To avocado τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική του και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το συναντήσουμε στον κατάλογο ενός μαγαζιού για brunch. Η Ελένη Πετρουλάκη είναι και πάλι εδώ, για να μας εξηγήσει αναλυτικά γιατί τα αυγά με avocado πρέπει να ανήκουν στις πρώτες μας επιλογές σε ένα χαλαρό πρωινό στο σπίτι ή σε βόλτα με την παρέα μας.
Φωτογραφίζοντας ένα λαχταριστό πιάτο με ομελέτα, avocado και σαλατικά, η διάσημη γυμνάστρια αποκάλυψε τα πολλαπλά οφέλη του συγκεκριμένου γευστικού συνδυασμού, ιδανικού για επιπλέον ενέργεια και μυϊκή υποστήριξη.
Όπως έγραψε συγκεκριμένα η ίδια, όταν η πρωτεϊνη που διαθέτουν τα αυγά και τα υγιεινά λιπαρά του αβοκάντο καταναλώνονται μαζί συμβάλλουν αφενός στην αποκατάσταση των μυών και αφετέρου στην καλύτερη απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E και Κ).
Ταυτόχρονα βοηθούν στη μακροχρόνια αίσθηση κορεσμού, στο να νιώθουμε δηλαδή πλήρεις και χορτάτοι μετά το γεύμα μας, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουμε κάτι επιπλέον.
Η θρεπτική αξία του κοτόπουλου φρικασέ
Ανάμεσα στις υγιεινές συνταγές που προτείνει σε συστηματική βάση στο διαδικτυακό κοινό της, η Ελένη Πετρουλάκη είχε επανέλθει πρόσφατα με ένα πιο παραδοσιακό, "μαμαδίστικο" φαγητό, αποκαλύπτοντας τα άγνωστα οφέλη του.
Ο λόγος για το κοτόπουλο φρικασέ, το οποίο συνδυάζει και πάλι την πρωτεϊνη με άλλα θρεπτική συστατικά, καθιστώντας το έτσι ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
Πηγή MissBloom.gr