Follow us

Φοίβος Παπαδάκης: "Ενοχλήθηκα πάρα πολύ. Ήρθαν και μου είπαν ευθέως ότι πατέρας μου πλήρωσε για να μπω"

Ο Φοίβος Παπαδάκης μίλησε για όλα στο "The 2night show"

Βασιλική Παππά
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Τον Φοίβο Παπαδάκη υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο πλατό της εκπομπής "The 2night show".

Ο νεαρός δημοσιογράφος παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη , αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα παρθενικά του βήματα στον χώρο της τηλεόρασης, αλλά και στο "βάρος" του ονόματός του.

Μιλώντας για τα σχολικά του χρόνια, και το πώς είναι να είσαι "ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη", ο ίδιος είπε: "Όταν είσαι παιδί ενός αναγνωρίσιμου προσώπου, από το σχολείο καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικό, τα παιδιά στο σχολείο σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά, γιατί οι γονείς τους τους έχουν μιλήσει. Σημασία έχει η δουλειά που γίνεται στο σπίτι.

Εμένα, οι δικοί μου γονείς, και η μητέρα μου και ο πατέρας μου ποτέ δεν με άφησαν να εκμεταλλευτώ το όνομα για να κάνω πράγματα διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά. Εννοείται ότι είχα το άγχος πάντα να προσέχω να μην κάνω τη βλακεία γιατί το βάρος θα το υποστεί και ο πατέρας μου. Είναι βαρύ το επίθετο, ο πατέρας μου δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα".

Παρόλα αυτά, δέχτηκε αμφισβήτηση εξαιτίας του επιθέτου του: "Εγώ πήγα σε πολύ δύσκολο σχολείο, για να μπούμε στην έκτη δημοτικού δίναμε πέντε τεστ, που απαιτούσαν πολύ διάβασμα. Τα κατάφερα και πέρασα. Υπήρξαν λίγα παιδιά που μου είπαν ευθέως ότι πατέρας μου πλήρωσε για να μπω στο σχολείο. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ, μου έγινε και αμέσως μάθημα, τι πρέπει να παίρνω σοβαρά και τι όχι. Δεν έχω ξεφύγει, ξύλο δεν έχω παίξει. Έχω έρθει σε έντονη αντιπαράθεση πολλές φορές".

Ο κλάδος της δημοσιογραφίας ήταν μονόδρομος για εκείνον: "Μεγάλωσα στο σπίτι του Γιώργου Παπαδάκη, είχαμε δέκα τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά. Δεν μου αρέσει η εκφράσει "Μου μπήκε το μικρόβιο", αλλά στη δική μου περίπτωση κάπως έτσι έγινε. Ήμουν δημοσιογράφος πριν το καταλάβω, ήθελα να μαθαίνω πράγματα πριν από όλους. Πήγαινα και στα πλατό, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση την πρώτη φορά".

Στο σημείο εκείνο, ο Φοίβος Παπαδάκης συμπλήρωσε για το κεφάλαιο "τηλεόραση": "Είχα μέσα μου τη δημοσιογραφία αλλά δεν ήταν σκοπός μου η τηλεόραση, ξεκίνησα ως συντάκτης σε site, έμαθα τη δουλειά εκεί, η πρόταση που μου ήρθε τελείως απρόσμενα, δεν το κυνήγησα εγώ. Η τηλεόραση μου φαίνεται πολύ κουραστική, όλα στη θεωρία είναι είναι διαφορετικά, έχει πάρα πολύ τρέξιμο".

Περνώντας στο κομμάτι της κριτικής, ο Φοίβος Παπαδάκης δήλωσε: "Έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια. Δέχομαι την κριτική, είναι κάτι πολύ χρήσιμο, είναι ένα σκαλοπάτι για να γίνεις καλύτερος. Τα ακραία σχόλια τα αφήνω στην άκρη, επειδή τα διαβάζω όλα με επηρεάζουν. Έχω πει όμως στον εαυτό μου ότι το "ήξερες από πριν, ξέρεις ότι ο χώρος είναι πολύ σκληρός, να είσαι ψύχραιμος"".

Θα συνεργαζόταν με τον Γιώργο Παπαδάκη στην τηλεόραση; Ο Φοίβος Παπαδάκης απάντησε πάνω σε αυτό: "Μπορεί να είχε τηλεοπτικό ενδιαφέρον, βέβαια, η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι πατέρα - γιου, δεν μπορεί να αλλάξει αυτό. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο ξαφνικά να κάνουμε τέτοιες αλχημείες. Συνεργάτες δεν θα μπορούσαμε να είμαστε, μπορεί να συμβεί για πέντε λεπτά, να του δώσω ή να μου δώσει μία πληροφορία, αλλά μέχρι εκεί".

Κλείνοντας, παραδέχτηκε: "Έχω τον φόβο αυτό πολύ έντονα. Όταν μου έγινε η πρόταση από το OPEN ανακουφίστηκα που ήταν από άλλο κανάλι, οπότε δεν θα ακούσω σχόλια σχετικά με τον πατέρα μου. Θεωρώ απίθανο να συνεργαστούμε, αλλά ποτέ μη λες ποτέ".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα