Follow us

Βραβεία BAFTA 2013: Οι νικητές της απονομής

Τα Βραβεία BAFTA ή αλλιώς British Academy Film Awards πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο «Royal Opera House«» στο Λονδίνο.

Βραβεία BAFTA 2013 - νικητες

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, για μια ακόμα φορά, αναδείχτηκε ο Μπεν Άφλεκ. Ο διάσημος ηθοποιός απέσπασε το Βραβείο «Καλύτερου Σκηνοθέτη», ενώ η ταινία του «Argo» ανακηρύχτηκε η «Καλύτερη Ταινία». «Μιλούσα με τους ανθρώπους στο στούντιο και τους έλεγα ότι δεν πρόκεται ποτέ να κερδίσουμε, οπότε αυτό είναι η μεγαλύτερη έκπληξη», δήλωσε ο πολυβραβευμένος πλέον Άφλεκ.


Το βραβείο «Α’ Ανδρικού Ρόλου» απέσπασε ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για τον ρόλο στην ταινία «Λίνκολν», ενώ τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκανε η νικήτρια στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία. Αφήνοντας πίσω της την Τζέσικα Τσαστέιν αλλά και το μεγάλο φαβορί, Τζένιφερ Λόρενς, η 85χρονη Εμανουέλε Ριβά καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία της στην ταινία «Amour», η οποία απέσπασε και το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία».


Η Αν Χάθαγουεϊ έφυγε με το βραβείο «Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου» για την ταινία «Οι Άθλιοι», ενώ αυτό του «Β΄Αντρικού Ρόλου» κέρδισε ο Κριστόφ Βαλτς για τη συμμετοχή του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Django Unchained».


Μέσα σ’ όλα, αξίζει να αναφερθεί, ότι η επετειακή ταινία του Τζέιμς Μποντ «Skyfall» πήρε το βραβείο «Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας», γεγονός που δεν ήταν αναμενόμενο.

Δες ακόμα:

Βραβεία BAFTA: Οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα