Follow us

Μαρία Πολύζου: "Η κόρη μου πέρασε στο πανεπιστήμιο και 45 λεπτά μετά έμαθα ότι έχω καρκίνο"

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαρίας Πολύζου

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Στικούδη και την εκπομπή "f+ΖΗΝ" παραχώρησε η Μαρία Πολύζου, η οποία μίλησε τόσο για την ενασχόλησή της με τον μαραθώνιο όσο και για τη μέρα που έμαθε ότι έχει καρκίνο.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και οι δυσκολίες

Η Μαρία Πολύζου δήλωσε αρχικά πως "Ο μαραθώνιος πάντα αργεί. Άργησε να έρθει στη ζωή μου. Ξεκίνησα να τρέχω 12 χρονών. Το 1974 είδα για πρώτη φορά τις γυναίκες να τρέχουν μαραθώνιο. Όταν μού είπαν οι δικοί μου ότι ο μαραθώνιος είναι 40 χλμ, είπα: 'Υπάρχουν 40 χλμ σε αγώνα;' Την άλλη μέρα ενώ έκανα μέχρι 7 χλμ, πήγα στο εθνικό στάδιο της Πάτρας και αρχίζω και δοκιμάζω τον εαυτό μου να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Έφτασα μέχρι τα 15 χλμ και είπα πως όταν μεγαλώσω και δυναμώσουν τα πόδια μου, είμαι σίγουρη ότι θα βγάλω και τον μαραθώνιο και το 1996, θα τρέξω Ολυμπιακούς αγώνες στον μαραθώνιο. Το δήλωσα και το έγραψα στο ημερολόγιό μου".

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως "Όταν ανέβηκα από την Πάτρα στην Αθήνα, έπρεπε να δουλεύω να μένω σε ένα σπίτι που και η τουαλέτα ήταν απέξω. Δεν είχα μία. Υπήρχαν βραδιές που έτρωγα όνειρα. Το όνειρό μου ήταν να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν τα παράτησα ποτέ, ακόμα κι όταν έρχονταν τραυματισμοί, ακόμα κι όταν υπήρχαν δυσκολίες ή κάποιοι θέλουν να σε κόψουν Εγώ όμως βρήκα τον δρόμο μου".

Η μάχη με τον καρκίνο

Μιλώντας για τον καρκίνο που πέρασε, η γνωστή αθλήτρια εξομολογήθηκε πως "Δεν ξέρω αν περισσότερο ήταν η λέξη 'καρκίνος' που με κατέβαλλε όσο η στιγμή που έγινε. Στις 12:00 η κόρη μου μού ανακοινώνει ότι έχει περάσει στο πανεπιστήμιο και εγώ ήμουν υπερχαρούμενη. Τα ζούσα τρελά όλα. 45 λεπτά μετά έρχεται το τηλέφωνο της γιατρού που μου λέει: 'Ελάτε στο ιατρείο, κάτι έχουμε βρει'. Ήταν απλό γιατί είπα στη γιατρό μου: 'Εσύ παίρνεις την ασθένεια και εγώ παίρνω τη Μαρία'. Χρειάστηκε τελικά να κάνω 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες και χάπια και να περάσει όλη αυτή η κατάσταση που αλλάζει το σώμα. ήταν οι πρώτες στιγμές που είδα τον εαυτό μου καθαρότερα στον καθρέφτη".

Μαρία Πολύζου: "Χρειάστηκε να κάνω 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες καθώς ο καρκίνος μου είχε προχωρήσει"

Συνέντευξη στην εφημερίδα "On Time" και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε η Μαρία Πολύζου. Η γνωστή μαραθωνοδρόμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Πριν τρία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με μια σκληρή μάχη που αφορούσε τη ζωή της: "Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνω 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες καθώς ο καρκίνος μου είχε προχωρήσει και χρειάστηκε να αφαιρεθούν 27 λεμφαδένες. Για αυτό λοιπόν πάνω απ όλα είναι η πρόληψη. Δεν δίστασα από την πρώτη στιγμή να μιλήσω ανοιχτά για τον καρκίνο, να σπάσουμε τα ταμπού. Ο καρκίνος μάς αφορά όλους. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά που αφορά 1.300. 000 γυναίκες ηλικίας 49-59 για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Το τελευταίο χρόνο που έχει γίνει αυτό το πρόγραμμα 130. 000 γυναίκες έκαναν τις δωρεάν εξετάσεις και από αυτές 8. 500 γυναίκες βρέθηκαν στον προληπτικό έλεγχο να έχουν πρόβλημα υγείας. Σώθηκαν γυναίκες".

Η στιγμή που το έμαθε ήταν σοκαριστική για εκείνη: "Όταν σου ανακοινώνει ο γιατρός τη λέξη καρκίνος είναι ένα σοκ. Πολύ γρήγορα όμως μπήκα δυνατά στη μάχη με ένα και μοναδικό στόχο να τερματίσω νικήτρια και νικήτρια της ζωής. Δεν σταμάτησα την άσκηση καθ' όλη την διάρκεια των θεραπειών μου η οποία είναι το καλύτερο παυσίπονο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις πρέπει να μιλάμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

 
Διαφήμιση