Follow us

Η Ελεονώρα Μελέτη εξηγεί τον λόγο που δεν κατονομάζει τον άνθρωπο που της άσκησε εργασιακό εκφοβισμό

Η Ελεονώρα Μέλέτη απαντά στο γιατί δεν αναφέρθηκε με ονόματα στην συνέντευξή της για τον εργασιακό εκφοβισμό που υπέστη

Βασιλική Παππά
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη παραχώρησε πρόσφατα μία συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!, μιλώντας ανοιχτά για το bulling που δέχτηκε στον εργασιακό της χώρο. Η αγαπημένη παρουσιάστρια αποκάλυψε πτυχές της κατάστασης που έκαναν αίσθηση, χωρίς όμως να κατονομάζει κάποιο πρόσωπο. Το γεγονός αυτό γέννησε ερωτήματα, στα οποία η ίδια θέλησε να απαντήσει.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η Ελεονώρα Μελέτη στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μία φωτογραφία της από τα "Μεσάνυχτα”. Μέσα από την λεζάντα της ανάρτησής της δήλωσε πως δεν γίνεται να αναφερθεί στο όνομα του εκφοβιστή της, και πως έχει δεσμευτεί νομικά ώστε να μην το κάνει. Κλείνοντας, προέτρεψε τους διαδικτυακούς της φίλους να έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές, να ενημερώνονται και να μιλούν ανοιχτά για τέτοιου είδους ζητήματα.

Αναλυτικότερα, η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε: "Στη συνέντευξη μου σήμερα στο @okmagazinegr έθιξα το θέμα του mobbing ( εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.Έχω λάβει άπειρα μηνύματα κ πολλοί από εσάς Με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομα του. Και σας απαντώ.Γιατί δεν μπορώ.
Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, κ υπό την άμεση απειλή της απόλυσης μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο "σιωπής" το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. ( είναι κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας κ εμπεριέχεται στο κεφάλαιο "εχεμύθεια" αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι αυτό)

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί κ με τη σειρά μου σας ενημερώνω , πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστης) ακόμα κ αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι ‘ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε κ ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας.

Να μην τους φοβάστε.
Να τους λυπάστε.
Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.

Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing

( η φωτογραφία είναι καρέ από το σήμα αρχής της πολύ αγαπημένης μου εκπομπής "μεσάνυχτα"
Κ την επέλεξα γιατί έτυχε να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ποστ!)
".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα