Follow us

Πόσο λάθος ήταν όσα δήλωσε ο Άγγελος Μπράτης;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος άκουσε τη δήλωσε του Άγγελου Μπράτη και...

Άγγελος Μπράτης

Ελάτε τώρα, τι περιμένατε ακριβώς να πει ο Άγγελος Μπράτης; Τώρα σε μία ερώτηση που ξεκινά από τα χαμηλά (τα ποια;) νούμερα του GNTM και καταλήγει να πυροδοτεί σχόλια για το δικαίωμα της γυναίκας στο στιλ, αν ψωνίζει από τα καλάθια, σίγουρα έχει πάει κάτι λάθος.

Εν προκειμένω έχουμε έναν πολύ ταλαντούχο άνθρωπο, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως τηλεοπτικός ήρωας μέσα από το ελληνικό GNTM, που κακά τα ψέματα είναι ό,τι πιο κοντά σε "πιστό” adaptation από Έλληνες. Το Next Top Model του STAR δεν είναι λιγότερο από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, οι ίδιοι ακολουθούν κανόνες, σε ένα μικρό βαθμό κάνουν Τέχνη, πιστεύουν σε αξίες για τον χώρο της Μόδας, έχουν βρει εύφορο έδαφος σε αυτό το κανάλι να κάνουν αυτό που θέλουν και πιστεύουν. Όλο αυτό τι σημαίνει; Πώς αισθάνονται ελεύθεροι να κάνουν αυτό που γουστάρουν.

Όταν αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν καλούνται να μιλήσουν για το αν τους επηρεάζει η μικρότερη απήχηση που είχε το project στο οποίο συμμετέχουν σε σχέση με τον τυφώνα των τελευταίων ετών, αυτόματα έχουν διάθεση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Ο Άγγελος Μπράτης παραδέχθηκε μια σκληρή αλήθεια για το ευρύ κοινό, που ωστόσο είναι η δική του: δεν τον ενδιαφέρει πόσο εμπορικό είναι αυτό που κάνει, γιατί εκείνος λειτουργεί διαφορετικά από τη μάζα. Και ναι, η μάζα δεν ενδιαφέρεται για το αν έκαναν Τέχνη με τα ρομποτικά στη δοκιμασία, δεν ενδιαφέρεται αν διοργάνωσαν ένα ολόκληρο fashion show για τις ανάγκες του GNTM, δεν ενδιαφέρεται για το αν "κλέβει” τους σχεδιαστές αγοράζοντας απομιμήσεις, δεν ενδιαφέρεται αν υποβιβάζει την τέχνη της Μόδας αν αγοράζει από τα καλάθια.

Κανείς, από την άλλη πλευρά, δεν είπε πως η γυναίκα που αγοράζει κακόγουστα ή φθηνά ρούχα κάνει κάτι κακό. Κάνει κάτι μη αποδεκτό από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε ένα όραμα για μία καλύτερη εικόνα των ρούχων που κοσμούν μια γυναίκα. Ε τι θες να πει; Πως έχει να συζητήσει κάτι μαζί της; Μπορεί να συζητήσει μαζί της και η γνώμη της να τον επηρεάσει; Όχι. Δηλαδή να συζητήσει ενδεχομένως, να αλλάξει γνώμη για το έργο του; No way!

Τώρα αν όλα αυτά έχουν θέση σε μία πρωινή εκπομπή, συγκεκριμένης αισθητικής και μικροαστικού διαλόγου, για το αν ο κόσμος πεινάει, σόρι αλλά εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν. Προφανώς και όχι! Ο Άγγελος Μπράτης όλα αυτά τα είπε σε μία δημοσιογράφο που συμφωνούσε μαζί του, γούσταρε αυτά που άκουγε, ίσως μοιραζόταν τις ίδιες αξίες με εκείνον και τη συγκεκριμένη στιγμή "μετέφερε” μέσω του μικροφώνου της και τη δική της άποψη. Λάθος αποδέκτης της δήλωσης, λάθος σχολιαστής, λάθος όλα. Η δήλωση του Άγγελου Μπράτη, η κοσμοθεωρία του ολόκληρη, δεν έχει τίποτα κοινό με το mindset του Ανδρέα Μικρούτσικου. Ας μην τα περνάμε όλα με αλωνιστική.

Στην τελική, αυτό είναι το GNTM. Ένα ωραίο παραμύθι που στηρίζεται στην ανωτερότητα της high fashion κοινότητας, των κοινών αξιών των μελών της και ορισμένων πολύ όμορφων νεαρών αγοριών και κοριτσιών που θα έκαναν τα πάντα για να γίνουν ισάξιοι με τα είδωλα τους, να δουλέψουν μαζί τους, να ξεφύγουν από το "ωραίος της γειτονιάς" και να φτάσουν στο σημείο να κάνουν εξωφυλλάρες. Ακριβώς σε αυτό το κοινό απευθύνεται η εκπομπή και οι συντελεστές της. Τώρα το καταλάβατε;

Και κάπου εδώ λοιπόν έρχομαι να θυμίσω κάτι στο οποίο αναφέρομαι συχνά και εξίσου συχνά αγαπάτε να προσπερνάτε. Οι άνθρωποι δεν έχουν κοινό, έχουν το κοινό τους. Σε αυτό απευθύνονται, αυτό ικανοποιούν, αυτό ενδιαφέρονται να κάνουν χαρούμενο. Και ναι, οι φανς του Άγγελου Μπράτη με τη δήλωσή του αισθανονται ικανοποιημένοι. Δεν είναι όλοι για όλα, το είπε και μόνος του. Εσείς επιμένετε να προσπαθείτε να μας ταιριάξετε με όλους και με όλα, αλλά ευτυχώς δεν πετυχαίνει πάντοτε. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Πόσο λάθος ήταν όσα δήλωσε ο Άγγελος Μπράτης;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα