Follow us

Άντζελα Γκερέκου: "Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ήταν ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο"

Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε στο "Χαμογέλα και πάλι"

Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε καλεσμένη στο "Χαμογέλα και Πάλι!" και μίλησε για την ζωή της, τα επαγγελματικά της, για την συμμετοχή της στη σειρά "Η Γη της Ελιάς".

Αρχικά είπε: "Η "Γη της Ελιάς” μπήκε στη ζωή μου πριν από 2 χρόνια και ζω μία εμπειρία παράλληλα με τις ασχολίες μου ως πρόεδρος του ΕΟΤ, και μόνο ο τίτλος της σειράς με έκανε να πω αμέσως το "ναι”. Τι πιο Ελλάδα από την "Γη της Ελιάς”; Μέσα από αυτό το σίριαλ προβάλλεται η Μάνη και η ευρύτερη περιοχή, τα προϊόντα της, τα ήθη και τα έθιμα και συνδέεται άμεσα με αυτό που κάνουμε στον ΕΟΤ, και εγώ προσωπικά, προσπαθώ να προβάλλουμε τους τόπους της Ελλάδας μας, με τις δικές τους αυθεντικές ταυτότητες".

Σχετικά με τη "Γη της ελιάς” είπε: "Η "Γη της ελιάς” ήρθε και έμεινε στη ζωή μου, είπαμε για δύο χρόνια και θα συνεχίσει μάλλον και στον 3ο χρόνο. Ο Αντρέας Γεωργίου κατάφερε να με κάνει να επιστρέψω στην τηλεόραση. Ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί για 15 χρόνια δεν είχα ασχοληθεί. Ήμουν δοσμένη ολοκληρωτικά στην πολιτική, ήμουν 11 χρόνια βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όταν έγινα πρόεδρος του ΕΟΤ και μου έγινε αυτή η πρόταση είπα "ναι”, και σε έναν άνθρωπο όμως ο Αντρέας που είναι ένας πολυτάλαντος και καλός άνθρωπος. Σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη, έχει αστέρι πάνω του αυτό παιδί και ό,τι δύσκολο έχει περάσει το έχει μετατρέψει σε δημιουργία. Αγαπώ και εκτιμώ αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτό το άλμα. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι και φτάσαμε εδώ".

Για τον ρόλο της "Αθηνάς" στη σειρά ανέφερε πως: "Είναι ένας ρόλος πολύπλοκος. Στην αρχή ήταν πολύ κόντρα ρόλος αλλά εξελίχθηκε σε μία άλλη γυναίκα. Όταν ένας ρόλος είναι σκληρός πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι σκληρός αυτός ο άνθρωπος. Τα τραύματά της "Αθηνάς” ήταν πολύ βαθιά. Εκεί αγαπήσαμε την "Αθηνά”. Γνώριζα την ιστορία της "Αθηνάς” για να μπορώ να την ενσαρκώσω. Ο Ιάκωβος για εκείνη ήταν ένα λιμάνι και το έχασε και αυτό. Και ήρθε στη συνέχεια η Φιλιώ που της συνέβη ό,τι πιο φρικιαστικό μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί. Όταν έμεινε μόνη της, όλα τα συναισθήματά της ήθελε να τα αφιερώσει σε εκείνη, αλλά και στην επιχειρηματικότητα που είναι ένα κομμάτι που έχει πετύχει. Υπάρχουν όμως όλες δυσκολίες γιατί αυτά τα παιδιά έχουν πολλά τραύματα μέσα τους και για να επουλωθούν χρειάζεται πολλή υπομονή και πολύς χρόνος. Υπάρχει και πολλή απογοήτευση. Η "Αθηνά” έχει και το βαρύ παρελθόν της αλλά θα πολεμήσει για να διεκδικήσει το παιδί και να πετύχει την εσωτερική γαλήνη του κοριτσιού. Μέσα από αυτό στέλνεις και κοινωνικά μηνύματα, με αγγίζει πάρα πολύ σε πολλά επίπεδα".

"Ο Τόλης Βοσκόπουλος με δέχθηκε τόσο πολύ με όλες μου τις ανησυχίες. Αφοσιώθηκα στην κοινή μας ζωή από αγάπη, αλλά αυτό που δεν μου ζήτησε ποτέ ήταν να αφομοιωθώ, με την έννοια να χάσω τον εαυτό μου. Αντίθετα, παρόλες τις δυσκολίες που πέρασε, με προέτρεψε να ασχοληθώ με την πολιτική. Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ήταν – σχεδόν – ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο" είπε αναφορικά με τον Τόλη Βοσκόπουλο, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Αγαπούσα την Κέρκυρα, είχα και ένα παιδάκι 2,5 ετών, είχα πετύχει στην καριέρα μου, και το εγκατέλειψα για να αφοσιωθώ στην πολιτική. Υπήρχαν προκαταλήψεις, ότι είσαι γυναίκα, είσαι καλλιτέχνης, σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, έχεις μία εμφάνιση και επιτρέπεται να έχεις και σπουδές; Ήταν πολύ "βαρύ" αυτό για το σύστημα. Δεν τα παράτησα, για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μία γυναίκα μπορεί να έχει πολλά πεδία θετικά με το μέρος της, που τα έχει κατακτήσει, δεν της έχουν χαριστεί και συγχρόνως στην πολιτική να είναι χρήσιμη, δημιουργική και να κερδίσει. Ο Τόλης με προέτρεψε σε πολλά πράγματα όπως και για την "Γη της Ελιάς”".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα