Η Ντίνα Νικολάου παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό Down Town Κύπρου, με τη γνωστή σεφ να μιλά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην κουζίνα αλλά και για την υποτίμηση που έχει δεχτεί.
Η κακοποιητική συμπεριφορά από άντρες σεφ
Μιλώντας για το επάγγελμά της και την κακοποιητική συμπεριφορά που έχει υπάρξει σε αυτό, η Ντίνα Νικολάου ανέφερε πως "Υπάρχει τρομερή πίεση στην κουζίνα. Πάρα πολλοί άνδρες σεφ έχουν την κακοποίηση στο αίμα τους. Οι προηγούμενες γενιές επαγγελματιών ήταν αυστηροί, απαίδευτοι, πετούσαν μαχαίρια, ούρλιαζαν, έβριζαν μέσα στον χώρο. Εγώ είχα την τύχη να κάνω τη δική μου δουλειά, να είμαι σε ένα χώρο που τον ορίζω και θέτω τους κανόνες".
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "Πρέπει συλλογικά να έχουμε μία φωνή ως γυναίκες στο επάγγελμα. Εάν το καταφέρω, θα αισθανθώ μεγάλη χαρά"
Η υποτίμηση που έχει δεχτεί
Επιπλέον, η γνωστή σεφ αποκάλυψε πως "Γνωστός Έλληνας συνάδελφος, ο οποίος ήξερε πολύ καλά τη δουλειά μου, γιατί είχε επισκεφθεί πολλές φορές το εστιατόριο μου, μού είπε "Εσύ θα λέγαμε Ντίνα είσαι διατροφολόγος". Του απάντησα: Ναι! Μπορεί να είμαι και διατροφολόγος. Έχω κάνει πολλά σεμινάρια άλλωστε. Όμως έχεις δοκιμάσει το φαΐ μου. Δεν ήταν αρκετά καλό, ώστε να αισθανθείς ότι είμαι μαγείρισσα".
Στο ίδιο πλαίσιο, η Ντίνα Νικολάου προσέθεσε: "Δεν ξέρω. Νομίζω ότι οι άνδρες σεφ δεν έχουν εκτιμήσει και καταλάβει τον ρόλο και τη δυναμική των γυναικών στο επάγγελμα"