Ο Αλέξανδρος Ρήγας επιστρέφει σε ένα από τα είδη με τα οποία έχει συνδέσει όσο λίγοι το όνομά του: την αιχμηρή κωμωδία και τη σάτιρα. Ο γνωστός δημιουργός ετοιμάζει τη νέα θεατρική του δουλειά με τίτλο "Τα Καλά Παιδιά Δε Μιλάνε, Λόλα", η οποία ανεβαίνει από τις 27 Νοεμβρίου 2026 στο Από Μηχανής Θέατρο.
Πρόκειται για μια καινούργια κωμωδία-σάτιρα, την οποία υπογράφουν στο κείμενο ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Παναγιώτης Κακαβάς, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ίδιος ο Ρήγας. Και ήδη από την κεντρική της ιδέα γίνεται σαφές πως η νέα παράσταση φιλοδοξεί να κινηθεί στο γνώριμο, προκλητικό και συχνά σκοτεινό χιούμορ του δημιουργού της.
Έξι συγγραφείς προσπαθουν να γραψουν μια κωμωδία
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται έξι συγγραφείς, οι οποίοι καλούνται να κάνουν κάτι που ακούγεται απλό αλλά αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά εύκολο: να γράψουν μία κωμωδία για το ξημέρωμα ενός καινούργιου κόσμου.
Μόνο που ο κόσμος γύρω τους αλλάζει με ταχύτητα. Νέοι όροι μπαίνουν στην καθημερινότητα, οι λέξεις αποκτούν διαφορετικό βάρος, οι ανθρώπινες σχέσεις επαναπροσδιορίζονται και οι ίδιοι οι άνθρωποι καλούνται να επανασυστηθούν. Woke ατζέντες, political correctness, λογοκρισία, δικαιώματα και συμπερίληψη μπαίνουν στο μικροσκόπιο της παράστασης, την ώρα που ένας παλιός κόσμος φαίνεται να αποχωρεί και ένας καινούργιος επιχειρεί να πάρει τη θέση του.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οι έξι ήρωες προσπαθούν να ανακαλύψουν αν και με τι μπορούμε πλέον να γελάσουμε, πού τελειώνει η σάτιρα και πού αρχίζουν τα όρια που θέτει η νέα εποχή.
Η νεα αιχμηρη σατιρα του Αλεξανδρου Ρηγα
Το "Τα Καλά Παιδιά Δε Μιλάνε, Λόλα" περιγράφεται ως μια σαρκαστική, πικρή, μαύρη και αιχμηρή σάτιρα, με τον Αλέξανδρο Ρήγα να επιστρέφει σε μια θεατρική γραφή που δεν περιορίζεται στο να προκαλέσει απλώς γέλιο, αλλά χρησιμοποιεί την κωμωδία για να σχολιάσει όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Η παράσταση επιχειρεί έτσι να βάλει στη σκηνή μία από τις πιο έντονες συζητήσεις της εποχής: πώς αλλάζει η κοινωνία και μαζί της ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε, σκεφτόμαστε, σχετιζόμαστε και –κυρίως– σατιρίζουμε.
Ο ίδιος ο τίτλος προϊδεάζει άλλωστε για ένα έργο που δεν σκοπεύει να κινηθεί διακριτικά. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στόχος είναι να "ταρακουνήσει" νερά, μυαλά, αναμνήσεις, αντιδράσεις, πράξεις και θεωρίες και να προσκαλέσει το κοινό όχι μόνο να γελάσει, αλλά ενδεχομένως και να αντιδράσει.
Το "Τα Καλά Παιδιά Δε Μιλάνε, Λόλα" κάνει πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου 2026 στο Από Μηχανής Θέατρο, στην Ακαδήμου 13, με την προπώληση των εισιτηρίων να έχει ξεκινήσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr