θα κάνεις την επόμενη σεζόν;

«Έχω συμβόλαιο με τον Alpha, αλλά δεν έχω συζητήσει ακόμη τίποτα. Ούτε για το αν θα κάνω κάτι άλλο ούτε αν θα συνεχιστεί το Σπίτι μου σπιτάκι μου. Το τελευταίο διάστημα τα νούμερα μας δικαιώνουν. Φαίνεται ότι οι κόποι όλων μας απέδωσαν και αυτό με χαροποιεί και είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα στο Shape που κυκλοφορεί

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου  - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr