Follow us

Στέλιος Σούρλας: "Σε αυτήν την υπόθεση, αν δεν καθίσουν πολιτικοί στο σκαμνί, δε θα υπάρξει πλήρης απονομή δικαιοσύνης"

Όσα ανέφερε για την υπόθεση των Τεμπών, του "ψευτογιατρού" αλλά και για το πως βίωσε την κακοκαιρία Daniel

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Στέλιος Σούρλας

Τον Στέλιο Σούρλα υποδέχτηκε στο "The 2Night Show" ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, με τον γνωστό δικηγόρο να μιλά για τις υποθέσεις που αναλαμβάνει, την περίπτωση των Τεμπών και της κακοκαιρίας Daniel αλλά και για το αν έχει δει αθώους να καταδικάζονται.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε αρχικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο κλάδος του στις μέρες μας, λέγοντας πως "Με το καινούργιο νομοσχέδιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας έχει βάλει στο στόχαστρο, ενώ θα έπρεπε να στραφεί αλλού. Άλλες είναι οι παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης. Λέει ότι για τις αναβολές φταίνε οι δικηγόροι. Μπορεί να ζητήσω αναβολή γιατί έχω δίκη σε άλλη πόλη. Γιατί μου βάζει το δικαστήριο την αναβολή μετά από ένα χρόνο; Ας τη βάλει μετά από δύο ή τρεις μήνες. Άρα το πρόβλημα μετακινείται στους δικηγόρους, γιατί δεν υπάρχουν δικαστές και δικαστικές αίθουσες, με αποτέλεσμα η εκδίκαση των υποθέσεων να πηγαίνει πίσω... Ενίοτε οι αναβολές είναι τέχνασμα δικηγόρων αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν την καθημερινότητα. Η πραγματικότητα είναι πως στην καθημερινότητα ενός μάχιμου δικηγόρου, δεν μπορεί να τα προλάβει όλα. Πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση, η οποία δεν υπάρχει" είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος και τις υποθέσεις που δεν αναλαμβάνει, ο Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι "Είναι δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου να απαντήσει, να απολογηθεί και να έχει έναν δικηγόρο. Ακόμα και ο χειρότερος εγκληματίας. Έχει τύχει να διώξω και να αρνηθώ να αναλάβω υποθέσεις οι οποίες δεν με εμπνέουν. Δεν μπορώ να αναλάβω συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε παιδεραστία, σε βιασμούς κλπ. Έχω αναλάβει, ήξερα και αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν αθώοι. Συνήθως αναλαμβάνω αυτούς που έχουν υποστεί το άδικο και βοηθάω τους ανθρώπους, που έχουν υποστεί το άδικο, να βρουν το δίκιο τους".

Αναφερόμενος στην πιο δύσκολη υπόθεση που έχει αναλάβει, ο ίδιος τόνισε πως "Έχει τύχει να αναλάβω υπόθεση μιας κοπέλας η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, οδηγός ήταν ο σύντροφός της, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και ήρθε η υπόθεση τρία χρόνια μετά τον θάνατο της κοπέλας, 90% πιθανότητες χαμένη. Γιατί; Πόρισμα της Αστυνομίας ότι ήταν οδηγός η κοπέλα, ο προηγούμενος δικηγόρος είπε στην οικογένεια να παρατήσουν την υπόθεση γιατί οδηγούσε η κόρη τους, αυτόπτες μάρτυρες είπαν για οδηγό την κοπέλα. Φαντάσου να είσαι γονιός, να σου σκοτώνουν το παιδί, να στο συκοφαντούν και να ζητούν αποζημίωση από την ασφαλιστική. Πόσο άνανδρο μπορεί να είναι αυτό; Αυτή ήταν η πιο δύσκολη υπόθεση της ζωής μου και την κέρδισα. Αγνόησα ότι υπήρχε, έπιασα την άκρη του νήματος, πήγα και βρήκα τους πυροσβέστες που απεγκλώβισαν την κοπέλα, τους μάρτυρες, εισέφερα όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέας , που οδήγησε σε καταδικαστική απόφαση στον άντρα".

Μιλώντας για τις μεγάλες υποθέσεις που ανέλαβε τα τελευταία χρόνια, ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην περίπτωση του "ψευτογιατρού" λέγοντας ότι "Ήμουν ο βασικός δικηγόρος των θυμάτων. Εκπροσωπούσα πέντε θύματα. Πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε οκτάκις ισόβια. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ποινή μετά τη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό το δικαστήριο με συγκλόνισε πολύ. Ο πόνος ο οποίος άκουσα σε αυτό το δικαστήριο από οικογένειες που έχασαν παιδιά και αγαπημένα πρόσωπα, δεν νομίζω ότι θα έδινες δεύτερη ευκαιρία. Όταν δεν βλέπει ειλικρινή μεταμέλεια. Μερικοί άνθρωποι έχουν εγκληματική ροπή, τάση προς το έγκλημα" σημείωσε.

Αναφορικά με την περίπτωση της Ιφιγένειας, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, ο Στέλιος Σούρλας είπε ότι "Η υπόθεση αυτή μου έχει στοιχίσει πολύ. Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν οι γονείς της Ιφιγένειας, μετά την κηδεία, μου είπαν να πάω στο Αστυνομικό Τμήμα να πάρω τα πράγματα της Ιφιγένειας. Πήρα το τσαντάκι της Ιφιγένειας, και είχε μέσα ένα λαχείο. Όταν άνοιξα το τσαντάκι και είδα το λαχείο συγκλονίστηκα. Κρατούσα στο χέρι μου το τσαντάκι που τη στιγμή που έχασε τη ζωή της, το λαχείο είχε ημερομηνία κλήρωσης την ημερομηνία που σκοτώθηκε. Κλήρωσε το λαχείο της Ιφιγένειας και δυστυχώς το έπαθλο ήταν η ίδια της η ζωή... Σε αυτήν την υπόθεση, αν δεν καθίσουν πολιτικοί στο σκαμνί, δε θα υπάρξει πλήρης απονομή δικαιοσύνης. Αν δεν αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην υπόθεση των Τεμπών, δε θα έχουμε δικαιοσύνη. Λυπάμαι που το λέω" τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μίλησε για το πώς βίωσε ο ίδιος τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, όταν ήταν στο σπίτι του στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. "Το έζησα λεπτό προς λεπτό. Έζησα την πλημμύρα σε όλο της το μεγαλείο. Το χωριό μου είναι η Φαρκαδόνα Τρικάλων. Το βράδυ της Τετάρτης τελειώνω από το γραφείο και κάτι με τράβαγε να πάω, το είχα σαν καταφύγιο, σαν ησυχαστήριο. Βγαίνω κατά τις 11 η ώρα και είδα το νερό 5 εκ. Κοιτούσα τα δελτία καιρού, μπαίνω μέσα να γράψω ένα υπόμνημα και κάποια στιγμή σηκώνομαι και βλέπω δύο φωτογραφίες που είχα στον τοίχο, τις φωτογράφισα και τις έβαλα στο Instagram. Με το που το κάνω, ακούω το σκυλί μου σαν να κλαίει. Βγαίνω έξω και βλέπω το σκυλί μου να είναι μέχρι το λαιμό, στο νερό. Μέσα σε μισή ώρα. Άρχισα τηλέφωνα σε Περιφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική. Πουθενά, κανένας δεν απαντούσε, μας είχαν παρατημένος στο έλεος του Θεού. Ξημερώνοντας, είχα πάρει ένα καινούργιο αμάξι, προσπάθησα να το σώσω και με τους γρύλους το είχα κάνει σαν τζιπ. Νόμιζα ότι το έσωσα. Το νερό κάποια στιγμή άρχισε να μπαίνει στο σπίτι. , Έρχεται ένα τρακτέρ, παίρνω τους γονείς μου στην πλάτη και τους βάζω στο τρακτέρ. Το νερό ανέβαινε και δίπλα ήταν ένα συγγενικό πρόσωπο με άνοια, το οποί δεν μπορούσε να φύγει. Είπα πως αν δεν πάμε θα πνιγεί. Μέχρι να πάμε στα βρομόνερα το νερό είχε φτάσει ως το λαιμό μου, και είμαι 1.88. Αν είχαμε καθυστερήσει 5 λεπτά... Κι εγώ έκανα μήνυση και εκπροσωπώ του συγχωριανούς μου. Η μήνυση είναι κατά του υπουργού, κατά του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και κατά παντός υπευθύνου" κατέληξε ο δικηγόρος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα