Follow us

"Η Φαίη Σκορδά ανατρέπει πολλά στερεότυπα. Και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο"

Ποιος πρωταγωνιστής στις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων αποθεώνει τη Φαίη Σκορδά;

Φαίη Σκορδά

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών, ο Ερρίκος Μηλιάρης, έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο αφιερωμένο στη Φαίη Σκορδά.

Ο γνωστός ηθοποιός έγραψε:

Χθες το βράδυ διάβασα στο Instagram ένα μήνυμα που μου είχε έρθει αρκετές μέρες τώρα, αλλά επειδή δεν ασχολούμαι συχνά με τη συγκεκριμένη εφαρμογή δεν το είχα προσέξει και το διάβασα τελικά χθες.

Ήταν ένα πολύ όμορφο μήνυμα από τη Φαίη Σκορδά.

Θέλω να πω αρχικά ότι έχω ξεκαθαρίσει πως δεν θέλω να εμφανιστώ στην οθόνη για αυτό το θέμα που ανέδειξα κι εγώ με τη σειρά μου και οι λόγοι είναι πολλοί.

Στην τελική προσφέρεται ξαφνικά και μια δημοσιότητα που δεν προέρχεται από την προσωπική μου δουλειά και για αυτό δεν νιώθω πως πρέπει να έλξω τα φώτα και να "εκμεταλλευτώ" αυτή την προβολή, αφού οι λόγοι δεν είναι καλλιτεχνικοί.

Όμως θέλω οπωσδήποτε, έστω γραπτώς με αυτή τη δημοσίευση, να τοποθετηθώ για το πρόσωπο της Φαίης, γιατί το καλό, ειδικά σε τέτοιες ιστορικές συγκυρίες, πρέπει να λέγεται.

Η Φαίη Σκορδά είναι, στα μάτια μου, μια βαθιά αξιοθαύμαστη προσωπικότητα αυτών των ημερών.

Έχω ξαφνιαστεί με πολύ συγκινητικό τρόπο.

Από έναν κόσμο που δεν μπορώ να πω πως είναι και τόσο δικός μου, δεν έχω τηλεόραση, δεν παρακολουθώ πρωινές εκπομπές (βίντεο από την εκπομπή της έχω δει), αλλά, κι όμως, από εκεί, έρχεται ένα πρόσωπο που έχει σταθεί μέχρι στιγμής στο θέμα με έναν τρόπο πολύ πιο αξιοσέβαστο από διάφορους άλλους ανθρώπους που ανήκουν στον "δικό μου κόσμο" (εξού και το "ξάφνιασμα").

Η σημαντικότητα της παρουσίας της είναι πολύπλευρη.

Κατέχει μια θέση πολύ σοβαρή, μέσα σε έναν εργασιακό χώρο που σίγουρα και εκεί υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες και σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να μη νιώθει και κάποιος ελεύθερος να μιλήσει, απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων της χώρας και έχει κερδίσει μια θέση στη δουλειά της στέρεη, που δεν της την παίρνει κανείς.

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι ακριβώς αυτοί που θα μπορούσαν κάλλιστα να την κάνουν να παίρνει απλώς κάποιες συνεντεύξεις για αυτό το θέμα που μας απασχολεί, να αναδεικνύει καταγγελίες και μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω.

Αντιθέτως (και για αυτό είναι αξιοθαύμαστη), εκείνη παίρνει θέση, με μία φοβερή κυριαρχία και αξιοπρέπεια, πατώντας γερά στα πόδια της, με σοβαρή σκέψη και τοποθέτηση, με βαθύ ενδιαφέρον και με συγκινητικό σθένος και θέρμη, χωρίς να φοβάται κανέναν και τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυριότερο σε όλα αυτά είναι το ότι είναι γυναίκα.

Και δεν το λέω αυτό με κάποια διάθεση διάκρισης.

Το λέω μόνο και μόνο επειδή, παρόλο που κι εγώ ανέδειξα μια ιστορία μου ως άντρας και πολλοί άλλοι επίσης (και πολύ καλά κάναμε), δεν παύει το θέμα να είναι πρωτίστως έμφυλο.

Και ακριβώς για αυτό έχει τεράστια σημασία που γυναίκα παρουσιάστρια πατάει πόδι, στηρίζει ολόψυχα, τοποθετείται και αγκαλιάζει.

Αρκετοί "σοβαροί" άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν έδειξαν ανάλογα δείγματα γραφής.

Η Φαίη Σκορδά ανατρέπει πολλά στερεότυπα.

Και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο

γιατί η στάση της είναι πιο σημαντική από όσο και η ίδια φαντάζεται.

Και επί προσωπικού Φαίη, δεν γνωριζόμαστε, σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου και συγγνώμη που δεν θα εμφανιστώ στην εκπομπή, αλλά ένιωσα χρέος μου να γράψω έστω αυτό γιατί το αξίζεις και ήθελα να το πω, ολόψυχα.

Χρειαζόμαστε πολλές και πολλούς σαν τη Φαίη αυτές τις μέρες.

Από θέσεις προβολής σαν αυτή της Φαίης.

Για να είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι.

Χθες το βράδυ διάβασα στο Instagram ένα μήνυμα που μου είχε έρθει αρκετές μέρες τώρα, αλλά επειδή δεν ασχολούμαι συχνά...

Posted by Errikos Miliaris on Tuesday, 9 February 2021

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα