Follow us

Κώστας Τσουρός: Η συγγνώμη στον Ρέμο, οι κρίσεις πανικού και η προσωπική του ζωή

Ο Κώστας Τσουρός μίλησε για όλα στην Ελεονώρα Μελέτη

Κλεοπάτρα Bright
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ BRIGHT
Κώστας Τσουρός

Ο Κώστας Τσουρός μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη στα "Μεσάνυχτα" για την πορεία του στην τηλεόραση, τη σχέση που είχε με τον πατέρα του αλλά και την προσωπική του ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος θέλησε να ζητήσει δημόσια "συγγνώμη" από τον Αντώνη Ρέμο.

"Άνθρωποι έχουν παρεξηγηθεί με αυτά που έλεγα στις σχολιαστικές εκπομπές που καλώς ή κακώς αυτή είναι η δουλειά μας και δε μπορούμε να έχουμε κλειστό το στόμα. Έχουν πέσει πολλές φορές τηλέφωνα. Εκείνη τη στιγμή νιώθω πολύ αμήχανα, γιατί διαχωρίζω την προσωπική από την επαγγελματική ζωή. Κατά 98% αυτό που λέω είναι η άποψη μου, το 2% έχει τύχει να υπάρξουν στιγμές που δεν ήθελα να πω κάποια πράγματα και έπρεπε να τα πω. Κατεύθυνση δέχτηκα από πιο πάνω και ήταν συγκεκριμένα πράγματα. Είναι η μοναδική φορά που έχω μετανιώσει για λεγόμενα μου, δεν το έχω ξαναπει. Είχε μια δόση αλήθειας αλλά ήταν άδικο πως το είχα παραφουσκώσει και είχα πει πολλούς χαρακτηρισμούς που δεν έπρεπε και δεν άρμοζαν στον άνθρωπο, τον οποίο έκρινα. Μιλάω για τον Αντώνη Ρέμο, είχα πει πολύ αυστήρα πράγματα. Είχαν φτάσει στα αυτια μου κάποια πράγματα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, είχε απόλυτο δικιο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται ο ίδιος, δήλωσε πως δεν τον ενοχλεί, τονίζοντας πως:

"Δεν έχω σηκώσει τηλέφωνο να κάνω το παράπονο μου που κάνω το ίδιο πράγμα, γιατί είναι σα να λέω να πάρουν και μένα να μου πουν τα παράπονα τους. Μπορώ να καταλάβω πως είναι η δουλεια μας και είναι και η δουλειά ανθρώπων που κρίνουν εμάς. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν δεν είναι τόσο σαφές αν είναι καλοπροαίρετο, κακοπροαίρετο ή αν είναι εμπαθές. Υπάρχουν άνθρωποι που με εμπάθεια μας σχολιάζουν και συστηματικά και είναι άνθρωποι που ο χώρος τους έχει στο περιθώριο. Οποιοσδήποτε και αν πει κάτι και δεν είναι προσβλητικό είναι η άποψη του. Έτσι όπως λέω και εγώ την άποψη μου με ειλικρινεια και πολλές φορές καυστικά, δεν ωραιοποιώ τα πράγματα, έτσι και ο άλλος λέει αυτά τα πράγματα για εμένα".

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε το πρώτο ξεκίνημα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε στην ΕΡΤ ως φιλόγογος, λέγοντας πως:

"Στην ΕΡΤ είχα παει ως φιλόλογος για να διορθώνω τα κείμενα των άλλων. Διόρθωνα τα σπικάζ, τα κείμενα, όλα τα πάντα. Εκεί είχα μάθει τη δουλειά. Μια μέρα προκύπτει ένα θέμα και δεν υπήρχε ένα άτομο να το κάνει. Η διευθύντρια μου είπε να κάνω μια συνέντευξη στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για να τους βγάλω από τη δύσκολη θέση. Πήγα την έκανα, τους άρεσε και άρχισαν να μου δίνουν θέματα. Εγώ φιλόλογος ήθελα να γίνω, δεν είχα σκεφτεί πως πρέπει να γίνω δημοσιογράφος".

Επίσης, ο Κώστας Τσουρός μίλησε για τη σχέση που είχε με τον πατέρα του και στις κρίσεις πανικού που αντιμετώπισε εξαιτίας αυτής. Ωστόσο, πλέον οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί, καθώς εξήγησε ότι:

"Είχα πολύ άσχημες κρίσεις πανικού και καταλήξαμε με την ψυχοθεραπεία πως ένα σημαντικό κομμάτι ήταν οι σχέσεις με τον πατέρα μου. Είναι παράδειγμα για όσους έχουν γονεις ναυτικούς, το θέμα είναι η απουσία. Το μεγαλύτερο διάστημα που δεν τον ειχα δει ήταν δύο χρονια. Είχε φύγει όταν ήμουν στην πρώτη λυκείου και γύρισε όταν είχα τελειώσει το σχολείο. Ο πατέρας μου όταν γύρισε τότε δεν είχε κάνει τη συνδεση πως είχα σχεδον ενηλικιωθεί. Έτσι οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες. Στο μυαλό του ήταν προσταυτευτικός, στην πράξη ήταν παρεμβατικός. Ο ίδιος όταν γύρισε ήθελε να είχε το ρόλο του στην οικογένεια, τα ηνία. Δεν είχε καταλάβει πως υπάρχουν πολλές αλλαγές και υπήρχαν ανεπανάληπτες συγκρύσεις. Οι κρίσεις πανικού μου βγήκαν πολύ μετά, όταν ήμουν στον στρατό. Πήγα το 2006, ήμουν 24 όταν άρχισαν οι κρίσεις πανικού. Κατέληξα μέσα από δουλειά που είχα κάνει χρόνο πως υπήρχε βάρος λόγω της σχέση μου με τον πατέρα και πως αν δεν τον κοίταζα στα ματια και δεν του έλεγα αυτά που είχα μέσα μου, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει αυτή η ταραχή. Το έκανα και ήταν δύσκολο αλλά για εκείνον περισσότερο. Εγώ ήμουν πολύ κυνικός. Θυμάμαι τη στιγμή που του τα έλεγα, δεν ξέρω εγώ αν θα είχα τη δύναμη να αντέξω αυτά που άκουγα από το παιδι μου. Αυτά που του είπα δε θα τα αλλαζα, τον τρόπο θα άλλαζα.Πλεόν με τον πατέρα μου είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ανταποκρίθηκε σε αυτά που ειπα και ότι νιώθω πως ο πατέρας μου είναι ο άνθρωπος μου δεν το πίστευα ποτέ στη ζωή μου. Αυτό το χρωστάω στην ψυχοθεραπέια".

Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη δύναμη της ψυχοθεραπείας, ενώ ανέφερε πως "νομίζω πως είμαι πολύ καλός ακροατής και αυτό είναι που κέρδισα από την ψυχοθεραπεία. Εκτός από τα κλασσικά που έχουν περάσει όσοι είχαν κρίσεις πανικού, ότι πνίγεσαι,νιώθεις ταχυκαρδία και πως θα πεθάνες το επόμενο λεπτό, πας στο νοσοκομείο ηρεμείς φεύγεις από το νοσοκομειο μεχρι να ξαναρθει...Εγώ έφτασα στο σημείο να μείνω στο κρεβάτι για δύο ημέρες. Με είχε χτυπήσει τόσο μέσα μου που δε μπορούσα να επικοινωνήσω. Τότε δεν υπήρχε αφορμή. Ζούσα με πονοκεφάλους, ταχυκαρδιες, κλειστοφοβία, αγοραφοβία, αλλα ευτυχώς όταν έφτασα στο σημείο να είμαι στο 0, τότε πήγα σε ψυχίατρο. Μου έδωσε φαρμακευτική αγωγή για να γίνω λειτουργικός και με την ψυχοθεραπεία που κράτησε τέσσερα χρόνια".

Κλείνοντας, ο Κώστας Τσουρός αναφέρθηκε τόσο στο ενδεχόμενο οικογένειας αλλά και στην απιστία, τονίζοντας πως:

"Όποιος δεν είναι κατάλληλος να γίνει γονέας καλύτερα να μη γίνει από το να φέρει ένα παιδί στον κόσμο και να ταλαιπωρηθεί. Νομίζω πως όλοι μεσα μας νιωθουμε αν είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και να κάνουμε ενα παιδι. Εγώ μέχρι στιγμής δε νιώθω έτοιμος να κάνω ένα παιδί, δεν είναι στην κοσμοθεωρία μου. Νομίζω πως πλέον θέλω το χώρο μου και το χρόνο μου, το να περνάω στιγμές με τον εαυτό μου δεν αφήνω κανέναν να το πάρει. Δεν είναι η φιλοσοφία μου πως είμαι σχεσάκιας, αλλά να που είμαι. Έχω υπάρξει άπιστος, δεν ήμουν ειλικρινής από την αρχή. Ο καθένας ορίζει τη σχέση του μαζί με τον άλλον που είναι μαζί. Αν ξέρεις πως ο άλλος θέλει να το ξέρει, πρεπει να του το πεις. Αν σου πει πως δε θέλει να το ξέρει, γιατί μπορεί να είναι η κακια στιγμή, δεν το λες. Εγώ έμαθα εκ των υστέρων ότι με έχουν κερατώσει, συναντώντας το τρίτο πρόσωπο. Είχα χωρίσει αλλά δε με ενδιεφερε να πάρω τηλεφωνο να πω πως το έμαθα γιατί έγινε στο σπίτι που μέναμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα