Follow us

Αθανασίου, Λαγούτης, Χρανιώτης παίρνουν θέση για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος

Η συνέντευξη στο "Πάμε Δανάη" για το ελληνικό #MeToo

Ηλίας Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ

Στο πλατό του "Πάμε Δανάη" βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Μάριος Αθανασίου, ο Πέτρος Λαγούτης και ο Γιώργος Χρανιώτης και με αφορμή τις συνεχείς καταγγελίες ηθοποιών για πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης, μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές της εκπομπής τη δική τους άποψη.

Οι τρεις δημοφιλείς ηθοποιοί συνομιλώντας με τη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη, δεν έκρυψαν πως ξαφνιάστηκαν με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με τον Γιώργο Χρανιώτη να δηλώνει πως δεν περίμενε "να πέσει φως σε πράγματα που η δική μας η γενιά έχει συνηθίσει να είναι σκοτεινά. Πέφτει φως άπλετο σε πράγματα τα οποία εμείς τα συζητούσαμε, μας έκαναν να δυσφορούμε και μας ανησυχούσαν. Πράγματα που θεωρούσαμε ότι είναι ανυπόστατες φήμες. Όμως όλο αυτό το σούσουρο που υπάρχει εμείς το ζούμε χρόνια. Είναι κάτι που εμένα προσωπικά με ενοχλούσε, αλλά όχι άμεσα, γιατί ποτέ δεν είχα υποστεί ένα τέτοιου είδους bullying". Συνεχίζοντας, ανέφερε πως "αυτές οι γραφικές φράσεις που ακούγαμε από μεγαλύτερους, ότι οι ηθοποιοί είναι και λίγο ευτελείς μερικές φορές, ότι κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις, υπονοώντας ότι μπορεί να είναι σεξουαλικές ή συνειδησιακές... το θέατρο είναι ένας πολύ υγιής χώρος και αν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί και να σχετίζονται με το υπουργείο Πολιτισμού θεωρούν ότι είναι ένα απέραντο πορνείο, να τους δηλώσουμε ότι δεν είναι. Δεν είναι καθόλου ένα απέραντο και μεγάλο πορνείο, είναι ένας υπέροχος χώρος, με υπέροχα κείμενα και φράσεις, συγγραφείς και ανθρώπους που το στηρίζουμε".

Για μια ιστορική στιγμή στην οποία πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων έκανε λόγο ο Πέτρος Λαγούτης αμέσως μετά, ενώ υποστήριξε πως "πρέπει όλοι μας, γιατί όλοι έχουμε εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο άνθρωπο, να καταλάβουμε ότι το προσωπικό πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα, να εξεταστεί αργότερα η όποια προσωπική μας σχέση με όποιον από αυτούς τους ανθρώπους, είτε θύτη είτε θύμα. Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή στην οποία πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό νιώσαμε ότι δεν συνέβη αυτές τις ημέρες από την υπουργό Πολιτισμού μας. Είναι πολύ βαριά η φανέλα στο υπουργείο Πολιτισμού".

"Όλο αυτό που γίνεται είναι μια όμορφη κοινωνική επανάσταση για πράγματα που υποστηρίζουν το δίκιο, την αλήθεια, το φως, την καθαρότητα και σε όλη αυτή τη διαδικασία, αντί να βγάλεις το κοστούμι σου και να μπεις με τα παιδιά και να το πας ακόμη παραπέρα, γιατί εμείς φοβισμένοι είμαστε, βοήθεια θέλουμε. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα, την Πολιτεία χρειαζόμαστε. Εδώ χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση. Τα αντανακλαστικά που δείξανε στη Σοφία Μπεκατώρου, που δεν μειώνω καθόλου το περιστατικό, αυτό μας βοήθησε για όλα, έπρεπε να το δείξουν εδώ από την πρώτη στιγμή" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Αθανασίου σχετικά με τον μέχρι τώρα χειρισμό της υπουργού Πολιτισμού και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

καλό θα ήταν "το φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών στον καλλιτεχνικό χώρο.

Διαβάστε Ακόμα