Follow us

Η Αθηνά Οικονομάκου παίρνει θέση: "Δεν δέχομαι από όλους να μιλούν για αξιοπρέπεια και ήθος"

Η διάσημη ηθοποιός στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Ηλίας Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ

Διανύει την πιο όμορφη περίοδο της προσωπικής της ζωής, αφού σε λίγους μήνες θα υποδεχθεί στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της, καρπό του έρωτά της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο και το βράδυ της Τετάρτης επέλεξε το πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου για την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση.

Καλεσμένη του The 2Night Show η Αθηνά Οικονομάκου αναφέρθηκε στη δεύτερη εγκυμοσύνη της, λέγοντας πως διανύει τον έκτο μήνα, ενώ έκανε μια μικρή αναδρομή στην πρώτη εγκυμοσύνη αλλά και τον τοκετό της, ο οποίος αποκάλυψε πως διήρκεσε 8 ώρες και ήταν αρκετά επίπονος. Όσο για το γιατί κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, η Αθηνά Οικονομάκου ανέφερε πως "κρατήθηκε κρυφή. Επειδή είμαι σε μια καθημερινή σειρά, ο κόσμος το ήξερε εδώ και τρεις μήνες σχεδόν. Απλώς ευτυχώς, οι άνθρωποι που κινούμαι, στον χώρο που κινούμαι και γενικότερα και οι δημοσιογράφοι, με έχουν σεβαστεί πολύ και επειδή είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο, όλοι μόλις το ανακοίνωσα, που αναγκάστηκα να το ανακοινώσω, μου είπαν ότι το ξέραμε και ότι το σεβαστήκαμε. Το αποκάλυψα γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Έκανα ρετούς στις φωτογραφίες στο Instagram στην κοιλιά και ήταν λίγο άβολο, δεν χρειαζόταν".

Δεν θα μπορούσε ωστόσο να μην τοποθετηθεί και για το θέμα των ημερών που αφορά τις καταγγελίες των ηθοποιών για τους ανθρώπους του θεάτρου, παίρνοντας ανοιχτά θέση και καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας.

"Όλες οι καταγγελίες και όσα αποκαλύφθηκαν ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς γιατί συνήθως όλα αυτά κουκουλώνονται και καλύπτονται στον χώρο μας. Με πρόσχημα την Τέχνη συμβαίνουν εγκλήματα, χρόνια τώρα και το γνωρίζουμε πολλοί για να μην πω όλοι. Δηλαδή, εγώ από τη σχολή ήξερα για ονόματα, ανθρώπους ότι είναι δύσκολοι άνθρωποι, είναι δύστροποι και άνθρωποι ψυχικά ασθενείς. Για χρόνια, στον χώρο μας, κυρίως του θεάτρου, υπάρχει η αίσθηση ότι αν δεν "πονέσεις", αν το "είναι" σου δεν γίνει ένα με το πάτωμα... τι σημαίνει αυτό; Πραγματικά συμπεριφορές που σε συντρίβουν. Υπάρχουν τρόποι, διδασκαλίες και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται με κάποιον τρόπο, από κάποιους ανθρώπους που πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις ότι αν δουλεύεις με κάποιους ανθρώπους θα πρέπει να το περάσεις κι αυτό, γιατί έτσι έρχεσαι πιο κοντά στον ρόλο και την Τέχνη" ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα δεν δίστασε να πετάξει τα βέλη της και σε εκείνους που με δηλώσεις τους έχουν σταθεί στο πλευρό των θυμάτων τις τελευταίες ημέρες ενώ και οι ίδιοι έχουν υπάρξει με τον τρόπο τους βίαιοι.

"Συνήθως δεν μιλάνε σε αυτό τον χώρο, γιατί όσοι προέβαιναν σε τέτοιες πράξεις ήταν πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου που δεν τολμούσες να διανοηθείς ότι θα πήγαινα για παράδειγμα σε μια δουλειά πριν 10 χρόνια, θα μου φερόταν ο άλλος έτσι και θα τολμούσα να μιλήσω. Ποιος θα με πίστευε; Ποιος θα με καταλάβαινε; Θα έλεγαν ότι προκαλώ, αυτά τα κλασσικά που πλέον είναι ξεπερασμένα. Καλό είναι, επειδή έχει δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στον συγκεκριμένο χώρο και δεν είναι όλοι ψυχικά άρρωστοι, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Καλό είναι να μιλήσουν οι περιπτώσεις που πραγματικά αξίζει να μιλήσουν, να μη γίνει όλο αυτό μια υπερβολή που τα σημαντικά γεγονότα θα σκεπαστούν από πολλά πολλά μικρά που δεν χρειάζεται να ειπωθούν [...] Να μη μιλάμε όλοι και για όλα απλώς για να λάβουμε λίγο φως παραπάνω και εμείς. Να μιλάμε και όλοι, αλλά δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να παίρνουν μεγαλύτερη έκταση ιστορίες και από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να μιλάνε και πολύ. Κάποιοι από αυτούς που μιλάνε δεν θα έπρεπε να μιλάνε γιατί κάποιες φορές έχουν φερθεί ίδια και χειρότερα. Δεν δέχομαι από όλους να μιλούν για αξιοπρέπεια και ήθος, όχι γιατί έχουν προβεί σε αντίστοιχου είδους συμπεριφορές... αλλά ας βγουν τα σημαντικά. Αν αυτό ξεχειλώσει πάρα πολύ θα υπάρξουν σημαντικές ιστορίες και περιπτώσεις που θα χαθούν και δεν θα δώσει κανείς σημασία στις επόμενες. Δεν είναι μόδα, ήταν η στιγμή να γίνει" τόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε Ακόμα