Για τη μητέρα της, Μαρίκα Μητσοτάκη, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στις τηλεοπτικές κάμερες που βρέθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της μαμάς της "Συνταγές με ιστορία".
"Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που θα μιλήσω για τη μητέρα μου. Όπως καταλαβαίνετε, μάνα είναι μόνο μία" είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.
Στη συνέχεια, η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηε ποια είναι η πιο έντονη μνήμη που έχει από τη μητέρα της στην κουζίνα: "Έχω πολλές μνήμες με τη μητέρα μου στην κουζίνα.Στην αρχή δεν ήθελε βοήθεια από εμάς, μας θεωρούσε δευτέρας κατηγορίας βοηθούς. Μας είχε μάλλον για τις αγκαροδουλειές".
Κλείνοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: "Η συμβουλή που μου έδινε είναι "Από πολλή αγάπη δεν έπαθε κανείς τίποτα".