Follow us

Ο Haakon στην Αθήνα | Όταν ο νέος βασιλιάς της Νορβηγίας έμεινε σε ιστορικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Όταν ο νέος βασιλιάς της Νορβηγίας επισκέφθηκε την Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: MADAMEFIGARO
Βασιλιάς Haakon

Αισθητή ήταν η παρουσία του νέου βασιλιά Haakon της Νορβηγίας στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2023, όταν ταξίδεψε στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διαδόχου (πρίγκιπα) προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο Haakon, ο οποίος ανέλαβε τον θρόνο της Νορβηγίας μετά τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Harald είχε εκπροσωπήσει επίσημα τον νορβηγικό βασιλικό οίκο στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Το παρασκήνιο της ιστορικής επίσκεψης

Ο Haakon είχε φτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τότε πριγκίπισσα Mette-Marit, καθώς και την αδελφή του, πριγκίπισσα Martha Louise.

Οι βασιλικές οικογένειες της Σκανδιναβίας διατηρούν στενούς συγγενικούς δεσμούς με την τέως ελληνική βασιλική οικογένεια. Η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, είναι πριγκίπισσα της Δανίας, ενώ η μητέρα του νέου βασιλιά, βασίλισσα Sonja, αλλά και ο οίκος των Γκλύξμπουργκ συνδέουν άμεσα τις δύο δυναστείες.

H ιστορική επίσκεψη τον Ιανουάριο του 2023

Ο Haakon είχε παρευρεθεί μαζί με δεκάδες άλλους εν ενεργεία μονάρχες και διαδόχους της Ευρώπης (όπως το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας) αποτίοντας φόρο τιμής, πριν η σορός μεταφερθεί για ταφή στο Τατόι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

 
Διαφήμιση