Η Μελίνα Ασλανίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή "Καλημέρα είπαμε;" και στον Αντώνη Λαγουδάκη, μιλώντας για την αλλαγή που έφερε στη ζωή της η τηλεόραση, τη δημοσιότητα, τον έρωτα, αλλά και τη σχέση της με τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε αρχικά στη διαχείριση της δημοσιότητας και στην έκθεση της προσωπικής της ζωής. Όπως εξήγησε, δεν της είναι εύκολο να αντιμετωπίζει συμπεριφορές που θεωρεί αδιάκριτες ή αγενείς, καθώς προτιμά οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων να χαρακτηρίζονται από διακριτικότητα και σεβασμό.
"Η αγένεια και η αδιακρισία μπορούν να με φέρουν εκτός εαυτού. Θέλω να είναι λίγο πιο ντελικάτα τα πράγματα. Ευγενικά και όμορφα μπορούν να γίνονται τα πάντα τόσο ωραία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η είσοδός της στην τηλεόραση, όπως αποκάλυψε, αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς η προσοχή στράφηκε ξαφνικά και στην προσωπική της ζωή, την οποία μέχρι τότε προσπαθούσε να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
"Όταν μπήκα στην τηλεόραση, το έζησα αυτό το συναίσθημα. Ξαφνικά έπεσαν τα φώτα πάνω μου και ασχολήθηκαν με την προσωπική μου ζωή, κάτι για το οποίο δεν είχα δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα κρατήσει πολύ επτασφράγιστη την προσωπική μου ζωή, γιατί θεωρούσα ότι δεν αφορούσε τον κόσμο. Η δουλειά μου απευθύνεται στον κόσμο και αυτή πρέπει να επικοινωνήσω", εξομολογήθηκε.
Παρά την αρχική δυσκολία, η ίδια κατάφερε με τον χρόνο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της showbiz και να αποδεχθεί πως η δημοσιότητα συνοδεύεται και από σχόλια ή κριτική.
"Όταν όμως πια κάνεις τηλεόραση, δεν γίνεται να το κρατήσεις. Εκεί αισθάνθηκα ότι έγινε λίγο μια παραβίαση. Το δούλεψα όμως και το διαχειρίστηκα. Το ότι θα πουν κάποια πράγματα ή θα υπάρχουν διάφορες κρίσεις είναι μέσα στο παιχνίδι που λέγεται showbiz", πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στον έρωτα και στον ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή της. Η Μελίνα Ασλανίδου τον χαρακτήρισε σημαντική πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό οι άνθρωποι να διατηρούν το ενδιαφέρον και το πάθος τους για όσα αγαπούν.
"Είναι κινητήριος δύναμη ο έρωτας. Όσο είσαι ερωτευμένος με τα πράγματα, δημιουργείς. Είναι πολύ σπουδαίο να το έχουμε στη ζωή μας, να μην πάψουμε να είμαστε δημιουργικοί, γιατί μετά είναι εύκολο να μπεις σε τέλμα, να κουραστείς και να πεις "τα έχω κάνει όλα, τώρα βαρέθηκα”".
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά της στον Γιώργο Μαζωνάκη. Η τραγουδίστρια μοιράστηκε την τελευταία ανάμνηση που έχει από εκείνον, μεταφέροντας τα λόγια που της είχε πει σε μια από τις τελευταίες τους συναντήσεις.
"Αυτό που κρατάω είναι το χαμόγελό του και τις τελευταίες κουβέντες που μου είχε πει. "Εμείς έπρεπε να κάνουμε παρέα. Έπρεπε να κάνουμε λίγο παρέα, γιατί έχουμε χαθεί”. Να ένα σπουδαίο μάθημα. Με πολλούς ανθρώπους, ενώ τους αγαπάμε, νιώθουμε καλά συναισθήματα και μας βγάζουν έναν καλό εαυτό, χανόμαστε. Αυτός ο άνθρωπος εμένα μου έβγαζε πάντα τον καλό μου εαυτό. Κάθε φορά που τον έβλεπα, μου έβγαζε ένα φως και ένα χαμόγελο. Φώτιζα", είπε.
Κλείνοντας, η Μελίνα Ασλανίδου αναφέρθηκε στο μάθημα που κράτησε από αυτή την εμπειρία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να μη χάνουμε την επαφή με ανθρώπους που αγαπάμε και εκτιμάμε.
"Πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να μην τους χάνουμε από την καθημερινότητά μας ή από τη ζωή μας. Μου έδωσε ένα μάθημα: να βρίσκω ανθρώπους που αγαπώ, σέβομαι και εκτιμώ και να βρίσκω δύο λεπτά γι’ αυτούς, πέντε λεπτά, είτε τηλεφωνικά είτε για έναν καφέ ή ένα φαγητό", κατέληξε η Μελίνα Ασλανίδου.