Follow us

Κατερίνα Βρανά: "Εϊμαι φοβερά τυχερή που μπορώ να κάνω ακόμη τη δουλειά μου"

Ο Κατερίνα Βρανά αντιμετωπίζει με χαμόγελο τις δυσκολίες και μιλά για όλα στην Ελεονώρα Μελέτη

Κλεοπάτρα Bright
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ BRIGHT
Κατερίνα Βρανά στα Μεσάνυχτα

Καλεσμένη στα "Μεσάνυχτα" με την Ελεονώρα Μελέτη, η Κατερίνα Βρανά αναφέρθηκε με μοναδικό χιούμορ σε όλα τα δύσκολα που βίωσε και κατάφερε να αντιμετωπίσει μετά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της.

Πιο συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά ότι:

"Οι Έλληνες γελάνε πολυ με αστεία που αναφέρονται στην καθημερινή τους ζωή, για τα μπουζούκια, τις ταβέρνες, πώς πάνε παραλία, πώς πίνουν φραπέ. Εγώ φοβόμουν πως επειδή είμαστε υποχόνδριοι, δεν ήξερα πώς θα δουλέψει το "Σχεδόν πέθανα", γιατί αναφέρεται στην αναπηρία μου. Ήταν άγχος μου, γιατί οι Έλληνες που δεν ήταν συνηθισμένοι στο stand up και δεν τους αρέσει να μιλανε για αρρώστιες, πώς θα αντιδράσουν όταν τους περιγράψεις τις εγχειρήσεις μου. Όμως το πήραν πολύ καλά, ήταν απίστευτα καλό και μάλιστα ήταν εκπληκτικό ότι άτομα που είχαν περάσει κάτι παρόμοιο γελούσαν πολύ. Οι συγγενείς τους δεν το αντέχαν πολύ".

Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε πως έπαθε σηψαιμία και αυτή ήταν η αιτία της αναπηρίας της, επισημαίνοντας ότι:"Έπαθα διάτρηση εντέρου και μολύνθηκε όλο το σύστημα, το αίμα μου, έπαθα σηψαιμία, ενώ 8 στους 10 πεθαίνουν. Λόγω σηψαιμίας. επηρεάστηκαν και άλλα πράγματα και εν τέλει έχω ακόμη θέμα μετακίνησης, όρασης, ομιλίας. Τότε, είχα πάει για περιοδία. Μπορεί να ήταν αυτοάνοσο που δεν το είχαμε βρει, μπορεί να ήταν φλεγμονή. Έχει γίνει τόση ζημιά, που δε μπορούν να βρουν τι το ξεκίνησε. Μέσα στο κώμα μου, ό,τι γινόταν γύρω μου έμπαινε στα όνειρα μου. Άκουγα τι μου έλεγαν οι γιατροί και καταλάβαινα τα πάντα. Όταν ξύπνησα, ήξερα και πού ήμουν και τι είχε γίνει. Δεν είχα καταλάβει όμως αυτό που έιχα μπροστά μου, αλλά με βοήθησε αυτό πολύ. Μέχρι να ανακαλυφθεί τι είχα γιατί γινόντουσαν συνέχεια μαγνητικές, είχα πάθει ο,τι μπορείς να φανταστείς."

Παρά την περιπέτεια της υγείας της, η ίδια δε χάνει το χαμογελό της, τονίζοντας πως:

"Έχω βοήθεια, γιατί λόγω έλλειψης συντονισμού και ισορροπίας πρέπει να έχω κάποιον για να μη σπάσω κανένα κόκκαλο. Μου είπαν πως κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει και πως εξαρτάται από εμένα. Το έχω λιώσει όμως στις θεραπείες. Είμαι άτομο που μπορώ άνετα να κάθομαι με πιτζάμες στο σπίτι όλη μέρα. Η αναπηρία συνέβη σε ένα άτομο που το σηκώνει. Θεωρώ πως έτσι είναι απο το σύμπαν, δεν κατάλαβα πως έχω να κάνω όλες τις θεραπειες του πλανήτη. Η γυμναστική που έχω κάνει....είμαι πιο δυνατή από ποτέ".

Όσον αφορά τη δουλειά της, η κωμικός τόνισε πως δεν έχει επηρεαστεί από το θέμα υγείας που έχει, αφού "και καθιστή μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Φοβόμουν στην αρχή αλλά το δέχθηκε το κοινό. Μέσα από αυτήν την αρρωστία, έχω νιώσει την αγάπη του κόσμου και είναι απίστευτη. Δεν το περίμενα και μου έχει δώσει τόσο δύναμη ότι αποδέχονται την κατάσταση μου και γελάνε με την όλη φάση μου. Μου έχουν γράψει πολλοί πως τους έχω βοηθήσει. Ήθελα να δείξω πως δεν πειράζει, τσούλα και συνέχισε".

Κλείνοντας, με αφοπλιστική ειλικρίνεια τόνισε ότι "Δεν είμαι καημένο κορίτσι. Είμαι φοβερά τυχερή που μπορώ να κάνω ακόμη τη δουλειά που λατρεύω. Μπορώ να συνεχίσω να το κάνω, μου φτιάχνει το κέφι. Ακριβώς πριν βγω, έχω άγχος".

Διαβάστε Ακόμα