Τις σημαντικές αλλαγές που δρομολογούνται στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού συζήτησαν το πρωί της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του στο Πρωινό του ΑΝΤ1, αναλύοντας τις εξελίξεις και τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να διαχειριστεί ο παρουσιαστής.
Τα υπονοούμενα του Γιώργου Λιάγκα στον Πάνο Κατσαρίδη
Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, σημειώθηκε και ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο, όταν ο Πάνος Κατσαρίδης αποκάλεσε τον Γιώργο Λιάγκα "Κώστα", με τον παρουσιαστή να του απαντά: "Γιώργο με λένε, όχι Κώστα. Δεν πειράζει, μπερδεύεσαι και δεν είναι κακό". Σε άλλο σημείο, όταν ο συνεργάτης του υποστήριξε την απόφαση του Κώστα Τσουρού να συνεχίσει με μονόωρη εκπομπή για να σώσει τους συνεργάτες του, αντί να επιλέξει το πρόωρο τέλος, ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε όλο νόημα: "Αυτό πρέπει να πεις, αυτό λες".
Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε εκτενώς στη δύσκολη περίοδο που διανύει ο Κώστας Τσουρός, λέγοντας: "Ο Κώστας περνάει μια περίοδο τραυματικής απαξίωσης. Όχι λόγω των νούμερων τηλεθέασης, δεν εννοώ αυτό, θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, λόγω της συμπεριφοράς του ΣΚΑΪ απέναντί του. Εδώ λοιπόν έχεις μια ζυγαριά: δεν ξέρω αν του προτάθηκε, δεν έχω τέτοιο ρεπορτάζ και δεν γνωρίζω, αν του δόθηκε η κουρτίνα 1 ή η κουρτίνα 2. Δηλαδή, ή να σταματήσουμε, να τα βρούμε οικονομικά και να πάει ο καθένας, αφού δεν ταίριαξαν τα χνώτα μας, στην πορεία του…".
Στη συνέχεια, ανέλυσε τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις αλλαγές στο σχήμα της εκπομπής και τις επιπτώσεις στους συνεργάτες: "Πρώτον, αναγκάζεται για ακόμα μία φορά, έγινε μία φορά ένα αιματοκύλισμα συνεργατών, χωρίς να φταίει ο ίδιος. Επέλεξε και τότε να μην τους το πει και να το πει το κανάλι. Θυμάστε τι έγινε με τον Λεμπιδάκη και την Κανδύλη. Τώρα γίνεται ένα δεύτερο αιματοκύλισμα. Άρα λοιπόν, είσαι σε μια τηλεοπτική χρονιά, που μέσα στη χρονιά δύο φορές κόβονται συνεργάτες σου, όχι που εσύ τους επιλέγεις, το κανάλι, αλλά και εσύ είσαι στην άκομψη θέση να το γνωρίζεις, γιατί δεν μπορεί να μην το γνωρίζει – κακά τα ψέματα-, να μην το ανακοινώνεις, γιατί δεν είναι και θέση σου να το ανακοινώσεις…".
Ο Γιώργος Λιάγκας συνέχισε, αναφερόμενος στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο παρουσιαστής απέναντι στους συνεργάτες του και στο κανάλι: "Έχεις ανάγκη μια πολύ προσωπική σχέση και να φαίνεσαι εσύ ο κακός που κόβεις συνεργάτες. Και σε μία δυσάρεστη θέση να σου λέει το κανάλι, μεγάλη αποτυχία είχαμε και επειδή έχω μία ώρα κενό, απ’ το να σε κόψω τελείως και σε πληρώνω-δεν σε πληρώνω, έλα δώσε 40 λεπτά να κάνεις 2-20λεπτα εκπομπής. Και να λες εσύ ναι. Θα μπορούσε να επιλέξει τον άλλο δρόμο ο Κώστας και να πει "ρε παιδιά, εγώ φεύγω με το κεφάλι ψηλά, δεν μπορέσαμε… Το θέμα είναι να σώσεις και τον εαυτό σου"".
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πάνος Κατσαρίδης, επισημαίνοντας τις δυσκολίες της κατάστασης: "Έρχεσαι σε μία άβολη θέση, ότι θα πρέπει εδώ πέρα τώρα να φύγουν πάρα πολλοί συνεργάτες, γιατί η εκπομπή στήθηκε με άλλο σκεπτικό, να είναι infotainment και να γίνει info. Από ‘κει και πέρα κι ο Τσουρός όταν του προτείνεις να κάνει μία εκπομπή 45 λεπτών, τι να πάει να πει; Όχι, ας χάσουν όλοι τη δουλειά τους; Προφανέστατα το να χάσουν τη δουλειά τους…".
Σε εκείνο το σημείο, πρόσθεσε: "Οι περισσότεροι είναι με πρόσληψη, Κώστα", για να διορθώσει αμέσως μετά το λάθος του, προκαλώντας το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα.