Follow us

Κατερίνα Παναγοπούλου: "Δεν θεωρώ ότι η προσωπική ζωή της παρουσιάστριας ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων πρέπει να απασχολεί τη δημοσιότητα"

Όσα είπε η Κατερίνα Παναγοπούλου για την προσωπική της ζωή

Κατερίνα Παναγοπούλου

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό Down Town και στην Ντενίσα Λυδία Μπαϊρακτάρι παραχώρησε η Κατερίνα Παναγοπούλου. Η παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα στο MEGA μιλώντας για την προσωπική κι επαγγελματική της πορεία δεν δίστασε να αναφερθεί στην αξία της δημοσιογραφίας, στην έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας αλλά και στην εξωτερική της εμφάνιση.

Μια όμορφη γυναίκα σαν κι εσένα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να αποδείξει την αξία της ως δημοσιογράφος;

Θα σου το αντιστρέψω και θα σου πω ότι αυτό που έχω διαπιστώσει εγώ είναι ότι μία καλή εμφάνιση λειτουργεί υποσυνείδητα θετικά δημιουργώντας μια καλή προδιάθεση. Πολλώ δε μάλλον σε χώρους όπως η τηλεόραση, που υπάρχει η δύναμη της εικόνας. Επομένως, μάλλον θετικά λειτουργεί και δεν πιστεύω πως πρέπει να το δαιμονοποιούμε. Καταλαβαίνω πώς το ρωτάς, αλλά θα έλεγα ότι σε ένα τόσο ανταγωνιστικό επάγγελμα, στο οποίο οι επιδόσεις μετριούνται καθημερινά με νούμερα (πίνακες τηλεθέασης, "κλικ" για τους δημοσιογράφους των sites, αναγνωσιμότητες κ.ο.κ.), σβήνει η δυσπιστία απέναντι σε μια ωραία εμφάνιση και αυτό που μετράει είναι η ουσία. Ναι, προφανώς υπάρχουν και κάποιοι που θα σε αντιμετωπίσουν με κλισέ, αλλά από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα δεν έδινα σημασία σε τέτοιες συμπεριφορές ούτε με επηρέασαν ποτέ.

Θα έκανες περισσότερες θυσίες για ένα σημαντικό ρεπορτάζ ή για ένα σύντροφο;

Θα κάνω πάντα θυσίες γι’ αυτό που με γεμίζει τη δεδομένη στιγμή και γι’ αυτό που με κάνει να νιώθω ευτυχισμένη. Και για τα δύο θα έκανα. Είμαι άνθρωπος του "όλα πολύ", που δίνεται ολοκληρωτικά και μπορεί να αφιερώσει τα πάντα για κάτι που θέλει ή πιστεύει, χωρίς να βάζει όρους και προϋποθέσεις. Είτε είναι σύντροφος είτε δουλειά. Αρκεί τα συναισθήματα να χτυπούν κόκκινο. Για μένα αυτό είναι το μόνο που μετράει: Να χτυπάει η καρδιά μου δυνατά.

Σε ενοχλεί να εισβάλλει η δημοσιότητα στην προσωπική σου ζωή;

Δεν θεωρώ ότι η προσωπική ζωή της παρουσιάστριας ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων πρέπει να απασχολεί τη δημοσιότητα. Και είμαι απόλυτη σε αυτό. Η επικαιρότητα είναι συχνά τόσο δυσάρεστη ή βαριά, που δεν έχει θέση η δημόσια διαφήμιση προσωπικής ευτυχίας. Άσε που έχω διαπιστώσει πως όταν κάποιος διαφημίζει την προσωπική του ευτυχία, συνήθως κάτι κρύβεται από πίσω. Γενικότερα όμως, ανέκαθεν ήμουν αντίθετη στο να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Οι πολίτες περιμένουν από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να ενημερωθούν για θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια ή η πολιτική κατάσταση και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι να μάθουν πτυχές της προσωπικής της ζωής ή να την ακούν να μιλάει για τις σχέσεις της. Επιπροσθέτως, ως δημοσιογράφος γνωρίζω καλά πως αν μπεις στο παιχνίδι αυτού του είδους της δημοσιότητας, μετά δεν έχει τέλος.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να νιώσει ανασφάλεια από την κριτική που φέρνει η έκθεση;

Όχι τόσο από την κριτική που φέρνει η έκθεση όσο από την έκθεση αυτή καθαυτή, που μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ ότι μπορεί να γίνει πολύ πιεστική. Πράγματι, κάποιες φορές η ζωή σου γίνεται διάφανη και γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι προσεκτική και αυστηρή στο τι θα κάνω δημόσια και στην εικόνα που θα βγει. Δεν τα καταφέρνω πάντα διότι πολλές φορές δεν περνάει από τον έλεγχό μου επειδή ως άνθρωπος είμαι λίγο ροκ και πολύ αυθόρμητη, αλλά προσπαθώ. Έχω στο μυαλό μου πως ό,τι κάνω αντανακλάται σε ένα δελτίο ειδήσεων και συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται "τώρα αυτό που συμβαίνει συμβαδίζει με την εικόνα που θέλω να έχω στο δελτίο;". Και βέβαια προφανώς υπάρχουν στιγμές που με έχει πιέσει το να υπάρχουν συζητήσεις για εμένα ή την προσωπική μου ζωή. Όμως, ως προς το εμφανισιακό που αναφέρατε, δεν καταπιέζομαι καθόλου. Κυκλοφορώ τελείως χύμα και όπως νιώθω κάθε στιγμή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα