Follow us

Καταπέλτης ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον αέρα του MEGA

"Είμαι υπεύθυνος μόνο για τις δικές μου πράξεις και για κανέναν άλλο"

Στην εκπομπή "Πάμε Δανάη”, τον Άρη Καβατζίκη και τη Δανάη Μπάρκα μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, το πρωί της Παρασκευής.

"Είναι πολύ μεγάλη στιγμή που τα θύματα έχουν τη γενναιότητα να βγουν και να πάρουν θέση, να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Ξέρω πού θα οδηγηθεί αυτό το πράγμα, είμαι σίγουρος και το ελπίζω" τόνισε στην αρχή της κουβέντας με τους παρουσιαστές ο ίδιος.

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως έχει να "απαντήσει” στο κοινό μόνο για όσα πράττει ο ίδιος και όχι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεται φιλικά ή επαγγελματικά.

"Είμαι υπεύθυνος μόνο για τις δικές μου πράξεις και για κανέναν άλλοτόνισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ πρόσθεσε πως "γνωρίζω γιατί γίνεται αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου. Είναι μια επίθεση που συναντώ εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τις συνεργασίες και τις φιλίες μου στο θέατρο”.

Για τις φήμες που ακούγονται γύρω από το όνομά του είπε: "Έχω ακούσει απίστευτα ψέματα για το δικό μου πρόσωπο. Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλον κανένα. Για μένα όμως, επειδή ξέρω πώς έχω σταθεί... Εγώ δεν φοβάμαι κανένα και τίποτα. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που είμαι πάρα πολύ εντάξει στη σχέση του με τους ανθρώπους τις συνεργασιακές αλλά και τις άλλες. Γι' αυτό ξέρω ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορώ να παραπέμψω σε οποιοδήποτε άνθρωπο έχει δουλέψει ποτέ μαζί μου, ειδικά στις δουλειές που είχα εγώ την ευθύνη τα τελευταία δέκα χρόνια” ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: "Είναι τα ψέματα αδιανόητα! Θέλω λίγο να μείνω εδώ... Εγώ δεν τα παρακολουθώ γι' αυτό και δεν είμαι με ηρεμιστικά. Δεν τα παρακολουθώ γιατί twitter δεν είχα ποτέ στη ζωή μου, δεν μου πήγαινε ποτέ σαν μέσο. Τον λογαριασμό μου στο facebook τον έκλεισα στις 12 Ιανουαρίου. Νομίζω είναι μια μέρα πριν βγει καν η Σοφία Μπεκατώρου να μιλήσει... Τον έκλεισα επειδή βαρέθηκα! [...] Τον έκλεισα για λόγους προσωπικούς για να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου”.

Όταν ο Άρης Καβατζίκης ανέφερε πως πριν λίγα εικοσιτετράωρα το όνομα του ίδιου, της συντρόφου του αλλά και ενός τηλεοπτικού καναλιού έγιναν #1 trend στο twitter, κατηγορώντας τους για συγκάλυψη ενός εκ των καταγγελλόμενων, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης απάντησε: "Είναι απολύτως ψευδές! Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που θα έκανε κάτι τέτοιο. Και κανείς από το περιβάλλον μου. Και αυτό που ονοματίζεις και οποιοδήποτε άλλο που δεν ονοματίζεις. Εγώ και κανείς άνθρωπος από το περιβάλλον μου ουδέποτε συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια συγκάλυψης κανενός από τα γεγονότα που ακούμε όλο αυτόν τον καιρό και κανενός από τα πρόσωπα. Δεν είναι η δουλειά μου, δεν έχω λόγο να το κάνω. Όπως τα θύματα και οι άνθρωποι οι οποίοι καταγγέλλουν έχουν το θάρρος και τη γενναιότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, έτσι και οι άνθρωποι που καταγγέλλονται για οτιδήποτε και αν καταγγέλλονται θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να βρουν το θάρρος και τη δύναμη να υπερασπιστούν εκείνοι προσωπικά τον εαυτό τους”.

Όσο για τις φιλικές σχέσεις που έχει με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, ως θύτες ή ως θύματα, ο ίδιος ανέφερε: "Έχω σχέση φιλική με όλους τους ανθρώπους που ακούμε τα ονόματά τους να βγαίνουν προς τα έξω. Έχω σχέσεις φιλικές το λιγότερο, από φιλικές και επάνω. Με έναν ή δύο δεν τους πολυξέρω. Με τους περισσότερους από τους καταγγελλόμενους και τους καταγγέλλοντες έχω σχέσεις και είναι φυσικό”.

Στην ερώτηση της Δανάης Μπάρκα για το πώς διαχειρίστηκε τις φιλικές του σχέσεις με αυτά τα πρόσωπα εν μέσω αυτού του κύματος αποκαλύψεων, δήλωσε: "Δεν το διαχειρίζομαι άμεσα με την έννοια πως δεν κάνω με κανένα παρέα. Είμαστε και σε μια πολύ ειδική συνθήκη, έγκλειστοι στα σπίτια μας. Δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο σταμάτησα να μιλάω γιατί με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μιλούσα, ούτε με τους καταγγελλόμενους ούτε με τους καταγγέλλοντες, για να πεις πως πρέπει να αλλάξω τη στάση μου. Η αλήθεια είναι οτι τα πράγματα που έχω ακούσει με κάνουν να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά. Εγώ ζητώ από τον εαυτό μου ψυχραιμία, μέσα στη λύπη, τον αποτροπιασμό και την οδύνη του. Μέσα στην αγάπη του για τον κόσμο του θεάτρου και τους ανθρώπους που ακούγονται από εδώ ή από εκεί. Και ζητώ από τον εαυτό μου να αφήσει τις τελικές κρίσεις να τις κάνουν άλλοι άνθρωποι. Το Σωματείο μας έχει οργανωθεί εξαιρετικά, ο Μπιμπίλας προσπαθεί να φτιάξει κανόνες δεοντολογίας, τον καλεί ο εισαγγελέας... Θέλω να πω δεν είναι μια ιστορία στην οποία εσείς και εγώ, από αυτό το βήμα, άνθρωποι από τα κοινωνικά δίκτυα και τα κανάλια, να οριστικοποιήσουμε τα πράγματα και να βγάλουμε τις αποφάσεις. Πρέπει να είναι λεπτοί και ευαίσθητοι οι χειρισμοί. Και για τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών και για τους ανθρώπους που έχουν ενδεχομένως υπάρξει θύτες τέτοιων συμπεριφορών πρέπει να έχουμε μια προσοχή και μια ψυχραιμία. Αυτό λέω μόνο.

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος πάντως, τις απέδωσε στις πολιτικές του θέσεις για τις οποίες εδώ και χρόνια βάλλεται. "Θέλω να σας πω κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ δεν έχω αισθανθεί να λερώνομαι από όλα αυτά που με αφορούν και συμβαίνουν. Πρώτον γιατί γνωρίζω ποιος είμαι, δεύτερον γιατί οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, γνωρίζουν ποιος είμαι και επειδή βάλλομαι για θέσεις που έχω πολιτικού χαρακτήρα από το 2008 και μετά. Αυτές οι θέσεις μπορεί για κάποιους να είναι απολύτως λάθος και μισητές, παρόλα αυτά τις έχω εκφράσει με ψυχραιμία. Για αυτές έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες πράγματα και έχω αντέξει” είπε αρχικά, προσθέτοντας φανερά φορτισμένος: "Αν και πρέπει να σας πω πως για κανένα άνθρωπο δεν είναι ευχάριστο να του γράφουν "να πάθεις τον καρκίνο”. Γιατί έχω να σας πω και κάτι άλλο, που με κάνει και απορώ... Όταν ανοίγει μια συζήτηση για τις κακοποιητικές συμπεριφορές, μια πολύ σοβαρή συζήτηση, και ο τρόπος ο οποίος το αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, υπερασπιζόμενος αυτή τη σπουδαία κίνηση, είναι κακοποιώντας με τέτοιες φράσεις ανθρώπους ανωνύμως στα κοινωνικά δίκτυα, τι ακριβώς έχει καταλάβει για το τι σημαίνει κακοποίηση; Πώς μπορεί να μιλήσει ένας άνθρωπος για κακοποίηση και να τον πιστέψω ότι το εννοεί, όταν την ίδια στιγμή μπορεί να κάθεται και να μιλάει άσχημα για κάποιον -γιατί αυτό είναι θεμιτό- αλλά όταν γράφει 'να πάθεις τον καρκίνο σκρόφα'. Αυτό δεν μπορώ να το διατυπώσω στον χειρότερο εχθρό μου. Και θέλω να σας εξηγήσω πως δεν είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει στον δημόσιο διάλογο για κανένα”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα