Οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου στην κάμερα της εκπομπής "Buongiorno" συγκίνησαν τη Φαίη Σκορδά.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για την επιστροφή του στο θέατρο μετά την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, στην παράσταση "Ο Φονιάς", σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.
"Είμαι πολύ τυχερός που... που ο Πυγμαλίων με ήθελε στη δουλειά αυτή. Είναι μεγάλη μου τιμή να δουλεύω με τον Πυγμαλίωνα. Θα του το χρωστάω μια ζωή, τον ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου. Είμαι καλύτερα στην υγεία μου, τα πράγματα είναι σταθεροποιημένα, είμαι πολύ πιο άνετα με τη ζωή μου έξω, ένα πολύ μικρό ποσοστό έμεινε κινησιολογικό αλλά πάει να λυθεί και αυτό. Όχι να μηδενιστεί αλλά θα μπορώ να ζήσω φυσιολογικά, να κάνω τα πράγματα που έκανα και πριν" είπε ο Γιώργος Παράσχος εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος.
Μετά την αναπαραγωγή των δηλώσεων, η Φαίη Σκορδά είπε: "Ανθρώπινα συγκλονίστηκα με τον Γιώργο τον Παράσχο. Δηλαδή, το "ευχαριστώ" που είπε ήταν τόσο από καρδιάς. "Του χρωστάω μία ζωή"... Συγχαρητήρια σε όλους".
Το αυστηρό σχόλιο της Φαίης Σκορδά: "Μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι"
Το πρωί της Τρίτης 27 Ιανουαρίου, σχολιάστηκε έντονα στην εκπομπή Buongiorno η συζήτηση του Φειδία Παναγιώτου με αθλητές με νοητική αναπηρία, με τη Φαίη Σκορδά και τον Ανδρέα Μικρούτσικο να ξεσπούν στον αέρα, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για όσα άκουσαν.
Υπενθυμίζεται ότι έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει για ακόμη μία φορά ο Φειδίας Παναγιώτου, όπου αποκαλεί αθλητές με νοητική αναπηρία "τρελούς". Οι πρώτες αντιδράσεις ξεκίνησαν από την Κύπρο, ωστόσο το θέμα φαίνεται πως παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απασχολήσει και το Ευρωκοινοβούλιο, μετά από καταγγελία που ετοιμάζεται σε βάρος του από την Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή.
"Είμαι έξαλλος! Με αυτά που λέει, με κάνει εμμονικό. Είναι άνω ποταμών ό,τι λέει σε επίπεδο πολιτικό", είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
Η αυστηρή τοποθέτηση της Φαίης Σκορδά
Η Φαίη Σκορδά, εμφανώς φορτισμένη, ανέφερε από τη μεριά της:
"Μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι! Δεν έχει καμία γνώση, ούτε κοινωνικής φύσεως. Άσε το συναισθηματικό, που τρώει εκείνη την ώρα που μιλούν για κάτι σοβαρό και το παιδί εκεί προσπαθεί να σώσει τα πράγματα. Με βλέπετε σε αυτή την κατάσταση γιατί μου ήρθε ένα μήνυμα, για το παιδί που λένε, έβλεπε τη συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του, και γύρισε και είπε στη μητέρα του "μαμά, είμαι τρελός εγώ”. Δεν είναι δυνατόν να είναι η πρώτη φορά που ακούς τι είναι Παραολυμπιονίκης και καλείς έναν Παραολυμπιονίκη για να συζητήσετε το θέμα, αλλά δεν ξέρεις τι είναι ο Παραολυμπιονίκης".
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ξανά ο Ανδρέας Μικρούτσικος, προσθέτοντας:
"Το παλικάρι στη συνέντευξη έχει νευροπάθεια, δεν μπορεί να πιάσει το πιρούνι και να φάει φαγητό. Και τρώει επιδεικτικά απέναντι σαλάτα και δεν του πέφτει τίποτα. Δηλαδή, εγώ ο ισχυρός κι εσύ στον Καιάδα. Είναι ανήκουστα όσα λέει, ανιστόρητα, φασιστοειδή".