Ο Πέτρος Κωστόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο YouTube κανάλι του "N1 Casino" και μίλησε στο διαδικτυακό "Τσάι με ΛεμόΝ1" σχετικά με την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την πτώχευση της εταιρίας του.
Η μείωση του διαφημιστικού budget
Ο Πέτρος Κωστόπουλος δήλωσε αρχικά πως "Τα περιοδικά συνέχισαν να πουλάνε όσα πούλαγαν. Αυτό που συνέβη είναι ότι η οικονομική κρίση έκοψε τη διαφήμιση. Μια εταιρία, όταν περνάει κρίση, το πρώτο πράγμα που κόβει είναι η διαφήμιση. Άρα φαλίρισε. Αυτό έκανα εγώ. Φαλίρισαν όλα τα περιοδικά, τα γύρω-γύρω, που συζητάγαμε. Φαλίρισε το Mega. Σκέφτεσαι ποτέ ότι το Mega μπορεί να φαλιρίσει; Μπροστά μου αυτοί ήταν κολοσσοί. Φαλίρισε και ο Λυμπέρης, που ήταν σαν κι εμένα. Δεν έμεινε τίποτα. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι ζάμπλουτοι να χώνουν από την τσέπη, θα είχε φαλιρίσει και ο ΑΝΤ1 και το Star, γιατί έχαναν τα άντερά τους. Απλά οι ιδιοκτήτες είχαν λεφτά”.
Εξήγησε, μάλιστα, ότι "Υπήρχε στην Ελλάδα 1.200.000.000 ευρώ διαφήμιση τον χρόνο. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε 160.000.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 90% πτώση. Εγώ μάζευα 45.000.000 διαφήμιση. Φτάναμε μέχρι 65.000.000 ευρώ-70.000.0000 ευρώ τζίρο, γιατί είχα τεράστια εταιρία. Τα υπόλοιπα από τις πωλήσεις αλλά οι πωλήσεις δε σου αφήνουν λεφτά, με την έννοια ότι ένα περιοδικό κοστίζει όσο το πουλάς. Όταν κατέβω στα 5.000.000 ευρώ και στα 7.000.000 ευρώ, δε φτάνει ούτε για μισθολόγιο. Για 4 χρόνια έδωσα τα πάντα. Ο,τι υπήρχε, με αποτέλσμα να μη σωθεί κανένας, παρά μόνο αυτοί που είχαν λεφτά από άλλες δουλειές. Στη ναυτιλία ή άλλος βιομηχανία".
Η πτώχευση
Στη συνέχεια, ο Πέτρος Κωστόπουλος υπογράμμισε πως "Τότε, γνωστοί τραπεζίτες έβγαιναν και έλεγαν: 'Όχι, θα περάσει. Το χρηματιστήριο θα πάει εκεί'. Εγώ, αν έκανα μια βλακεία, μετά άρχισα να την ψιλιάζομαι, γιατί πέρασαν 4 χρόνια. Έχωνα και έχωνα (σ.σ. χρήματα) και δε μου έχουν μείνει ούτε σπίτια, ούτε τίποτα, ούτε τα λεφτά που είχα μαζεμένα 30 χρόνια. Με έπιασε και ένας ηλίθιος εγωισμός: 'Όχι, θα το σώσουμε. Πόσο θα πάει η κρίση; Θα φτάσουμε στο 0 αλλά θα ξαναζωντανέψουμε'. Το 2008 δεν έπεσαν τα λεφτά στην Ελλάδα αλλά στον Τύπο. Ξαφνικά το 2008 ενώ ο Καραμανλής έλεγε ότι είμαστε πλούσιοι και ωραίοι και ο Γιωργάκης ότι 'Λεφτά υπάρχουν', το τελευταίο τρίμηνο, σε εμάς έκοψαν οι μεγάλες πολυεθνικές 30%. Φτάσαμε να κόψουν 90% σε τρία χρόνια".
Τόνισε, μάλιστα: "Εγώ πλήρωσα δεδουλευμένα -πρόσεχε, δεδουλευμένα μέχρι την τελευταία μέρα. Εκείνα, τα οποία σε εμένα, παρέμειναν να θέλουν οι εργαζόμενοι, δεν ήταν δεδουλευμένα. Τη μέρα που είπα: 'Σταματάμε', μέχρι να φαλιρίσει μια εταιρία παίρνει 5-6 μήνες και προκύπτουν οφειλές. Αλλά εμένα μου έφυγε το ένα σπίτι, μου έφυγε το άλλο σπίτι, μου έφυγαν όσα λεφτά είχα. Μιλάμε έδινα μισθούς 12.000-15.000 σε διευθυντές, δε θα ξαναγινόταν. Αυτό ήταν και από εμένα και από τους άλλους. Αλλά ήταν η εποχή τέτοια. Εγώ έλεγα πως αφού βγάζουμε, πρέπει να πληρωθούν οι καλύτεροι μέσα εδώ".
"Κάναμε παραγωγές που ήταν πανάκριβες. Προσλαμβάναμε πολύ περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που είχαμε ανάγκη. Λέγαμε: 'Πάρε και άλλον να βγαίνει πιο εύκολα η δουλειά'. Θυμάμαι το 2008-2009 που άρχισα να κόβω και από 500 γίναμε 350 και βγάζαμε την ίδια δουλειά. Αν αυτά τα μέτραγες σε 4-5 χρόνια θα ήταν 10.000.0000 ευρώ. Αλλά ήταν τόσο βαθιά η κρίση και τόσο άλλαξαν τα πράγματα, που και αυτά να μην είχαν συμβεί πάλι θα φαλιρούσαμε. Οι πάντες" είπε καταληκτικά ο Πέτρος Κωστόπουλος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr