Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη και φορτισμένη συζήτηση εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου στον αέρα του Πρωινού του ΑΝΤ1, όταν ο Γιώργος Λιάγκας συνομίλησε με τον Άρη Μουγκοπέτρο, μία ημέρα μετά την αθώωσή του για την καταγγελία ενδοοικογενειακής απειλής από την εν διαστάσει σύζυγό του.
Με αφορμή την υπόθεση, ο παρουσιαστής θέλησε να κάνει μια ουσιαστική επισήμανση που αφορά τους χωρισμένους γονείς, μιλώντας τόσο από τη δική του προσωπική εμπειρία όσο και αναφερόμενος στον δικηγόρο Δημοσθένη Πέππα, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ και έχει επίσης βιώσει έναν χωρισμό ως πατέρας.
Η εξομολόγηση του Γιώργου Λιάγκα
Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε ανοιχτά για το συναισθηματικό βάρος που κουβαλά ένας πατέρας όταν φεύγει από το οικογενειακό σπίτι, ανεξαρτήτως των συνθηκών. "Εγώ ως χωρισμένος πατέρας που έχω παιδιά, βέβαια δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο να συναντήσω τα παιδιά μου, μπορώ να καταλάβω τον πόνο ενός χωρισμένου ανθρώπου, μάλιστα ενός πρόσφατα χωρισμένου ανθρώπου. Να το πούμε έτσι όπως είναι. Κάθε πατέρας που φεύγει από το σπίτι, άσχετα με τις συνθήκες με τις οποίες φεύγει, αισθάνεται ότι εγκαταλείπει τα παιδιά του γιατί μοιραία δεν κοιμάται κάθε βράδυ μαζί τους".
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής τόνισε πως αυτό το βίωμα είναι κοινό για πολλούς άνδρες που βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε περιόδους όπως οι γιορτές. "Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Το ξέρει και ο Δημοσθένης (σ.σ. Πέππας) δίπλα, γιατί και οι τρεις πια είμαστε στο ίδιο κομμάτι ζωής. Είναι δύσκολο πολύ. Άρα καταλαβαίνω τον πόνο ενός ανθρώπου που, ειδικά τις γιορτινές μέρες, θέλει να πάει να δει τα παιδιά του".
"Υπάρχουν και ζευγάρια που έχουν χωρίσει αξιοπρεπέστατα όπως εγώ με τη Φαίη"
Στο "Πρωινό" ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε στο παρελθόν τις νέες εντάσεις που προέκυψαν ανάμεσα στον Δημήτρη Αλεξάνδρου και την Ιωάννα Τούνη, μετά τη συνέντευξη του πρώτου στην εκπομπή "Super Κατερίνα". Οι δηλώσεις του παρουσιαστή επικεντρώθηκαν κυρίως στις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους δημόσιες αντιπαραθέσεις στο παιδί του πρώην ζευγαριού.
Ο Γιώργος Λιάγκας, θέλοντας να δώσει μια πιο ώριμη και γονεϊκή οπτική, ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Το ζευγάρι αυτό που έχει ένα παιδάκι και θα κληθεί κάποια στιγμή να αποφασίσει πολύ δύσκολο. Αυτά που λέει ο ένας με τις αιχμές το παιδάκι που θα γίνει πέντε έξι δεν θα τα διαβάσει;"
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής έκανε μια αναφορά και στη δική του εμπειρία, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ζευγάρια που μπορούν να χωρίσουν χωρίς δημόσιες εντάσεις:
"Υπάρχουν και ζευγάρια που έχουν χωρίσει αξιοπρεπέστατα όπως εγώ με τη Φαίη, με έχεις δει με μια αιχμή; Μπορεί να έχουμε τσακωθεί για κάτι. Υπάρχει ποτέ κάτι; Που δεν έχουμε αλλά θέλω να σου πω."
Παράλληλα, εξήγησε γιατί θεωρεί ότι η ανταλλαγή αιχμών μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο παιδί:
"Οι αιχμές τραυματίζουν την οποιαδήποτε πληροφορία θα πάρει αργότερα το παιδί τους. Πες ότι όλο το δίκιο το έχει ο Αλεξάνδρου ή η Τούνη. Όταν ο ένας αφήνει αιχμές για τον άλλον το παιδί θα πάρει μια πληροφορία ότι οι γονείς μου δεν είναι καλά μεταξύ τους. Ξεκινά τη ζωή του ότι εγώ δεν έχω δυο ανθρώπους σταθερούς που είναι δίπλα του, ότι δεν είναι ένα."