Follow us

Μιχάλης Ρακιντζής για Eurovision: "Ήρθα στην ΕΡΤ και είπα να στείλουν κάποιον από αυτούς"

"Πιστεύω ότι όποιος και να έβγαινε οι υπόλοιποι θα φώναζαν. Φεύγοντας από το ‘Rex’ οι υπόλοιποι σταμάτησαν και έδωσαν συνεντεύξεις. Τα έμαθα την επόμενη μέρα από μια τηλεοπτική εκπομπή"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Ο Μιχάλης Ρακιντζής βρέθηκε στον καναπέ του "Στουντιο 4” για μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία μίλησε για τη μουσική του πορεία, το λόγο που δεν εμφανίστηκε δημόσια για τρία χρόνια αλλά και τη συμμετοχή του στη Eurovision.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η διαμονή του στο Λονδίνο. "Από την αρχή που ξεκίνησα ήθελα να αφιερωθώ στη μουσική και φανταζόμουν ότι είμαι μέσα σε ένα στούντιο και γράφω. Τα υπόλοιπα ήταν τα αναλώσιμα που έπρεπε να γίνουν γύρω από αυτό. Ξεκίνησα πολύ πιτσιρικάς να παίζω με συγκροτήματα, να μαθαίνω διάφορα όργανα. Τότε παίζαμε σε θέατρα. Κάναμε συναυλίες Κυριακή πρωί” σημείωσε και αναφέρθηκε στον πατέρα του.

"Ο μπαμπάς μου δεν ήταν επαγγελματίας λυράρης, γιατί δεν του άρεσε το πανηγύρι. Πιστεύω ότι ήταν ένας από τους καλύτερους λυράρηδες που έβγαλε η Κρήτη. Έχω και έναν προπάππου που ήταν ο πιο γνωστός λυράρης της Κρήτης. Ο μπαμπάς μου δεν ασχολήθηκε με τη μουσική. Ήταν μηχανικός σε πλοία. Εγώ πήγα και σπούδασα, γιατί έτσι έπρεπε. Κανείς στα 18 του δεν έχει πιστοποιητικό ότι θα κάνει κάτι ως μουσικός, οπότε πρέπει να εξασφαλίσει κάποιο επάγγελμα. Δεν μπορούσα να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα η μυρωδιά του γράσου. Σπούδασα στην Αγγλία και έμεινα εκεί 7 χρόνια. Πήγα και σε σχολή πιλότων. Δεν μπορούσε να υπάρξει για εμένα μεγαλύτερο σχολείο από το Λονδίνο, γιατί και εκεί έπαιζα με συγκροτήματα, πρωτοέπαιξα ρέγκε και άλλα ήδη. Νομίζω το ωδείο για εμένα ήταν αυτό” ανέφερε ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε και για τη μουσική του πορεία στην Ελλάδα, λέγοντας ότι έκανε τρία χρόνια να εμφανιστεί δημόσια. "Ήταν η εποχή που όταν έβγαζες ένα δίσκο, παίζονταν ΄όλα τα κομμάτια. Τον έλιωναν τα ραδιόφωνα. Παρόλα αυτά για να εμφανιστώ δημόσια μου πήρε τρία χρόνια. Όταν ξεκινάει κάποιος και κάνει επιτυχία του την πέφτουν όλοι. Δεν ήθελα να κάνω συνεργασίες και περίμενα να κάνω τρεις δίσκους, να μαζέψω κομμάτια ώστε να μπορώ να βγω μόνος μου”

Σχετικά με τη Σοφία Αρβανίτη, ο δημοφιλής τραγουδιστής δήλωσε ότι "Παραμένουμε φίλοι με τη Σοφία. Αλίμονο. Εγώ γενικά με τους ανθρώπους, όταν κάνω σχέση και είναι ειλικρινής, δεν έχω μαλώσει ποτέ. Γιατί δεν κάνω πολλές (φιλικές) σχέσεις… Με τη Σοφία δεν υπήρχε έκθεση, υπήρχε συνεργασία, συναυλίες μαζί, δισκογραφία. Αυτά. Δε βγήκαμε στα περιοδικά. Δεν ξέρει ο κόσμος αν τα είχαμε, μπορεί και να μην τα είχαμε”.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision του 2002 από τον ίδιο, με το τραγούδι SAGAPO, ο δημοφιλής τραγουδιστής ανέφερε ότι υπήρξε στιγμή που ζήτησε από την ΕΡΤ να σταλεί στο Ταλίν κάποιος άλλος τραγουδιστής. Συγκεκριμένα ανέφερε για τη διαδικασία της Eurovision: "Ήθελα να πάω. Ήταν κάτι που δεν είχα κάνει. Ήμουν έξω από το φανάρι της ΕΡΤ, μπήκα, ήταν βράδυ, πήρα την αίτηση συμμετοχής, το ίδιο βράδυ έγραψα το τραγούδι, το μίξαρα, το πήγα… Ο κόσμος με ψήφισε με πολλές χιλιάδες διαφορά στα τηλέφωνα. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να είναι αυτοί οι εκπρόσωποι. Πιστεύω ότι όποιος και να έβγαινε οι υπόλοιποι θα φώναζαν. Φεύγοντας από το ‘Rex’ οι υπόλοιποι σταμάτησαν και έδωσαν συνεντεύξεις. Τα έμαθα την επόμενη μέρα από μια τηλεοπτική εκπομπή. Σκέφτηκα να αφήσω κάποια από τα παιδιά αυτά να πάνε. Ήρθα στην ΕΡΤ και είπα να στείλουν κάποιον από αυτούς και μου είπαν ότι δε γίνεται αυτό. Δεν μπορεί να ξαναγίνει διαγωνισμός, ψήφισε ο κόσμος”

Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ρακιντζής ανέφερε πως στην τρίτη του εμφάνιση, ενώ τραγουδούσε live, προβάλλονταν οι τίτλοι τέλους και από πάνω το τραγούδι του playback. Επιπλέον, το αρνητικό κλίμα που προκλήθηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε και στο εξωτερικό δημιουργώντας πρόβλημα της χώρας με τους Σουηδούς παραγωγούς. "Κόντευαν να γίνουν επεισόδια σε πλατεία την ώρα που έδινα συνέντευξη στην ΕΡΤ. Στο διαγωνισμό τον ήχο τον είχαν οι Σουηδοί, την εικόνα οι Σουηδοί. Ανεβαίνουμε να τραγουδήσουμε και στα ακουστικά ακούει ο ένας τον άλλο. Εγώ δεν άκουγα τον εαυτό μου. Και γίνεται ένας πανικό. Πετάω το ακουστικό μήπως μπορέσω να ακούσω τον ήχο από το βάθος της αίθουσας” σημείωσε ο τραγουδιστής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα