Follow us

Ο Δημήτρης Άνθης συγκλονίζει: "Το φερόμενο ως θύμα στην ιστορία του Νίκου Σ. ήταν ο δικός μου κακοποιητής"

Ακόμα μια εξομολόγηση που σοκάρει έκανε ο Δημήτρης Ανθής στη Σίσσυ Χρηστίδου.

Ο Δημήτρης Ανθής βρέθηκε στο πλατό του "Έλα Χαμογέλα" και εξομολογήθηκε στη Σίσσυ Χρηστίδου τη δική του εμπειρία, μιας και ο ίδιος υπήρξε θύμα σεξουαλική κακοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νεαρός ανέφερε μάλιστα ότι ο άνθρωπος που τον κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 22 ετών ήταν το φερόμενο ως θύμα στην ιστορία του Νίκου Σ. Μάλιστα πρόκειται - όπως ακούστηκε στη συνέντευξη - για πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη που πρωταγωνιστούσε μέχρι πρότινος φέτος σε σειρά στην τηλεόραση.

Συγκεκριμένα ο ίδιος είπε: "Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο. Προχώρησα σε μήνυση και ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν το έκανα για να προβληθώ. Νιώθω ότι πλέον πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 τώρα και ακόμα φοβάμαι"

Και συνέχισε λέγοντας: "Εξοργίστηκα που παρουσίασε τον εαυτό του ότι είναι θύμα. Όλα αυτά έγιναν το 2005. Τότε σύχναζα σε ένα καφέ και γνωριστήκαμε εκεί. Ήμασταν σπίτι του, ήταν βράδυ, ήταν σκοτάδι, το μόνο φως που έμπαινε ήταν το φως του δήμου. Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι του. Πρέπει να ήμασταν έξω για κάποιο λόγο, κάποια γιορτή. Και μετά φύγαμε μαζί με τη συναίνεσή μου και πήγαμε σπίτι του. Ήμασταν φίλοι. Περίμενα να ανοίξουν τα φώτα και αντ΄αυτού με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα διαφορετικό άτομο. Μου επιτέθηκε, στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα. Θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά. Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική επαφή με άνθρωπο. Προσπάθησα να το θάψω, να το ξεπεράσω και να ξεκινήσω από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουν. Είναι ο λόγος που δεν έχω κάνει οικογένεια και παιδιά. Δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός που με στιγμάτισε. Και τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα. Έψαχνα κάποιον να με αγαπήσει, χωρίς να με μειώσει. Δεν μίλησα ποτέ γι’ αυτήν την εμπειρία, γιατί οι γονείς μου δεν θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, έχω φάει αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο, προσπάθησα να φαίνομαι στους άλλους ότι είμαι καλά και γι’ αυτό δεν τους είπα τίποτα".

Ο Δημήτρης Ανθής παραδέχθηκε ότι για πολλά χρόνια ζούσε μέσα στο φόβο μετά απ’ όσα συνέβησαν. "Για πολλά χρόνια με καθόριζε ο φόβος. Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις μέχρι να πιάσεις πάτο. Κι εγώ έπιασα πάτο. Αν είχα καλύτερα παιδικά χρόνια ίσως μπορούσα να αντισταθώ, ίσως να ήμουν ψυλλιασμένος. Επειδή έχω δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση και από άτομο του οικογενειακού μου περιβάλλον σε ηλικία 10 χρονών όλα αυτά με έκαναν να φοβάμαι. Δεν είχα ποτέ στήριξη, όσο κι αν οι δικοί μου προσπάθησαν, ίσως δεν ήταν αρκετό για εμένα" είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Ακόμα