Γιώργος Λιάγκας: «Αυτή η εικόνα είναι η επιτομή του trash και της υποκουλτούρας»

Η αναφορά της Σάσας Σταμάτη στο φινάλε της συνεργασίας του Γιώργου Μαζωνάκη με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Γιώργος Λιάγκας να κάνει τα δικά του σχόλια για ακόμα μία φορά σχετικά με τα νυχτερινά κέντρα και τον συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης.

Αρχικά, με ελαφρώς χιουμοριστική διάθεση, είπε στη συνεργάτιδά του: «Πώς θα βρεις σοβαρό γαμπρό πηγαίνοντας δυο- τρεις φορές την εβδομάδα στα μπουζούκια; Δεν είναι σοβαρή εικόνα αυτή. Άκουσέ με. Είναι πρόβλημα αυτό, πίστεψέ με», ενώ συμπλήρωσε: «Είχε περάσει μια εποχή που τα μπουζούκια ήταν πολύ της μόδας. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι, εκτός από δυο- τρία μαγαζιά. Πρόσεξε, όμως, για να δεις τι έχει κάνει η κρίση και δεν το καταλαβαίνεις. Παλιά ήταν επίδειξη πλούτου, χλιδής και μεγαλοσύνης τα πρώτα τραπέζια στις πίστες και τα λουλούδια. Πηγαίνανε όλες οι μεγάλες εφοπλιστικές οικογένειες. Τώρα, με την κρίση, αυτοί που έχουν λεφτά κρύβονται για να μην τους πάρουν με τις λεμονόκουπες οι άλλοι που δεν έχουν. Οπότε στα μπουζούκια πάει κάποιος κόσμος που έχει λεφτά από δουλειές άλλες, μαύρα λεφτά συνήθως. Και αυτοί πάλι είναι σεμνοί. Δεν υπάρχει ο κόσμος της παλιάς εποχής. Οπότε δεν μπορείς να βρεις γαμπρό εκεί. Δεν είναι ωραία η εικόνα».

Ωστόσο, ο 45χρονος παρουσιαστής εξήγησε: «Βέβαια, εγώ πάντα το έβλεπα αλλιώς. Δεν πήγαινα ποτέ στα μπουζούκια» ενώ μετά την προβολή ενός βίντεο από το φινάλε των εμφανίσεων του νυχτερινού κέντρου με τον γνωστό «μαξιλαροπόλεμο» κατά την εμφάνιση του Παντελή Παντελίδη συνέχισε: «Ο Παντελίδης μου είναι πολύ συμπαθής ως άνθρωπος. Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά. Στο ραδιόφωνο δεν πετάω τα τραγούδια του και φαίνεται και καλό παιδί. Εξαιρώ τον Παντελίδη και λέω ότι αυτή η εικόνα με τα μαξιλάρια είναι για μένα η επιτομή του trash, της υποκουλτούρας, του κιτς και της υπανάπτυξης. Αυτή είναι η Ελλάδα που βλέπουν οι Ευρωπαίοι και λένε “Να πάτε στο διάολο. Όχι μόνο στη δραχμή, στον οβολό να πάτε”. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας που βλέπουν οι Ευρωπαίοι και κάνουν εμετό. Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης, όταν πάει ο Βαρουφάκης πασχαλιάτικα και ζητάει δανεικά στη Λαγκάρντ και πάει ο Τσίπρας είτε στους Ευρωπαίους, είτε στους Ρώσους. Εμείς έχουμε ακόμα την εικόνα του μπουζουκιού, που δεν είναι κακό σαν μουσική ή σαν νυχτερινό κέντρο. Αλλά το να πετάξεις μαξιλάρια, λουλούδια, θερμοσίφωνες κλπ... Εγώ με αυτά ξερνάω. Εγώ είχα πάει μια φορά έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί (σ.σ. το Teatro Music Hall), με είχε καλέσει ο Ουγγαρέζος στα γενέθλιά του - που ήταν και είναι φίλος μου και τον αγαπώ, άσχετα που δεν μιλάμε. Πήγα έξω από το μαγαζί και κατάλαβα ότι ο κόσμος πάει για να ξεθυμάνει με έναν τρόπο που δεν ταιριάζει σε εμένα. Μπορεί να με θεωρούν μαλάκα, δεν έχει να κάνει. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα. Δεν αντέχω, δεν μπορώ. Δεν το κατηγορώ, καλά κάνουν και πάνε οι άνθρωποι [...] Σάσα μου, αυτή είναι η αισθητική σου, τι να κάνουμε; Δεν είναι ωραία εικόνα για την Ελλάδα αυτή».

Στη συνέχεια, δε, ο Γιώργος Λιάγκας επεσήμανε: «Επειδή, Σάσα μου, πας τσάμπα εκεί και σε φιλοξενεί ο επιχειρηματίας, θα τους υποστηρίξεις. Κι εγώ πάω τσάμπα κάπου, αλλά επειδή λέω τη γνώμη μου, τους έχω κριτικάει κιόλας. Εγώ δεν πίνω καταρχήν, οπότε...» με τη Φαίη Σκορδά να συμπληρώνει: «Τώρα λαϊκίζουμε λέγοντας πως όλα αυτά γίνονται εξαιτίας της κρίσης. Δεν είναι ωραίο να ξεσπάει, διασκεδάζοντας, κάποιος με έναν τρόπο που έχει μια έμμεση βιαιότητα. Υποσυνείδητα δεν συμβολίζει κάτι ωραίο» και τον σύζυγό της να συνεχίζει: «Πετώντας μαξιλάρια στο κεφάλι του άλλου; Τι είναι αυτό; Βία. Ξεδίνω και πετάω το μαξιλάρι δηλαδή. Σώπα ρε μάγκα, σιγά μη σκύψουμε να μας απαυτώσεις κιόλας. Άντε ρε... Αυτό συμβολίζει ότι δεν σέβομαι τίποτα, ότι τα σπάω, τα διαλύω. Αυτός είναι ο Ελληνάρας, που από την άλλη είναι επαίτης και θα λαδώσει στην εφορία για να κάνει τη δουλειά του. Αυτός είναι ο Ελληνάρας, η κωλοφυλή μας. Αυτοί είμαστε!».

Δες το απόσπασμα:

Your browser doesn't support HTML5 video.