Brett Ratner | Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος σκηνοθέτης που επέλεξε η Melania Trump για το ντοκιμαντέρ της;

H Πρώτη Κυρία εμπιστεύτηκε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ της στον σκηνοθέτη Brett Ratner

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Tο ντοκιμαντέρ Melania της Melania Trump συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Από την πρεμιέρα του στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 29 Ιανουαρίου, η ταινία έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις. Ο Τύπος την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι παρουσιάζει ένα κολακευτικό πορτρέτο του Donald Trump. "Είναι καθαρή προπαγάνδα", καταγγέλλει το The New Yorker με το Rolling Stone να σχολιάζει ειρωνικά "και δεν είναι καν καλή προπαγάνδα"... θάβοντας παράλληλα τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ.

Όπως αναφέρει το madame.lefigaro.fr, έκπληξη και τροφή για σχόλια προκάλεσε το γεγονός πως τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Brett Ratner, ένας σκηνοθέτης που έχει ξεχαστεί από τη βιομηχανία του θεάματος. Στο Χόλιγουντ, κανείς δεν θέλει πλέον να συνεργαστεί με τον ίδιο, αφού έχει μπει στη μαύρη λίστα των στούντιο λόγω του κινήματος #MeToo το 2017.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Το 2017, η αλήθεια αποκαλύφθηκε: 6 γυναίκες κατηγόρησαν τον Ratner ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά. Η τραυματισμένη ηθοποιός Olivia Munn, γνωστή για τους ρόλους της στην ταινία X-Men: Apocalypse και τη σειρά The Newsroom, ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης αυνανίστηκε μπροστά της στο τρέιλερ του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας After Dark το 2004.

Η Natasha Henstridge, πρωταγωνίστρια της ταινίας Species, θυμάται ότι ο Brett Ratner την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι μιας φίλης της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν μόλις 19 ετών. Δύο κομπάρσοι από το Rush Hour 2, εν τω μεταξύ, κατηγορούν τον σκηνοθέτη ότι τους υποσχέθηκε ατάκες στην ταινία με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook από το 2017, ο Elliot Page αφηγήθηκε πώς ο Brett Ratner τον ταπείνωσε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας X-Men: The Last Stand το 2005.. Εκείνη την εποχή, ο Έλιοτ Πέιτζ δεν είχε ακόμη δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος, ούτε είχε ξεκινήσει την αλλαγή φύλου.

Ο σκηνοθέτης αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του και φεύγει εξόριστος στο Ισραήλ για να ξεφύγει από την καταιγίδα των μέσων ενημέρωσης. Εκεί, έρχεται κοντά στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τον προσκαλεί να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2023. Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Brett Ratner μοιράζεται μια φωτογραφία από την εκδήλωση και, λίγες μέρες αργότερα, αποκτά την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ανεπιθύμητο πρόσωπο σε κάθε πλατό του Χόλιγουντ, παρόλα αυτά οραματίζεται την επιστροφή του με την τέταρτη ταινία του Rush Hour, στην οποία εργάζεται ενεργά. Αλλά τον Ιανουάριο του 2025, τα δεδομένα ανατρέπονται: Η Μελάνια Τραμπ του ζητά να την κινηματογραφήσει κατά τη διάρκεια των 20 ημερών που προηγούνται της ορκωμοσίας του συζύγου της για δεύτερη θητεία. Μετά από επτά χρόνια στην εξορία, ο Brett Ratner επιστρέφει στη σκηνοθεσία χάρη στο πρώην μοντέλο. Με την ελπίδα μιας επιστροφής στο Χόλιγουντ; "Αυτό είναι παράλογο", υποστηρίζει στις σελίδες του The Hollywood Reporter. "Αντίθετα, ήταν ένα πιο επικίνδυνο στοίχημα δεδομένης της πόλωσης και του θέματος. Δεν έκανα αυτή την ταινία για να επιστρέψω στο Χόλιγουντ. Αυτή δεν ήταν η στρατηγική μου. Περίμενα να σκηνοθετήσω το Rush Hour 4, αυτή ήταν η στρατηγική μου".

Η λαμπρή καριέρα πριν από το #MeToo

Πριν το όνομά του εμφανιστεί στη λίστα των αντρών που κατηγορούνται για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση, ο Brett Ratner ήταν μια σεβαστή προσωπικότητα στον χώρο. Ανήλθε σε εξέχουσα θέση το 1998 με την ταινία Rush Hour. Βασιζόμενος σε αυτή την επιτυχία, ο σκηνοθέτης συνέχισε σκηνοθετώντας μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, όπως το Red Dragon , ένα prequel της "Σιωπής των Αμνών" το 2002, το X-Men: The Last Stand το 2006, το Tower Heist με τον Eddie Murphy το 2011 και το Hercules με τον Dwayne Johnson το 2014. Διετέλεσε επίσης εκτελεστικός παραγωγός σε 44 επεισόδια της επιτυχημένης σειράς Prison Break, η πρώτη σεζόν της οποίας έκανε πρεμιέρα το 2005.

Πηγή MadameFigaro.gr