Follow us

Ο Θάνος Κανούσης ξεκαθαρίζει για τον Βασίλη Καρρά και τον Πασχάλη Τερζή: "Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί..."

Ο Θάνος Κανούσης αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες για τον Βασίλη Καρρά, με αφορμή τη βιογραφία του τραγουδιστή

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Θάνος Κανούσης

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο "The 2Night Show" της Τετάρτης, τον Θάνο Κανούση, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά και με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο ξεδίπλωσε ποικίλες πτυχές από τη ζωή του γνωστού τραγουδιστή.

Αναφορικά με την απόφαση του Βασίλη Καρρά να γραφτεί η βιογραφία του, ο Θάνος Κανούσης ανέφερε πως "Η βιογραφία είναι 264 σελίδες. Πρέπει να πω ότι έγινε τ τρία τελευταία χρόνια. Οι ώρες ήταν πάρα πολλές. Οι συνεντεύξεις, οι συνομιλίες πάρα πολλές. Ό,τι υπάρχει στο βιβλίο είναι με την έγκριση του Βασίλη Καρρά. Έχω μαγνητοφωνήσει τη φωνή του, τις συνεντεύξεις. Γνωριζόμασταν 20 χρόνια, από τη συναυλία των Πυξ Λαξ στον Λυκαβηττό. Είχαμε μια φιλία, ξεκινήσαμε μια συνεργασία"

Όσον αφορά το λόγο που ο Βασίλης Καρράς έβλεπε στα κρυφά τους έντεχνους καλλιτέχνες, ο Θάνος Κανούσης αποκάλυψε πως " Είχε ένα θέμα με τους έντεχνους, τους αγαπούσα πάρα πολύ. Στο Καφέ Αμερικέν πήγαινε κρυφά να δουν τι κάνουν οι τύποι εκεί. Όταν με γνώρισε, επειδή ήξερε ότι συνεργαζόμουν με τον Θάνο Μικρούτσικο, τους Πυξ Λαξ και άλλους, με είδε σαν εκπρόσωπο αυτής της σκηνής, πήγαινα στα καμαρίνια, συζητούσαμε. Μου έλεγε 'πες μου ένα τραγούδι να πω' και του λέω 'την Πιρόγα'. Ο παραγωγός του τού είπε ότι θα φάει πόρτα από τον Θάνο Μικρούτσικο. Τον ρώτησα για να το δώσω στον Θάνο, πάω και του λέω στο Σταυρό του Νότου πως 'Ο Βασίλης Καρράς θέλει να πει την Πιρόγα' και μου λέει 'αν θέλει να το πει, γιατί να το απαγορεύσω;' Μου είπε να μεταφέρω στον Βασίλη ότι έχει πει το τραγούδι καλύτερα από πολλούς άλλους".

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι "Το 2010 με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει 'Ρε, Θάνο δεν μπορώ να παίξω εκεί που παίζουν οι έντεχνοι;'. Του είπα ότι μπορεί και κλείνουμε καμιά δεκαριά συναυλίες. Αυτό που έγινε στο κηποθέατρο Αλκατράζ, δε θα το ξεχάσω. Με πήρε ο διευθυντής και μου είπε πως οι θεατές ρωτούσαν πόσο πάει το μπουκάλι και πώς να κλείσουν τραπέζι. Ο Βασίλης χαιρόταν πολύ αυτή τη σχέση. Στις συναυλίες ήθελε φώτα να βλέπει τον κόσμο να τραγουδάει".

Μιλώντας για την πορεία που ακολουθήθηκε για τη συγγραφή του βιβλίου, διαμήνυσε πως "Μέσα σε αυτή τη φιλία που έγινε οικογενειακή μου έλεγε ιστορίες από τη ζωή του. Μου έλεγε ιστορίες της νύχτας, από τη δουλειά του και του έλεγα πως πρέπει ο κόσμος να το μάθει τη ζωή του. Του είχα πει παλιά ότι η ζωή του έχει ενδιαφέρον και να γίνει βιβλίο. Πριν από τρία χρόνια με πήρε τηλέφωνο να ανέβω Θεσσαλονίκη ξεκινήσουμε. Το ξεκινήσαμε με έναν υγιέστατο Βασίλη με τα καλαμπούρια του και το τελειώσαμε λίγο πριν το καλοκαίρι του 2023. Λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο, ήταν έτοιμο... Όταν βγήκε στο νοσοκομείο, δεν ήταν εύκολο να κάνεις δύο χειρουργεία, και μου λέει 'πρέπει ο κόσμος να μάθει ότι ακόμα και τον καρκίνο μπορούμε να τον παλέψουμε και να τον κερδίσουμε'. Στην αρχή που έκανε τις πρώτες επεμβάσεις, τα πράγματα ήταν πολύ θετικά από τους γιατρούς. Και σκεφτόμασταν πώς θα παρουσιάσουμε το βιβλίο. Σκεφτόμασταν μέσα από το νοσοκομείο με κάποιον τρόπο να συμμετείχε. Δυστυχώς ο καρκίνος έκανε μετάσταση στα οστά και ξεκίνησε και για εμένα μια δύσκολη κατάσταση"

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την ιστορία απαγωγής του δημοφιλούς τραγουδιστή, δηλώνοντας ότι "Έγινε στο Αγρίνιο, τον κάλεσαν σε ένα πανηγύρι να τραγουδήσει στο γήπεδο. Στα πανηγύρια στο Αγρίνιο υπήρχαν άλλοι δύο καλλιτέχνες και όλοι θα πήγαιναν στον Καρρά. Στη ρεσεψιόν, δύο τύποι, συστήθηκαν ως Θεσσαλονικείς, καπνέμπορες και θαυμαστές... Τον πείθουν και μπαίνει στο αυτοκίνητό δύο 'θαυμαστών' του. Πάει σε κάτι χωματόδρομους και κάτι τύποι βγαίνουν με πιστόλια, τον απήγαγαν και τον κράτησαν μέχρι τις 3 το βράδυ. Δεν έγινε ποτέ η συναυλία. Οι δικοί του, δεν ήξερε κανείς που είναι ο Βασίλης. Τον αφήνουν στις 3 το βράδυ, σε κάτι χωράφια. Τον βρήκε ένας αυγουλάς και έτσι τελείωσε όλη αυτή η απαγωγή"

Για τον Τόλη Βοσκόπουλο ανέφερε πως "Τον αγαπούσε πολύ τον Βασίλη... Κάποτε ο Βασίλης φορούσε άσπρα παπούτσια και επειδή άρεσαν στον Τόλη Βοσκόπουλο του πήρε ένα ζευγάρι. Λίγο πριν την πρεμιέρα κάλεσε όλο το προσωπικό του μαγαζιού για να πει 'Κοιτάξτε ο φίλος μου ο Βασίλης, τι δώρο μου έκανες'... Τα καμαρίνια ήταν απέναντι. Όταν έβγαινε ο Τόλης, ο Βασίλης με το μπουρνούζι έβγαινε, το άνοιγε και έλεγε 'Σκίστ’ους αγόρι μου'. Ένα βράδυ δεν βγήκε και ο Τόλης τρελάθηκε. Του κράταγε μούτρα. Του λέει 'Τι μου έκανες αγόρι μου; Δεν βγήκες με το μπουρνούζι και δεν μπορούσα να τραγουδήσω'

Σχετικά με τη σχέση του Βασίλη Καρρά με τον Πασχάλη Τερζή, ο Θάνος Κανούσης είπε ότι "Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για τον Πασχάλη Τερζή, υπάρχει ένα κεφάλαιο που γράφει κάτι συγκλονιστικό. Λέει ότι 'Ο Πασχάλης Τερζής είναι αδερφός μου'. Σε πολλά τηλεφωνήματα ο Βασίλης έδινε κουράγιο στον Πασχάλη. Τον αγαπούσε ιδιαίτερα τον Πασχάλη, έλεγε 'Είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές. Πιο πάνω και από εμένα'. Λέχθηκαν πολλά. Δεν ισχύει τίποτα. Το 2017 που γιορτάσαμε τα 40 χρόνια του Βασίλη Καρρά, το πρώτο άτομο που πήρε να έρθει ήταν ο Πασχάλης Τερζής αλλά δεν μπορούσε λόγω των γνωστών προβλημάτων υγείας του".

"Η κόρη ήταν ο μεγάλος του έρωτας. Λέει μέσα το εξής σαν πατέρας ένιωθε λίγο άβολα. Προσπαθούσε να αναπληρώσει αυτή την απουσία του, γιατί τη μεγάλωσε η γυναίκα του η Χριστίνα. Δεν της έχει αφιερώσει κεφάλαιο στο βιβλίο αλλά μιλάει πάρα πολύ για την Χριστίνα. Η Χριστίνα ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε. Αν δεν ήταν η Χριστίνα, δεν ξέρω τι θα γινόταν με τον Βασίλη. Δηλαδή στις κρίσιμες αποφάσεις ήταν η Χριστίνα. Μέσα στο βιβλίο αναφέρεται πολλές φορές το όνομα της. Θα πω και κάτι. Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, τις δικές μου, ήταν στις 18 Δεκέμβρη όταν με φώναξε στη Θεσσαλονίκη" ανέφερε σε άλλο σημείο και συνέχισε την εξιστόρηση:

"Είχε τελειώσει το βιβλίο και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει με την υγεία του. Μπαίνω στο σαλόνι, μου λέει "έλα κάτσε κοντά μου" και φωνάζει τη Χριστίνα, τον ξάδελφο του και τον μάνατζερ του. Μου λέει "σε παρακαλώ, διάβασε μου το βιβλίο". Καταλαβαίνεις τώρα τι σκηνή; Ήμουν απροετοίμαστος! Ο Βασίλης στο κρεβάτι το ιατρικό και γω να προσπαθώ να διαβάσω τη ζωή του! Με έναν Βασίλη ο οποίος ήξερα ότι πόναγε πάρα πολύ, ούτε παυσίπονα έπιαναν ούτε τίποτα. Έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια και βοήθησε ίσως το ότι ασχολήθηκα με το θέατρο, δεν τον κοίταγα στα μάτια αλλά είχε ένα πλατύ χαμόγελο και ρούφαγε κάθε λέξη και κάθε εικόνα που του περιέγραφα. Αφού λοιπόν το διάβαζα με πολύ δυσκολία, φεύγοντας με φωνάζει κατ’ ιδίαν να μου πει δυο πράγματα. Το ένα, που ήταν πολύ συγκινητικό για μένα, ήταν που μου είπε "Θάνο μου, θέλω να μ’ αγαπάς και να με σκέφτεσαι. Το σημείωμα για τη Χριστίνα το έβαλες;". Την πρώτη φορά, πριν από έξι μήνες, μου είχε δώσει ο Στράτος ένα σημείωμα για να το βάλω μόνο όταν ο Βασίλης δεν θα είναι πια στη ζωή".

Καταληκτικά μάλιστα είπε πως "Αυτό το σημείωμα έλεγε: Σε αυτό το ταξίδι δεν θα σε πάρω Χριστινάκι μου, να μείνεις πίσω για να βοηθάς τους ανθρώπους. Έχεις δικό σου τρόπο εσύ, γι’ αυτό σ’ αγαπώ"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα