Follow us

Eurovision 2011: Όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τη χώρα μας! Η ελληνική συμμετοχή, με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike αποθεώθηκε από το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά το στάδιο, ενώ η χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου φαίνεται πως ενθουσίασε τους Ευρωπαίους.

Λούκας Γιώρκας new

Η μετάδοση του πρώτου ημιτελικού ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, με τους τρεις παρουσιαστές Anke Engelke, Judith Rakers και Stefan Raab να καλωσορίζουν τους τηλεθεατές στον 56ο διαγωνισμό.Το Dusseldorf Arena, όπου διεξάγεται η φετινή Eurovision, ήταν κατάμεστο και ο κόσμος χειροκροτούσε κάθε χώρα που ανέβαινε πάνω στη σκηνή. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η παρουσίαση των τραγουδιών, με την Ελλάδα να εμφανίζεται 19η στη σειρά, κλείνοντας τον πρώτο ημιτελικό.

Eurovision 2011

Οι παρουσιαστές της φετινής Eurovision κέρδισαν σε άνεση και σε στυλ!

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα κι ευτυχώς η αγωνία για το αν θα περάσει η χώρα μας στον τελικό του Σαββάτου, δεν κράτησε πολύ, αφού το όνομα της Ελλάδας ανακοινώθηκε ανοίγοντας τον τρίτο φάκελο. Μόλις ακούστηκε το αποτέλεσμα αυτό, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής πανηγύρισαν στο Green Room με τον Λούκα Γιώρκα να φωνάζει “Ελλαδάρα!”.

Eurovision 2011 - εικόνα 2

Ο Λούκας Γιώρκας ερμηνεύει το "Watch my dance" και αποθεώνεται από το κοινό

Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι εξής: Σερβία, Λιθουανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φιλανδία, Ρωσία και Ισλανδία. Η σειρά με την οποία ανακοινώθηκαν δεν είχε να κάνει με τη βαθμολογία που πήρε η κάθε χώρα. Εκτός έμειναν χώρες με επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό, όπως η Τουρκία και η Αρμενία.

Eurovision 2011 - εικόνα 3

O Stereo Mike τραγουδά το ραπ κομμάτι του ελληνικού τραγουδιού στη σκηνή του Dusseldorf Arena

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι παρουσιαστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο βρίσκεται και η Κύπρος. Από τον δεύτερο ημιτελικό θα περάσουν ακόμα 10 χώρες στον μεγάλο τελικό. Συνολικά στον τελικό θα είναι 25 χώρες, μαζί με τις Big 5 που περνούν κατευθείαν εκεί (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα