Follow us

Κοραλία Καράντη: "Είναι δύσκολο - Κάποιες σκηνές τις κουβαλάς και πριν και μετά..."

Η Κοραλία Καράντη αναφέρθηκε στις δύσκολες σκηνές που καλείται να γυρίσει

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Καλεσμένη στο "Πάμε Δανάη" βρέθηκε η Κοραλία Καράντη.

Η δημοφιλής ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη στη Δανάη Μπάρκα και στον Άρη Καβατζίκη αναφερόμενη μεταξύ άλλων στη σειρά "Famagusta", η οποία πραγματεύεται τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

"Στο καθημερινό είσαι υποχρεωμένος να τραβάς κουπί, είσαι σε γαλέρα. Είναι αναγκαίο κακό όμως το καθημερινό και το καταλαβαίνω. Το "Famagusta" δίνει έναν άλλο αέρα στα σίριαλ, μπορείς να τα προσέξεις, να τα κάνεις όσο γίνεται καλύτερα" δήλωσε.

Απαντώντας στην ερώτηση αν νιώθει πως παλιότερα οι δουλειές γίνονταν με καλύτερο τρόπο, η Κοραλία Καράντη απάντησε: "Στo Famagusta δεν έχω καθόλου την αίσθηση ότι τα πράγματα γίνονταν καλύτερα παλιότερα. Είναι οι συνθήκες που μας αναγκάζουν να γινόμαστε πιο επιφανειακοί και θα τολμήσω να πω πιο πρόχειροι".

Περνώντας στον ρόλο της στη σειρά του Mega, η Κοραλία Καράντη αναφέρθηκε στα έντονα συναισθήματα που βγάζει παίζοντας τη "Χριστίνα Σέκερη".

"Πρέπει να πω, ότι το σενάριο δίνει αυτή τη δυνατότητα σε κάθε ρόλο. Κάθε ρόλος έχει αρχή, κατεύθυνση, συνέπεια, κορύφωση και όλοι την γκάμα των συναισθημάτων, όλα τα συστατικά για να πλάσει ένας ηθοποιός, να συνθέσει τον ρόλο του" είπε.

Και πρόσθεσε: "Είναι σπουδαίο πράγμα αυτό και πρέπει τα καλά πράγματα να τα λέμε. Βασικά, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να λέμε μόνο τα καλά πράγματα, κατ’ αρχήν και πάνω απ’ όλα. Ο κάθε ρόλος, ακόμη και ο πιο μικρός έχει αυτό δωράκι, να φτιάξει το ρόλο του... Η Χριστίνα Σέκερη, δεν ξέρω αν θυμάστε αυτό το παιχνίδι "αν ήταν τι θα ήτανε…". Αν ήταν μπαλάντα θα ήταν μια αντιπολεμική μπαλάντα. Είναι ένα πρόσωπο που κουβαλά όλο αυτό το πράγμα που είπατε πριν και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να δει μες στην ψυχή της".

Η φύση του σεναρίου της σειράς δημιουργεί πολύ έντονες συναισθηματικές στιγμές: "Είναι πολύ φορτισμένες κάποιες σκηνές και είναι δύσκολο αυτό γιατί τις κουβαλάς και πριν, τις κουβαλάς και μετά. Έχεις την αγωνία να μην το αδικήσεις, να το δει ο θεατής. Η Χριστίνα έχει ακραία συναισθηματικές σκηνές".

Η ίδια συμπλήρωσε στη συνέχεια: "Αυτό είναι όλη η ομορφιά σε αυτή την ευτυχισμένη στιγμή, ότι ενώ πραγματεύεται ένα τόσο σημαντικό ιστορικό ζήτημα που έχει στιγματίσει την Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί συμβαίνει και η δράση του σήμερα. Όλο αυτό γίνεται φυσικά, δεν υπάρχει μια υπερβολή, είναι στα ανθρώπινα μέτρα

Η Κοραλία Καράντη παραδέχτηκε πως υπήρξαν και άλλες στιγμές στην πορεία της οι οποίες δεν ήταν τόσο ευχάριστες: "Δεν ήταν πολλές αυτές οι φορές στην πορεία μου. Ήταν μια ευτυχισμένη πορεία. Τώρα που σκέφτομαι προς τα πίσω ήταν πάρα πολλές οι σειρές που έγραψαν στη συνείδηση του τηλεθεατή. Θα ήμουν αχάριστη αν δεν το έλεγα αυτό".

Σε άλλο σημείο, η Κοραλία Καράντη τοποθετήθηκε ξανά όσον αφορά το ζήτημα του ηλικιακού ρατσισμού απέναντι στις γυναίκες: "Το είπα κάποια στιγμή και πάντα μου θέτουν αυτή την ερώτηση και θα φανεί στο τέλος ότι είμαι εμμονική. Δεν το λέω από προσωπική αγωνία, με ιδιοτέλεια. Το λέω περισσότερο μπαίνοντας στη θέση μιας γυναίκας θεατή που βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο που είναι πάντα αρνητικός".

Η γνωστή ηθοποιός συνέχισε λέγοντας: "Στη μυθοπλασία μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικία καλείται να παίξει κυρίως ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι bitches (σκύλες) . Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί. Έχει να κάνει με το γυναικείο ζήτημα".

Όπως μοιράστηκε, δεν μπορεί αν παραβλέψει το πως γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση: "Βρίσκονται και οι άντρες αντιμέτωποι με τον ηλικιακό ρατσισμό, αλλά δεν είναι το ίδιο έντονο για εκείνους. Αν και φέτος υπάρχουν αρκετοί ρόλοι στην ελληνική τηλεόραση. To "Famagusta" είναι μια τέτοια περίπτωση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα