Follow us

Ο Γιώργος Τσαλίκης μιλάει στο Yupiii για όλα! "Όταν δεν υποδύεσαι ρόλους στην τηλεόραση, είναι εύκολη - Εμένα ο Alpha με επέλεξε"

Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα στον Alpha, o Γιώργος Τσαλίκης μιλάει στον Κωνσταντίνο Αντωνάτο για την επιστροφή του στην τηλεόραση και ό,τι έχει γραφτεί για εκείνον τον τελευταίο χρόνο - και είναι πολλά!

Γιώργος Τσαλίκης Rnew

Ο Γιώργος Τσαλίκης δεν χρειάζεται συστάσεις! Ετοιμόλογος, ασταμάτητος και κυρίως παντός καιρού, επί πίστας έχει δώσει τις εξετάσεις του με άριστα, ενώ η σχέση του με την τηλεόραση αποδεικνύεται τελικά πως είναι μοναδική. Ίσως ο πιο επικοινωνιακός τραγουδιστής της γενιάς του, μιλά για την πρόταση του Alpha για το "Τι φάση;" και την τηλεοπτική συνύπαρξη με την Εβελίνα Νικόλιζα, ενώ δεν αρνείται να σχολιάσει την πολυσυζητημένη διαμάχη του με τον ΣΚΑΪ που τον έφερε σε "απέναντι στρατόπεδα" με τον Γρηγόρη Γκουντάρα.

Γιώργο, σε τι φάση είσαι;

Είμαι σε μια φάση που τελειώνω την περιοδεία μου στην Αμερική και στον Καναδά που την είχε διακόψει ο κορονοϊός. Είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και θέλω να πω ότι αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλο αυτό που ζήσαμε πάλι…πολύ μεγάλη αποδοχή, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας. Είχαμε τον χρόνο μας να ανασυγκροτηθούμε και λίγο και τώρα επιστρέφω Ελλάδα. Θα μπω στούντιο να ετοιμάσω καινούργιο τραγούδι, να φτιάξω το πρόγραμμά μου για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, να κάνω παρά πολλά πράγματα που έχω στο Δήμο Περιστεριού με τα κέντρα φιλίας αλλά και τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Και φυσικά, να ασχοληθώ με το "τι φάση" το καινούργιο μας ξεκίνημα με την Εβελίνα. Γενικά είμαι σε φάση busy, πολύ busy αλλά ωραία καλή φάση.

Το "Τι φάση" ήταν ένα πρόγραμμα που είχες... βάλει στο μάτι;

Δεν μπορείς να βάλεις προγράμματα στο μάτι. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μου άρεσε και στην ελληνική του version πριν 11 χρόνια αλλά και στο εξωτερικό και γενικά μου αρέσουν παρά πολύ οι φάρσες, γελάω παρά πολύ και θεωρώ ότι ακόμη και ο καλύτερος ηθοποιός δεν μπορεί να συγκριθεί με μια αυθόρμητη αντίδραση σε κάτι περίεργο που συμβαίνει, σε κάτι αναπάντεχο. Από το δοκιμαστικό ένιωσα ότι αυτή η εκπομπή είναι πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση μου και όταν το έζησα στα γυρίσματα διαπίστωσα ότι δεν είχα άδικο, είναι πολύ κοντά σε αυτό που μου αρέσει να κάνω, να περνάω καλά να γελάω και να επικοινωνώ με ανθρώπους.

Ο Γιώργος Τσαλίκης μιλάει στο Yupiii για όλα! "Όταν δεν υποδύεσαι ρόλους στην τηλεόραση, είναι εύκολη - Εμένα ο Alpha με επέλεξε"

Την Εβελίνα Νικόλιζα τη γνώριζες; Πώς είναι η χημεία σας στα γυρίσματα;

Την Εβελίνα την γνώριζα κοινωνικά, την είχα δει και στο Just the 2 of us, την έχω δει στην εκπομπή της κουμπάρας μου, είναι ένα υπέρ-ταλαντούχο πλάσμα, είναι παρά πολύ γλυκιά, έχει παρά πολλή πλάκα, έχουμε πολλά κοινά σαν χαρακτήρες, αλλά έχουμε και παρά πολλά εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία που κι αυτό είχε παρά πολλή πλάκα. Η χημεία ήταν αυτόματη ακόμα και από το δοκιμαστικό που κάναμε, την αγάπησα παρά πολύ και πέρασα μαζί της υπέροχα.

Τα παιδιά σου τι σου είπαν που σε είδαν μετά από χρόνια ξανά ως παρουσιαστή;

Τα παιδιά δεν με βλέπουν ούτε ως παρουσιαστή ούτε ως αντιδήμαρχο ούτε ως τραγουδιστή βλέπουν τον πατέρα τους. Το project το συγκεκριμένο τους άρεσε, γελάσανε πολύ και μου είπαν ότι θα την βλέπουν την εκπομπή και αυτοί και οι φίλοι τους.

Γνωρίζοντας όλα όσα έγιναν με τη συνεργασία σου με τον ΣΚΑΪ, τελικά η διαμάχη έληξε;

Η διαμάχη έχει πάρει την δικαστική οδό και εκεί έχουμε μείνει. Τώρα εγώ είμαι συντονισμένος σε πράγματα τελείως δημιουργικά, όταν έρθει ο χρόνος και η στιγμή που θα πρέπει να στρέψω πάλι το κεφάλι μου σε αυτή την υπόθεση, θα το κάνω. Αλλά προς το παρόν έχει πάρει τον δρόμο της. Όταν κληθώ να είμαι εκεί, θα είμαι εκεί και μετά θα ξαναγυρίσω πάλι στην δημιουργία.

Γιώργος Τσαλίκης, Εβελινα Νικόλιζα
Με την Εβελίνα Νικόλιζα, τηλεοπτική του παρτενέρ στο "Τι φάση;" του Alpha

Θεωρείς πως άξιζε τον κόπο; Ποιο ήταν το ηθικό... δίδαγμα από όλο αυτό;

Τι να άξιζε τον κόπο; Αν αξίζει τον κόπο να είσαι αληθινός και να διεκδικείς το δίκιο σου; Πάντοτε αξίζει τον κόπο να διεκδικείς το δίκιο σου. Τώρα, ελπίζω και το αποτέλεσμα να με δικαιώσει.

Με τον Γρηγόρη Γκουντάρα μίλησες; Λύσατε ό,τι σας χώριζε;

Με τον Γρηγόρη δεν μίλησα αλλά δεν νιώθω ότι έχω και να λύσω κάτι. Νομίζω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί και να βρεθούμε, μπορεί και να μιλήσουμε, μπορεί και να μην έχει και κανένα νόημα να γίνει αυτό. Εγώ μέσα μου δεν κρατάω κακίες, δεν μπορώ να προχωράω τη ζωή μου με κακίες. Θέλω να προχωράω με αγάπη και με φως και με ηρεμία. Δεν ξέρω και να τον έβλεπα αν θα αναλύαμε κάτι, μπορεί να κάναμε και μια αγκαλιά και να λέγαμε περασμένα ξεχασμένα. Εξάλλου είναι τόσα πολλά τα προβλήματα γύρω μας που δεν υπάρχει χώρος στη ζωή μας ούτε για αντιπαλότητες ούτε για έχθρες ούτε για κακίες.

Πόσος χώρος θεωρείς πως υπάρχει στην τηλεόραση για... off broadway πρόσωπα;

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση, off broadway τι σημαίνει; Άτομα τα οποία δεν είναι παρουσιαστές, ας πούμε; Εγώ θεωρώ ότι οι άνθρωποι που κάνουν τις παραγωγές στην τηλεόραση έχουν κάτι στο μυαλό τους και όταν σου προτείνουν κάτι στο οποίο κι εσύ νιώθεις καλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις δεύτερες τρίτες τέταρτες σκέψεις. Από κει και πέρα κρίνεσαι για οτιδήποτε κάνεις, όπως κρίνονται και αυτοί που σε επιλέξανε. Εμένα ο Alpha με επέλεξε, η εταιρία παραγωγής με αγκάλιασε, έζησα παρά πολύ ωραίες στιγμές στα γυρίσματα και δεν το μετανιώνω καθόλου. Νομίζω τα μηνύματα που παίρνω, αν και ήμουν μακριά αυτές τις πρώτες εβδομάδες προβολής, είναι ότι στον κόσμο αρέσει, ο κόσμος γελάει. Kαι χωρίς να ξεχνάμε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας το έχουμε ανάγκη να χαμογελάμε και να πατάμε ένα pause σε όλο αυτό το δυσοίωνο και αρνητικό που συμβαίνει.

Θεωρείς πως τα media σού έχουν φερθεί καλά;

Θεωρώ ότι με τα media έχω μια ειλικρινή σχέση, υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός και πραγματικά σε δύσκολες στιγμές και διακριτικότητα είδα και στήριξη είδα και από την δίκη μου την πλευρά είδα παρουσία. Νομίζω ότι υπάρχει μια σχέση αλήθειας με τα media και μου αρέσει. Και οι δημοσιογράφοι, επειδή είμαι πολλά χρόνια στον χώρο, είναι άνθρωποι που τους γνωρίζω τους περισσότερους, τους εκτιμώ και νομίζω ότι αυτή η εκτίμηση είναι αμφίδρομη, αυτό λαμβάνω από την πλευρά τους. Είμαστε μια χαρά.

Μετά από δύο χρόνια με τη νυχτερινή διασκέδαση στο off, τι διαφορές βρίσκεις στη νέα μας "κανονικότητα" ως τραγουδιστής;

Στη νέα μας κανονικότητα σωστά το θέτεις, όχι στην κανονικότητα. Είμαστε όλοι τραυματισμένοι μετά από αυτά τα δυο χρόνια, είμαστε όλοι ακόμα επηρεασμένοι από αυτό που συμβαίνει γιατί δεν έχει φύγει εντελώς. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε. Μας έλειψε παρά πολύ. Αισθανθήκαμε, όλοι οι καλλιτέχνες και όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουνε στο χώρο, τη δυσκολία, την πίεση και την ψυχολογική φθορά, όμως προσπαθούμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να γεμίσουμε πάλι τις μπαταρίες μας. Διότι πέρα από βιοπορισμός, για εμάς είναι μια εσωτερική ανάγκη το να εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική, μέσα από τα τραγούδια, μέσα από την επικοινωνία με τον κόσμο. Μπαίνουμε πάλι σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, αυτό μπορώ να πω. Ελπίζω πολύ σύντομα να φτάσουμε σε μια κανονικότητα κανονική αν μπορώ να πω αυτό το οξύμωρο, να ζήσουμε πάλι ελεύθεροι και όμορφα.

Γιώργος Τσαλίκης

Είναι εύκολο να είσαι και τραγουδιστής και τηλεοπτικό πρόσωπο; Θεωρείς πως μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι;

Είναι εύκολο να είσαι ο εαυτός σου, είτε τραγουδάς, είτε παρουσιάζεις, είτε κινείσαι και ζεις στη ζωή σου, στην καθημερινότητα σου. Όταν δεν υποδύεσαι ρόλους είναι εύκολο. Αν ρωτάς από πλευράς χρόνου, αν θέλεις κάτι πραγματικά βρίσκεις τον χρόνο να το κανείς, αλλά πάντοτε σε όλες τις συνθήκες εγώ νιώθω ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος σε διαφορετικές στιγμές βγάζει διαφορετικά στοιχεία του.

Η σχέση σου με τα social media είναι έντονη. Όταν "στη λένε", πώς αντιδράς;

Εξαρτάται ποιος μου "την λέει", τι μου λέει. Έχω μιλήσει παρά πολλές φορές γι’ αυτό το ανεξέλεγκτο που ισχύει πολλές φορές στα social media. Που όσο καλόπιστος και να είσαι όταν κάποιος γίνεται χυδαίος και ξεπερνάει τα όρια, κάποια στιγμή ίσως πρέπει να μπει ένα σημείο ελέγχου. Να μην ξεπερνιούνται κάποια όρια. Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα και την λέω συνέχεια. Από κει και πέρα, αν κάποιος μου την πει με έναν ωραίο τρόπο, μου πει την άποψη του, είναι σεβαστή και αποδεκτή. Μπορεί και να του πω έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί ή μπορώ να πω ωραία ιδέα ή να με βοηθήσει κιόλας. Όταν κάτι είναι κακόπιστο και ο άλλος στην λέει για να στην πει, έχω μπει κατά καιρούς σε όλες τις διαδικασίες: και έχω κάνει block και διαγραφή και του την έχω πει και έχω τσακωθεί. Καταλήγοντας, το να τσακώνεσαι με κάποιον ο οποίος εκείνη την στιγμή γράφει μια χυδαιότητα μόνο για να την γράψει και να σε πειράξει, είναι σπατάλη ενέργειας, σπατάλη χρόνου και δεν έχει κανένα νόημα. Οπότε διαγραφή, block και προχωράμε. Το καλόπιστο, βεβαίως, γίνεται πολλές φορές και όπλο μας και εργαλείο μας.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα