Follow us

Γιώργος Μουκίδης: "Η Κατερίνα Στικούδη δεν μπορεί να τραγουδήσει τα κομμάτια που κάνω εγώ"

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Μουκίδης για τον Βαγγέλη Σερίφη και την Κατερίνα Στικούδη

Ο Γιώργος Μουκίδης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής "Breakfast@Star" και σχολίασε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Σερίφη ότι στην εποχή μας δεν υπάρχει λαϊκό τραγούδι αλλά σκυλάδικα.

Τα σχόλια του συνθέτη για Βαγγέλη Σερίφη και Κατερίνα Στικούδη

"Ποιος είναι ο Βαγγέλης Σερίφης; Είναι σερίφης στην πραγματικότητα; Σκυλάδικα τι θα πει; Είναι ένα μαγαζί με σκυλιά μέσα και πετάνε ξηρά τροφή; Δεν το καταλαβαίνω. Μήπως το είπε για πλάκα;" ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μουκίδης και συμπλήρωσε: "Η Στέλλα η Σμυρνιά δεν είναι λαϊκό τραγούδι δηλαδή. Είναι ποπ; Και ποιος είναι ο όρος λαϊκό. Το τραγούδι από όπου κι αν προέρχεται κι όπου κι αν πηγαίνει, είναι έκφραση. Όποιος μπορεί και συγκινεί τον κόσμο είτε τον διασκεδάζει, αυτό λέγεται λαϊκό τραγούδι. Αυτός είναι ο στόχος. Εγώ δεν τα ξεχωρίζω τα κομμάτια".

Όσον αφορά το αν ο ίδιος θα έγραφε κάποιο τραγούδι για την Κατερίνα Στικούδη, υπογράμμισε πως "Είναι μακριά πολύ. Δεν θα έγραφα στην Κατερίνα Στικούδη τραγούδι, γιατί δεν μπορεί να τραγουδήσει τα κομμάτια που κάνω εγώ. Είναι ξένο σώμα. Ο Φοίβος θα μπορούσε να της γράψει"

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Σερίφη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Σερίφης είχε φιλοξενήθηκε στο vidcast των Αγαθή και Βαλεντίνη Ράντη, δηλώνοντας πως "Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχει σταματήσει να υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Η Νατάσσα Θεοδωρίδη δεν είναι λαϊκή τραγουδίστρια, είναι σκυλάδικο".

Επιπλέον, καλεσμένος στο The 2Night Show είχε υπογραμμίσει, επί του θέματος, πως "Έχω μια άποψη την οποία δεν την μοιράζονται πολλοί, ότι το γνήσιο λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Πάσχει, επειδή το λαϊκό είναι παραδοσιακό τραγούδι. Για το αν κάποιος αυτοαποκαλείται λαϊκός, υπάρχουν κριτήρια να τα βάλουμε κάτω και να τα δούμε. Η Ιουλία Καλλιμάνη έχει λαϊκή φωνή αλλά δεν λέει λαϊκά τραγούδια. Έχει μοντέρνα λαϊκή τοποθέτηση και τεχνοτροπία αλλά η μουσική που εκπέμπει ξένες φόρμες και μουσικά όργανα, δεν είναι λαϊκό. Μπορεί να τους αρέσει η ταμπέλα και να τους πουλάει αλλά δεν είναι"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr