Follow us

Η τοποθέτηση της Τατιάνας Στεφανίδου: "Με φέρνεις σε δύσκολη θέση"

Το σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για τους ανθρώπους της τηλεόρασης

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Τατιάνα Στεφανίδου Rnew

Η Τατιάνα Στεφανίδου παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, η διάσημη παρουσιάστρια που επέστρεψε τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή "Power Talk" του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για την ελληνική τηλεόραση και για τη διαχείριση των θεμάτων από τους ανθρώπους της.

Υπάρχει μια θεματολογία που κάποτε έβλεπε κανείς μόνος στις εκπομπές σου και τώρα πια έχει γίνει ρουμπρίκα στις πρωινές ψυχαγωγικές – θεωρητικά – εκπομπές. Κάποιες από αυτές μάλιστα κάποτε σε κατέκριναν γι’ αυτό.

Δεν είναι πια ρουμπρίκα, είναι το κυρίως περιεχόμενο τους. Το ίδιο δεν είχε γίνει κάποτε και με το gossip, που μετά το έπαιζαν τα δελτία ειδήσεων του Star και του Alter; "Lifestyle" το έλεγαν, gossip ήταν. Εκτός από τα πρωινάδικα, δημιουργήθηκαν κι άλλες εκπομπές που έχουν αυτό το περιεχόμενο σε διάφορες ζώνες.

Ο άνθρωπος έχει ένα χαρακτηριστικό: τον μιμητισμό. Όταν πάει κάτι καλά, το μιμείται. Κι εγώ δεν ανακάλυψα την Αμερική, κι εγώ έχω αντλήσει έμπνευση από εκπομπές όπως της Όπρα, δεν υπάρχει παρθενογένεση. Την περσινή σεζόν οι αποκλειστικά ψυχαγωγικές ζωντανές εκπομπές ήταν πολύ λίγες.

Στην πρωινή ζώνη, κυρίως στο Star.

Και στη μεσημεριανή ζώνη η Νάνσυ με τον Θανάση στην ΕΡΤ, που έχουν κρατήσει την ταυτότητα τους.

Θεωρείς ότι γίνεται σωστή διαχείριση αυτών των θεμάτων στα πρωινά;

Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ, με φέρνεις σε δύσκολη θέση.

Αν έχει δικαίωμα κάποιος να το κρίνει, είσαι εσύ.

Μπορώ να το κρίνω και το κάνω καθημερινά. Δεν μου αρέσει να βλέπω – και το βλέπω συχνά – συναδέλφους που είναι παλιότεροι να βγαίνουν στις εκπομπές και να κρίνουν τα πάντα. Όλοι κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να επιβιώσουν τηλεοπτικά. Αν το κοινωνικό ρεπορτάζ, τα εγκλήματα, το δικαστικό ρεπορτάζ έχουν αυτή την απήχηση και "πουλάνε", οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να πάνε καλά.

Υπάρχουν παρουσιαστές της πρωινής ζώνης που δεν είναι επιθυμία τους να το κάνουν αλλά το ζητάει το κανάλι. Επειδή έχω παλέψει πολύ για να το καταφέρω, το να βγω τώρα και να κρίνω αφ’ υψηλού, αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν είναι κάτι που μου αρέσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr