Follow us

Γιώργος Καπουτζίδης: Αυτή ήταν η μόνη ένσταση που υπήρχε στην "Εθνική Ελλάδος"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης για την "Εθνική Ελλάδος" αλλά και για τον αντικαταστάτη του Πάνου Νάτση στις "Σέρρες"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Καπουτζίδης

Συνέντευξη στο "Parallaximag" και στον Γιώργο Σταυρακίδη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο δημοφιλής δημιουργός ρωτήθηκε αρχικά εάν θα ολκληρώσει ποτέ τη σειρά "Εθνική Ελλάδος": "Ε, όχι πια. Έχουμε μεγαλώσει κιόλας πάρα πολύ, δε γίνεται για πολλούς λόγους να συνεχιστεί πλέον".

Από εκείνη τη σειρά και μετά, έχει αλλάξει τον τρόπο που γράφει: "Ναι. Έχει αλλάξει το τι γράφω, όχι το ποιος είμαι. Γιατί αυτή τη μαχητικότητα, αυτές τις αρχές, αυτά τα πιστεύω τα είχα από παιδί, με αυτά μεγάλωσα, απλώς αυτό που γίνεται μεγαλώνοντας είναι να κατασταλάζουν καλύτερα και να μπορείς και να τα επικοινωνήσεις καλύτερα. Και μπορώ να σου πω ότι πια το επικοινωνώ και διαφορετικά από το πώς το επικοινωνούσα στην Εθνική Ελλάδος. Τότε μπορεί να είχα και έναν θυμό, μία αγανάκτηση. Ενώ τώρα πια έχω μία ψυχραιμία όταν γράφω. Στις "Σέρρες" είμαι πολύ ξεκάθαρος και πολύ αυστηρός απέναντι στην ανοησία, στην βλακεία, στην αμορφωσιά, στο μίσος που μπορεί να έχει κάποιος. Δεν είναι δηλαδή ότι βάζω νερό στο κρασί μου, απλώς πλέον αυτό που θέλω, το λέω αλλιώς. Χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζω παλμούς και είναι ωραίο αυτό".

Έχει χρειαστεί ποτέ να "στρογγυλέψει" πράγματα σε αυτά που γράφει; Ο ίδιος απάντησε πάνω σε αυτό: "Όχι. Δεν μου είπε ποτέ κανένας τίποτα. Ούτε την περίοδο της "Εθνικής Ελλάδος". Θυμάμαι τότε το μόνο που είχαν προβληματιστεί, ήταν μία σκηνή πού δείχναμε το κακό παρελθόν που είχε βιώσει ο χαρακτήρας της Κατερίνας Παπουτσάκη, ότι δηλαδή ήταν ένα παιδί που είχε επιβιώσει από ένα έγκλημα, και μας είχαν πει μήπως το είχαμε γυρίσει λίγο τρομακτικά. Υπήρχε δηλαδή ένας προβληματισμός μη γινόταν παραπάνω θρίλερ, αλλά δεν γινόταν να γυριστεί αλλιώς. Αυτή ήταν η μόνη ένσταση που υπήρχε και που ήταν μάλιστα και σε φιλικό επίπεδο, όχι κάτι σαν διαταγή. Αλλά και εγώ δεν θέλω, ξέρεις, να μπλέκω σε τέτοια, οπότε και εγώ επιλέγω που θα πάω για να μη χρειαστεί να μπλέξω σε αυτές ακριβώς τις συζητήσεις".

Κατά καιρούς έχει ακούσει διάφορα στην τηλεόραση για εκείνον και όπως ανέφερε, στην αρχή της πορείας του, τον επηρέασαν: "Το βρίσκω πάρα πολύ άσχημο. Στην αρχή με είχε ενοχλήσει πολύ. Έβλεπα πριν λίγες μέρες και μία εξαιρετική συνέντευξη της Ζέτας Μακρυπούλια στον Νίκο Χατζηνικολάου και ξέρω καλά πόσο άδικοι και επιθετικοί ήταν εκείνη την περίοδο οι δημοσιογράφοι απέναντί της. Όχι στο σύνολό τους αλλά μία αρκετά μεγάλη μερίδα. Κοίταξε, αυτό εγώ δεν το θεωρώ δουλειά. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν θα την έκανα αυτή τη δουλειά για τίποτα στον κόσμο. Το να βγω δηλαδή σε μία κάμερα και να σχολιάζω τον άλλον που χώρισε, πώς μεγαλώνει τα παιδιά του, άμα είναι ερωτευμένος, πόσα λεφτά πήρε. Δεν το καταλαβαίνω, δεν μπορώ να το αξιολογήσω, όμως ξέρω σίγουρα ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ στη ζωή μου. Πήγαινε ρώτα αυτόν που το κάνει την ώρα που το κάνει. Δεν είναι πολύ ωραίο να σχολιάζουμε τον έναν και τον άλλον. Είναι ωραίο να εστιάσουμε στη ζωή μας, να την φροντίσουμε, να κοιτάξουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους έρωτές μας και όχι να ασχολούμαστε με τις ζωές των αλλονών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν αν κάποιος ασχολείται με τη ζωή, τους έρωτες μου και τους χωρισμούς μου δεν με ενοχλεί καθόλου. Δεν το αντιλαμβάνομαι. Δεν με αγγίζει".

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει βιώσει αντίστοιχα περιστατικά: "Μα είναι τρομακτικό. Στην αρχή φυσικά τρόμαξα και εγώ. Έχω ζήσει πολύ άσχημα σκηνικά και εγώ. Είδα και εγώ κάμερα κάτω από το σπίτι μου στα καλά του καθουμένου. Να ρωτάνε τη γειτονιά αν είμαι καλό παιδί ή όχι. Αδιανόητα πράγματα. Έχουν πάει και στο σπίτι μου στις Σέρρες. Στο σπίτι μου στην Κυψέλη. Είναι ένας άλλος κόσμος με τον οποίο δεν μπορώ να επικοινωνήσω. Αυτός που τα κάνει αυτά σε αντιμετωπίζει ως αντικείμενο, δεν σε θεωρεί άνθρωπο. Δεν τον νοιάζει αν στεναχωριέσαι. Δεν τον νοιάζει αν σε πληγώνει".

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για την παράσταση "Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του" και περιέγραψε πώς βιώνει εκείνος τους χωρισμούς του: "Τι να σου πω. Είναι στενάχωρο πολύ. Το χρεώνω στον εαυτό μου σαν προσωπική αποτυχία. Σκέφτομαι πως δεν τα κατάφερα. Δεν είναι αλήθεια όμως, γιατί κακά τα ψέματα και αγάπησα και αγαπήθηκα και εξακολουθώ να αγαπάω και εξακολουθούν να με αγαπάνε οι άνθρωποι με τους οποίους υπήρξα μαζί. Και υπήρξα για πολλά χρόνια μαζί τους γιατί σε μακροχρόνιες σχέσεις ήμουν πάντα. Τη στιγμή που συμβαίνει όμως ένας χωρισμός, ναι το αντιλαμβάνομαι έτσι και με στεναχωρεί πολύ".

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τον Πάνο Νάτση, τον πρωταγωνιστή της σειράς "Σέρρες", η απώλεια του οποίου τον συγκλόνισε. Όπως μοιράστηκε οι ίδιος, είναι πολύ δύσκολο να βρει νέο ηθοποιό για τον ρόλο του "Οδυσσέα".

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε: "Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Έχουμε κάνει ένα πρώτο κάστινγκ όπου είδαμε ανθρώπους και μάλιστα, με κάποιους που μας άρεσαν πάρα πολύ. Απλώς το σταματήσαμε γιατί από τη στιγμή που δε ξέρουμε κι εμείς πότε θα γίνουν τα γυρίσματα, δε μπορούμε να δεσμεύσουμε κάποιον. Θα βρεθεί όμως ο άνθρωπος, το ξέρω αυτό. Αν ένας άνθρωπος είναι ταλαντούχος και αγαπάει αυτόν τον ρόλο, θα είμαστε εντάξει. Από την άλλη, είναι δύσκολο να γράψω χωρίς να έχω στο μυαλό μου τον Πάνο. Αυτό ναι, είναι πολύ δύσκολο. Γράφω, κι ενώ φαντάζομαι πώς θα πει κάτι η Μαριλού, πώς θα πει κάτι ο Γιώργος, στην περίπτωση του Πάνου δε μπορώ πια να το φανταστώ. Μπλοκάρει ο εγκέφαλος. Λευκή σελίδα. Γράφω πια τα λόγια, αλλά δε μπορώ να ακούσω πια τον Πάνο να τα λέει. Ενώ είναι ένας ρόλος που τον έγραφα για τον Πάνο. Ξέρεις, μου αρέσει να μιλάω για τον Πάνο γιατί ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ήταν ένας καταπληκτικός ηθοποιός, ήταν και ο άνθρωπος που σε αυτή ακριβώς την παράσταση, έπαιζε τον ρόλο του Ιάκωβου και απογείωσε αυτόν τον ρόλο. Στην ουσία, ο μονόλογος του Ιάκωβου, είναι μισός του Πάνου και μισός δικός μου. Εγώ έγραψα κάτι και πήρε ο Πάνος και πρόσθεσε πράγματα μόνος του, τα δούλεψε και τα έφερε και είδα έναν μονόλογο, έτοιμο για παράσταση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα