Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου και το "Βήμα της Κυριακής" παραχώρησε ο Μιχάλης Σαράντης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στη συλλογική κοινωνική ευθύνη που πρέπει να υπάρχει όσο και στις ενοχές που αισθάνεται ο ίδιος.
Σε σχετική ερώτηση, ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε πως "Όλοι νιώθουμε την ενοχή για τα μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν και κάπως τα έχουμε αφήσει να συμβούν ακόμα και αν δεν το θέλαμε. Η ενοχή είναι πρωτόγονο συναίσθημα. Ούτως η άλλως είμαι και πολύ ενοχικός άνθρωπος".
Επιπλέον, ο Μιχάλης Σαράντης δήλωσε ότι "Εμένα η παγίδα της ατομικής ευθύνης δεν μου πολυαρέσει – ο κόσμος την αναλαμβάνει και οφείλει να το κάνει. Αλλά η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος και εκείνων που κυβερνούν αυτή τη χώρα. Ούτε πρέπει να είσαι αριστερός για να είσαι κοινωνικά ευαίσθητος. Εγώ, όσο μπορώ, κάτι κάνω. Όταν έρθει ένας διπλανός μου και μου πει "δεν έχω να φάω”, θα του δώσω. Θυμάμαι τη μάνα μου, έτσι ήταν. Εμείς, επειδή τότε ήμασταν λίγο πιο άνετοι σε μια γειτονιά που ήτανε πολύ δύσκολα, είχα την ενοχή ότι έχω περισσότερα από τους φίλους μου, που δεν είχαν καθόλου".