Έλλη Τρίγγου: "Όλοι ξέρουμε τι είναι η Χρυσή Αυγή - Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ήξερε, ότι δεν κατάλαβε"

"Τώρα η ευθύνη είναι όλων μας" - Όλα όσα δήλωσε η Έλλη Τρίγγου

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Ndp

Η Έλλη Τρίγγου παραχώρησε μία συνέντευξη στον Χρήστο Τζίφα και στη Rosa. Η γνωστή ηθοποιός πήρε ξεκάθαρη θέση για τη Χρυσή Αυγή, η οποία επανήλθε στο προσκήνιο μετά την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Αρχικά, η Έλλη Τρίγγου δήλωσε: "Να πω ότι είναι μεγάλη μου τιμή που η Χρύσα Λύκου μου ζήτησε να έχω αυτή τη συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ που έχει φτιάξει. Έχει κάνει μια τεράστια έρευνα εδώ και πολλά χρόνια, έχει παρακολουθήσει τη δίκη, είναι κοντά στους ανθρώπους που απαρτίζουν τη δίκη, στη Μάγδα και σε άλλους ανθρώπους. Τη Μάγδα Φύσσα εννοώ. Φτάσαμε να τη λέμε με το μικρό της όνομα. Είναι η μάνα όλων μας η Μάγδα Φύσσα, και καταλαβαίνεις τη δύναμη που έχει αυτό το πράγμα, όλο αυτό το αντιφασιστικό κίνημα που έχει σηκώσει στην πλάτη της, και που η Χρύσα έχει κάνει αυτό το χρέος, να πάρει αυτό το υλικό και να το παραθέσει στο κοινό. Έχω μεγάλη αγωνία. Εύχομαι να το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Γιατί είναι τόσο κρίσιμα τα πράγματα. Επιστρέφουμε τόσο πολύ εκεί που δεν πρέπει με τίποτα να επιστρέψουμε. Είναι η στιγμή που τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Τώρα όλοι ξέρουμε τι είναι η Χρυσή Αυγή, τι είναι ο φασισμός, τι σημαίνει τρομοκρατική οργάνωση. Όλοι γνωρίζουν πια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ήξερε, δεν κατάλαβε, "αλλιώς ήταν οι προθέσεις", "άλλο νόμιζα ότι εννοούν". Όχι. Τώρα ξέρουμε όλοι. Οπότε τώρα η ευθύνη είναι όλων μας".

Πώς αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά; Η Έλλη Τρίγγου απάντησε πάνω σε αυτό: "Δεν θα μου έβαζα καμία ταμπέλα πολιτικά. Θέλω να είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που να σέβεται και την ελευθερία του άλλου ανθρώπου. Με ενδιαφέρει η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη. Είμαι σίγουρα αντιφασίστρια, αυτό μπορώ να στο πω με απόλυτη βεβαιότητα. Με ενδιαφέρει το κοινό καλό και με ενδιαφέρει η ελεύθερη βούληση και ο σεβασμός σε κάθε έμβιο όν. Ήμουν πάντα πολιτικά αναστατωμένη σίγουρα! Δεν ήξερα γιατί και πώς και πού να πάω.

Πάντα δυσκολευόμουν να τοποθετηθώ κάπου, και αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα. Αλλά παίρνω τα καλύτερα στοιχεία από τις συγγενικές μου κοινότητες, εκεί που νιώθω πιο κοντά, παίρνω τα καλύτερα στοιχεία και τα αφομοιώνω. Θα ήθελα αυτό το ντοκιμαντέρ να το δουν οι νέοι άνθρωποι. Τα παιδιά στο σχολείο, τα παιδιά που ενδεχομένως τώρα μεγαλώνουν και μπορεί να μην έζησαν την υπόθεση Φύσσα και Χρυσής Αυγής. Ναι, σίγουρα τα παιδιά. Θα ήταν πολύ ωραία ιδέα κιόλας να παιχτεί πραγματικά στα σχολεία, να πάει παντού.

Αυτό το ντοκιμαντέρ γίνεται μέσα από τη Σελήνη, αυτόν τον κοινωνικό χώρο μέσα στον οποίο κινείται και η Χρύσα Λύκου, που είναι ένας πολύ όμορφος τόπος που μπορεί οποιοσδήποτε να βρεθεί και να ενημερωθεί, να συμμετέχει ενεργά, να δημιουργήσει εκεί μέσα ένα σύστημα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δράσεων γύρω από όλα αυτά τα θέματα, και είναι σημαντικό".

Αγγελική Ηλιάδη: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία. Καλά έκανε ο Γονίδης και χαιρέτησε τον Κασιδιάρη"

Η Αγγελική Ηλιάδη έκανε δηλώσεις στην κάμερα του "Χαμογέλα και Πάλι!", αναφερόμενη στη συμμετοχή του γιου της στο GNTM αλλά και στην κίνηση του Σταμάτη Γονίδη να χαιρετήσει από τη σκηνή τον Ηλία Κασιδιάρη, που επέλεξε το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται για να γιορτάσει την αποφυλάκισή του.

Η στήριξη σε Νίνο και Σταμάτη Γονίδη

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίνο ότι στη χώρα μας κοιτάζουν να πολεμήσουν τους αυτόφωτους ανθρώπους, η τραγουδίστρια σημείωσε ότι "Συμφωνώ απόλυτα με τον Νίνο. Χάρηκα που είδα αυτό το βίντεο που ανέβασε, ταυτίστηκα. Ο Νίνο είναι και θα είναι ένας από τους πιο αληθινούς ανθρώπους στον χώρο".

Επιπλέον, σε ερώτηση για την κίνηση του Σταμάτη Γονίδη να χαιρετήσει από τη σκηνή τον "φίλο" του, όπως τον αποκάλεσε, Ηλία Κασιδιάρη, η Αγγελική Ηλιάδη τόνισε: "Εγώ θεωρώ ότι πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία. Άλλο καθεστώς έχουμε, οπότε δεν έχω να πω κάτι. Καλά έκανε και τον χαιρέτησε τον άνθρωπο".