Ο Βασίλης Κικίλιας είπε το δικό του αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη, στον αείμνηστο τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο Ελπίς μετά από ανακοπή.
Στην ανάρτησή του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδος μίλησε για την προσωπική του γνωριμία με τον Γιώργο Μαζωνάκη.
"Ο Γιώργος έφυγε ξαφνικά. Και είναι από εκείνες τις ειδήσεις που δεν θες να μάθεις, που δεν θες να πιστέψεις. Για εμάς, με την Τζένη, δεν ήταν μόνο ο σπουδαίος καλλιτέχνης, του οποίου αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε τόσα τραγούδια. Δεν ήταν όπως τραγουδούσε μονάχα "ένα σώμα που ’χει ρίζα στον αέρα". Με την Τζένη τον γνωρίζαμε προσωπικά. Έναν καλλιτέχνη, έναν ξεχωριστό, αυθεντικό άνθρωπο.
Ο Γιώργος ήταν παιδί της Νίκαιας, παιδί του Πειραιά. Της θάλασσας, του λιμανιού και των λαϊκών γειτονιών του. Δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε και αυτό φαινόταν στον τρόπο που μιλούσε, τραγουδούσε και ζούσε. Σήμερα ο Πειραιάς, η Ελλάδα, αποχαιρετούν ένα δικό τους παιδί. Καλό ταξίδι, Γιώργο" έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.
"Ήταν άυπνος, κατέρρευσε ενώ του έβαζα τον δεύτερο φλεβοκαθετήρα" - Οι τελευταίες στιγμές του Γιώργου Μαζωνάκη
Τη δική της εκδοχή για όσα προηγήθηκαν της καρδιακής ανακοπής του Γιώργου Μαζωνάκη, έδωσε στις Αρχές η γιατρός που επέβλεπε τη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης.
Στην κατάθεση της γιατρού για τον θάνατο του Μαζωνάκη, αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρεται μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της νομιμότητας της διαδικασίας στο ιατρείο, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει σχετική άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο και ότι ασχολείται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εδώ και 23 χρόνια.
Παράλληλα, φέρεται να δηλώνει πως όλος ο εξοπλισμός είναι πιστοποιημένος και ότι θα προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα.
Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Γιώργος Μαζωνάκης επικοινώνησε μαζί της το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου, ζητώντας να τον δει στο ιατρείο, καθώς αντιμετώπιζε, όπως φέρεται να της είπε, μια δύσκολη κατάσταση ενόψει επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η γιατρός υποστηρίζει ότι τον είχε δει τελευταία φορά το 2021 και πως όταν έφτασε στο ιατρείο διαπίστωσε ότι ο οργανισμός του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος. Κατά τους ισχυρισμούς της, ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση
Τι υποστηρίζει η γιατρος για την πλασμαφαίρεση και τη στιγμη της καταρρευσης του Γιωργου Μαζωνακη
Η γιατρός κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρει ότι μετά τη συζήτησή τους, του πρότεινε να υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη διαδικασία δεν παρουσιάζει παρενέργειες ή αντενδείξεις.
Ο τραγουδιστής φέρεται να συμφώνησε και επέστρεψε την επόμενη ημέρα στο ιατρείο. Όπως περιγράφει η ίδια, εκείνος της είπε πως ήταν άυπνος, ενώ και πάλι η εικόνα της για την κατάστασή του ήταν ότι δεν ήταν καλά.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της, τοποθέτησε φλεβοκαθετήρα στο δεξί χέρι και στη συνέχεια επιχείρησε να τοποθετήσει δεύτερο στο αριστερό, όπως απαιτείται για τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Η ίδια υποστηρίζει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ζωτικές του ενδείξεις, μεταξύ των οποίων η αρτηριακή πίεση και το οξυγόνο, ήταν φυσιολογικές.
Η εικόνα, ωστόσο, φέρεται να άλλαξε απότομα κατά την προσπάθεια τοποθέτησης του δεύτερου καθετήρα. Η γιατρός υποστηρίζει ότι διαπίστωσε σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης και του οξυγόνου του Μαζωνάκη και διέκοψε αμέσως τη διαδικασία.
Όπως περιγράφει, κάλεσε τον σύζυγό της και μαζί ξεκίνησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε, η ίδια και ο σύζυγός της συνέχισαν την ΚΑΡΠΑ μέχρι την άφιξη των διασωστών. Αρχικά έφτασε όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ασθενοφόρο, με το οποίο ο Γιώργος Μαζωνάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ελπίς".
Η γιατρός επιμένει στην κατάθεσή της ότι ο τραγουδιστής ήταν ζωντανός κατά την αναχώρησή του από το ιατρείο, ενώ πλέον οι Αρχές εξετάζουν το σύνολο των στοιχείων και των καταθέσεων, αναμένοντας και τα ιατροδικαστικά ευρήματα που θα φωτίσουν τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.