Follow us

Ο Γιάννης Σμαραγδής απαντά για τους επικριτές του "Καποδίστρια": "Δε νιώθω πικρία αλλά πόνο"

"Υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν: τελειώσαμε με τον Σμαραγδή" τόνισε ο Γιάννης Σμαραγδής

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Σμαραγδής φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου (3/1) στην εκπομπή "Καλημέρα" και μίλησε στη Φαίη Μαυραγάνη σχετικά με την ταινία του "Καποδίστριας" και τις επικρίσεις που είχε δεχτεί, πριν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι έντονες επικρίσεις

Ο γνωστός σκηνοθέτης δήλωσε αρχικά πως "Δε νιώθω πικρία αλλά πόνο. Έχασα τη γυναίκα μου, τα φτερά μου δηλαδή, πριν από τρία χρόνια. Όταν προσπαθούσε να ξεκινήσει η ταινία, έχασα την Ελένη. Εκεί, αυτοί που δεν ήθελαν να γίνει η ταινία, με ξέγραψαν. Όπως, ας πούμε, όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, έβγαιναν κάποιοι και έλεγαν “σκοτώσαμε τον τύραννο”, έτσι υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν: τελειώσαμε με τον Σμαραγδή"

Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι "Αυτό το θεωρώ, με συγχωρείτε που θα πω τη λέξη, ανήθικο. Αυτό θέλω να πω. Η ταινία όμως ήθελε να γίνει και έγινε. Δεν έχει σημασία ποιος την έκανε, αν ήμουν εγώ ή αν ήταν ο Αντώνης Μυριαγκός που έκανε αυτή την θηριώδη ερμηνεία, η ταινία ήθελε να γίνει"

"Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, που δεν είναι πολλοί και δεν υπάρχει διχασμός, ίσα ίσα. Δηλαδή άμα κοιτάξετε αυτά που έγραψαν, αυτοί που τα έγραψαν 10 άνθρωποι είναι. Επειδή όμως είναι μέσα στα Μέσα, φάνηκε σαν να είναι μεγάλο το θέμα. Το λέω αυτό γιατί, όταν συμβαίνει κάτι που κάνει καλό στις ανθρώπινες ψυχές, καλό θα είναι να παραμερίσουμε την αρνητικότητα μας και να γινόμαστε θετικοί, γιατί αυτό αναβαθμίζει ευρύτερα τον ψυχισμό των ανθρώπων" προσέθεσε ο σκηνοθέτης.

Ο πόλεμος που δέχτηκε η ταινία

Επιπλέον, ο Γιάννης Σμαραγδής ανέφερε ότι "Είναι πόλεμος, δεν είναι απλώς ότι κάποιοι γράφουν τη γνώμη τους. Είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησε από πριν ξεκινήσει η ταινία, δηλαδή άρχισε να δυσφημείται πριν την ξεκινήσω. Άρα κάποιο σχέδιο υπάρχει από πίσω, όμως δεν είναι της στιγμής".

Γιάννης Σμαραγδής: Έκανα παρασπονδίες - Η γυναίκα μου με κοιτούσε και μου έλεγε "Μη νομίζεις ότι δεν ξέρω τι κάνεις"

Σε μία τρυφερή εξομολόγηση για τη σύζυγό του προχώρησε ο Γιάννης Σμαραγδής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Φαίη Σκορδά και στους συνεργάτες της εκπομπής "Buongiorno". Θυμίζουμε ότι η Ελένη Σμαραγδή έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2022 σε ηλικία 73 ετών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης μίλησε για τις παρασπονδίες που έκανε μέσα στα 54 χρόνια που έζησαν μαζί αλλά και για το πώς τις διαχειριζόταν η σύζυγός του.

"Εγώ ήμουν ένα διαβολόπαιδο. Η Ελένη σιγά σιγά με λείανε. Μετά ντρεπόμουν βλέποντας την Ελένη να έχει αυτήν την απέραντη καλοσύνη. Η Ελένη με έκανε καλό άνθρωπο, χωρίς να μιλάει ποτέ, την κοίταζα και ντρεπόμουν. Όταν έκανα παρασπονδίες, με κοιτούσε και μου έλεγε: Μη νομίζεις ότι δεν ξέρω τι κάνεις" είπε ο σκηνοθέτης και προσέθεσε:

"Δεν έφυγα ποτέ από την Ελένη αλλά μπαίνεις σε πειρασμούς. Αυτή η δουλειά που κάνουμε έχει πολλούς πειρασμούς, έχει κι άλλα, όταν αλλάζεις και δεκαετία, θέλεις επιβεβαιώσεις για πράγματα άλλα ανόητα. Μπαίνεις σε πειρασμούς, μπήκα και εγώ σε πειρασμούς. Εννοείται με συγχωρούσε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr