Φίλιππος Ντε Γκρες | Εκτός από μακρινή συγγένεια τι άλλο κοινό έχει με τον πρίγκιπα William;

Τι κοινό έχει ο Φίλιππος Ντε Γκρες με τον πρίγκιπα William;

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Αυτήν την Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, ο Φίλιππος Ντε Γκρες, το μικρότερο από τα πέντε παιδιά του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, γιορτάζει τα 40ά γενέθλιά του. Παντρεμένος με τη χρυσή κληρονόμο, Nina Flohr - από τον Οκτώβριο του 2021 -, ο Φίλιππος διατηρεί χαμηλό προφίλ στα social media ενώ κρατά ιδιωτικό το προφίλ του στο Instagram.

Η παρουσία του είναι έκδηλη σε αναρτήσεις της Flohr στο Instagram ενώ σπάνια δίνει το παρών σε επίσημες εκδηλώσεις. Ο ίδιος ωστόσο βρίσκεται πάντα στο πλευρό της οικογένειάς του σε σημαντικές εκδηλώσεις, όπως στην κηδεία της Ειρήνης τον περασμένο Ιανουάριο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Αν και με τη σύζυγό του διαθέτουν ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας στην Ηρώδου Αττικού, με την αγορά του να υπλογίζεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ, σπάνια μένουν εκεί.

Η Nina Flohr άλλωστε δραστηριοποιείται στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων μέσω του Kisawa Sanctuary, ενός πρωτοποριακού "eco-luxury" resort που ίδρυσε η ίδια στη Μοζαμβίκη. Λάτρης της φύσης, η ίδια επιλέγει να περνά τον χρόνο της είτε στο Kisawa είτε στις ελβετικές Άλπεις, όπου ο πατέρας της Thomas Flohr διαθέτει κατοικία.

Το resort βρίσκεται στο νησί Benguerra, στο αρχιπέλαγος Bazaruto, και εκτείνεται σε 300 εκτάρια παρθένας φύσης. Είναι το πρώτο resort στον κόσμο που χρησιμοποίησε τεχνολογία 3D-printing στην κατασκευή του, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα άμμου και θαλασσινού νερού για τη δημιουργία οικοδομικών στοιχείων και επίπλων.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Λονδίνο

Ο Φίλιππος Ντε Γκρες είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά τον Παύλο (γεννήθηκε το 1967) και τον Νικόλαο (γεννήθηκε το 1969).

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1986 στο Νοσοκομείο St. Mary's στο Λονδίνο - το μαιευτήριο Paddington όπου γεννήθηκαν ο πρίγκιπας William, τα παιδιά του πρίγκιπας George, πριγκίπισσα Charlotte και πρίγκιπας Louis, καθώς και ο πρίγκιπας Harry.

Η Κate Middleton και ο πρίγκιπας William με τη νεογέννητη Charlotte τον Μάιο του 2015 όταν πήραν εξιτήριο από το St Mary's Hospital στο Λονδίνο.

Είναι το πέμπτο και τελευταίο παιδί του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β' της Ελλάδας και της Άννας-Μαρίας. Έχοντας εκθρονιστεί από τον ελληνικό θρόνο το 1967, ο πρώην μονάρχης έζησε αρχικά με την οικογένειά του στην εξορία στη Ρώμη και στη συνέχεια, μετά από ένα χρόνο στην Κοπεγχάγη, εγκαταστάθηκε στην Αγγλία.

Η βάφτιση του Φίλιππου πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο στις 10 Ιουλίου 1986.

Νονοί του ήταν ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και ξάδελφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Φίλιππος, η πριγκίπισσα Diana, o βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας (αδελφή της Άννας Μαρίας), η Infanta Elena της Ισπανίας, ο Κύριλλος, γιος του τέως Βασιλιά Συμεών Β΄της Βουλγαρίας αλλά και ο Μισέλ Ντε Γκρες, ξάδελφος του Κωνσταντίνου.

Πηγή HarpersBazaar.gr