Follow us

Δέσποινα Βανδή: "To coming out μπορεί να είναι επώδυνο - Θα συμπορευόμουν με τα παιδιά μου στο οτιδήποτε"

Η Δέσποινα Βανδή σε μία συνέντευξη που σπάει κάθε ταμπού

Κλεοπάτρα Bright
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ BRIGHT
Δέσποινα Βανδή Rnew

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε στο στο περιοδικό Antivirus για τη σεξουαλικότητα ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον φίλο της, Γιώργο Καπουτζίδη.

Νομίζω πως πολύ συχνά αγχωνόμαστε για το πώς θα φανούν στους γονείς μας πράγματα που κάνουμε ή ταυτότητες που φέρουμε…

Ναι και γι’ αρκετό κόσμο εκεί έξω είναι μια επώδυνη διαδικασία αυτό το όποιο "coming out”. Για κάποιους γίνεται σύντομα ενώ για άλλους πρέπει να περάσουν αρκετά χρόναι για να το κάνουν. Δεν σου κρύβω πως έχω άτομα στο φιλικό μου περιβάλλον, που είναι γκέι και ακόμη δεν το έχουν πει στους γονείς τους και είναι πάνω από 40 ετών. Μπορεί να είναι μια επώδυνη διαδικασία ταυτόχρονα όμως είναι και απελευθερωτική όταν συμβαίνει. Εδώ είναι σημαντικό να επισημάνουμε και κάτι άλλο. Γεννιόμαστε σε μια οικογένεια, που δεν την επιλέγουμε. Αυτό όμως που επιλέγουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Και πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή η ζωή είναι μόνο δική μας. Το ότι γεννηθήκαμε δηλαδή σε μια συγκεκριμένη οικογένεια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και τα χατίρια της. Αυτό που λέει και ο Γκαίτε: "Πρέπει να ζήσουμε για τον εαυτό μας”. Ο εαυτό μας είναι αυτός που μας νοιάζει. Εμείς να είμαστε καλά. Αν μας αποδεχθούν ή όχι είναι δικό τους θέμα όχι δικό μας.

Σε νοιάζει αυτό; Να ενημερώνεις τα παιδιά σου γύρω από θέματα σεξουαλικότητας, διαφορετικότητας κλπ.;

Σαφώς. Δεν θέλω να μεγαλώσουν με ταμπού. Δεν θέλω να διαχωρίζουν τους ανθρώπους για το οτιδήποτε. Όπως, επίσης, δεν θέλω να αισθανθούν ενοχές σε περίπτωση που εμπίμπτουν και τα ίδια σε αυτό που ονομάζουμε διαφορετικότητα. Θέλω τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα. Κι ευτυχισμένος είναι ένας άνθρωπος, όταν βρίσκει την ταυτότητά του και την αποδέχεται. Θα συμπορευόμουν μαζί τους στο οτιδήποτε.

Μου είπες πριν ότι έχεις άτομα στο φιλικό σου περιβάλλον που δεν έχουν κάνει coming out. Εγώ θα σε πάω τώρα σε έναν άλλον φίλο σου, τον Γιώργο Καπουτζίδη που μίλησε δημόσια για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο Γιώργος έκανε την αρχή και πολύ καλά έκανε. Θα πρέπει δυστυχώς να μεσολαβήσουν πολλοί Γιώργηδες για να μπει στο υποσυνείδητο μας, να μην αποτελεί είδηση η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου. Να μιλάνε οι άνθρωποι, να εκτίθενται. Γιατί αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι οι άλλοι. Νομίζω πως κι όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μας δείχνουν ότι υπάρχουν τέρατα εκεί έξω, που κρύβονται πίσω από μια ωραία εικόνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα