Follow us

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Η δήλωση που θα συζητηθεί: «Με χαρά θα ενσάρκωνα τον Χίτλερ, αλλά δύσκολα θα έπαιζα με τον Σεφερλή»

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για όλους και για όλα!

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Καλεσμένος στο «Αυτός κι ο άλλος», το βράδυ της Τρίτης, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για τη σχέση του με τη δημοσιότητα, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη καθημερινότητά μας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον Μάρκο Σεφερλή.

«Εύκολα αν δεν σε βλέπω, δεν υπάρχεις»

O Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος παραδέχθηκε πως ορισμένες φορές κόβει τις «γέφυρες» με ανθρώπους που θέλει στη ζωή του αλλά δεν καταφέρνει να τους κρατήσει κοντά του: «Σιγά σιγά φέρνω ανθρώπους από το παρελθόν κοντά μου, δεν τους είχα. Αισθάνομαι ότι τρέχω με τέτοια φόρα κάποιες φορές που μπορώ να σε αφήσω πίσω και να μην το καταλάβω. Απλώς δεν είναι μόνο λογικής και χρόνου, έχει να κάνει και με μία δυσκολία σύνδεσης που έχω μεγάλη. Εύκολα αν δεν σε βλέπω, δεν υπάρχεις. Δεν γίνεται από πρόθεση, αλλά τηλέφωνο δεν παίρνω. Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να νιώθω πιο καλά με τον εαυτό μου σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν μου αρέσω. Όταν το συνειδητοποίησα, είπα "δεν είναι αυτό η ζωή, έλα κοντά με τους ανθρώπους, έλα σε επικοινωνία". Έχει χαρά μέσα αυτό!».

«Δεν με αφορά το gossip»

Σχετικά με την επιλογή του να μην απασχολεί με την προσωπική του ζωή, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Προσπαθώ πάρα πολύ γι' αυτό. Και περισσότερο θα ήθελα... Είναι προσωπική ζωή. Έχουν "φύγει" καναδυό πράγματα, αλλά πολύ προστατευμένα. Η προσωπική ζωή είναι προσωπική, γι' αυτό και λέγεται έτσι. Αν δεν ήταν προσωπική, θα λεγόταν δημόσια. Θέλω να πω ότι η ζωή μου είναι δική μου, δεν είναι προϊόν για να το εκμεταλλεύομαι ούτε να το ξέρουν άλλοι άνθρωποι. Στο μέτρο που θα συμβεί, για μία φωτογραφία, δεν έγινε και τίποτα. Από εκεί και πέρα, όταν αρχίζει και γίνεται πολύ, είναι κάτι που δεν το επιθυμώ. Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν μια δουλειά συγκεκριμένη. Κανένας δεν έρχεται να σε βρει άμα δεν το πολυθέλεις. Καταλαβαίνουν ότι δεν το πολυθέλεις... Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το gossip σπάνια με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Δεν είναι κάτι που με αφορά».

Το κεφάλαιο: κορονοϊός

«Εγώ έχω μία τύχη να μην έχω social media καθόλου, άρα η μόνη μου πρόσβαση είναι μια ματιά στο Google News ή κάτι τέτοια μια φορά στις δυο μέρες. Μου σκάνε πολύ φιλτραρισμένα τα πράγματα... Διασκεδάζω λίγο με αυτά που λέγονται. Αυτή μας η αντίδραση είναι ενιαία προς όλα τα πράγματα. Θα υπάρξουν αυτοί με τους κανόνες, αυτοί που είναι απέναντι και οι ενδιάμεσοι. Δεν εκπλήσσομαι! Δεν βλέπω δελτία ειδήσεων, δεν ακούω ειδήσεις στο ραδιόφωνο» ανέφερε αρχικά για τους «αρνητές» του ιού, ενώ τόνισε πως ανυπομονεί να κάνει το εμβόλιο, όταν αυτό είναι διαθέσιμο: «Ναι θα το κάνω! Είναι σοβαρό».

«Με χαρά θα ενσάρκωνα τον Χίτλερ, δύσκολο να έπαιζα με τον Σεφερλή»

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει πως δεν φοβάται κανένα ρόλο, ωστόσο οι συνεργασίες του θα είχαν καλλιτεχνικά όρια. Με αφορμή τον ρόλο του Καζαντζάκη, πώς θα αντιμετώπιζε μια πρόταση να υποδυθεί έναν άνθρωπο, το έργο του οποίου δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη του; «Δεν θα με πείραζε καθόλου. Εγώ για προσωπική μου ευχαρίστηση ασχολούμαι με το έργο όποιου υπαρκτού προσώπου, με τη δυνατότητα να μπορέσω να κλέψω κάτι από εκεί. [...] Μπορεί και να μη σ' αρέσει καθόλου αισθητικά, να μην είναι του γούστου σου. Το έργο του λίγο με νοιάζει. Το έργο υπάρχει, δεν θα το παίξω εγώ. Εγώ θα παίξω τις ιδιαιτερότητές του, τα περίεργα πράγματα που μπορεί να είχε... Με χαρά θα ενσάρκωνα τον Χίτλερ. Τα ακραία πρόσωπα είναι και τα πιο ενδιαφέροντα, ο Χίτλερ είναι... λουκούμι».

Πώς επιλέγει τις συνεργασίες του; «Σκέφτομαι αν συνάδει με τη στιγμή που βρίσκεται το κέφι μου τώρα. Μπορεί κάτι να μου άρεσε πέρυσι, να μην έγινε... Δεν θα μου αρέσει και του χρόνου, σπάνια συμβαίνει αυτό. Θα έχει μετακινηθεί η ζωή και η φάση στην οποία είμαι. Αν μου προτείνει κάτι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, δεν θα το σκεφτώ. Θα το δεχθώ κατευθείαν. Ο Χριστόφορος φροντίζει τις δουλειές του με μοναδικό τρόπο. Σ' αρέσουν ή δεν σ' αρέσουν, ένα για μένα είναι αντικειμενικό: είναι προσεγμένες δουλειές όσο ελάχιστες στην ελληνική τηλεόραση. Και είναι και φίλος! [...] Εννοείται πως θα συνεργαζόμουν με τον Λάνθιμο, είναι στρατηγικά σωστό. Οι δουλειές του γεννούν πολύ αντιφατικά πράγματα. Αναγνωρίζω μια μεγάλη ικανότητα και αξία, δεν γίνονται τυχαία αυτά τα πράγματα. Από την άλλη, είναι πολύ συχνά παράξενος ο κόσμος του που μπορεί να με αφήνουν απ' έξω. Αυτές οι δύο είναι περιπτώσεις ανθρώπων που σίγουρα ξέρουν τη δουλειά τους. Και ως ηθοποιός και εγώ ξέρω τη δουλειά μου. Δεν θα σε ταλαιπωρήσω, είμαι καλός σαν συνεργάτης. Είμαι σοβαρός σαν επαγγελματίας. Σαν σκηνοθέτης θα σου απαντήσω σε πέντε χρόνια. [...] Είμαι υπέρ της άποψης πως αύριο μπορεί να σου πω τελείως άλλα πράγματα, συνέχεια αλλάζω».

Στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με τον Μάρκο Σεφερλή, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος τόνισε: «Επιθεώρηση εννοείται θα έκανα με τεράστια χαρά! Αν μου έφερναν κείμενα που γούσταρα να τα πω, με τεράστια χαρά! Σαν τρελός... Τώρα είναι τόσο ισχυρή η περσόνα του Σεφερλή που δεν νομίζω πως χωρά και κανένας άλλος δίπλα. Ο Σεφερλής κάνει αυτό το πράγμα τόσα χρόνια, με τον τρόπο που το κάνει και είναι σχεδόν one man show. Δεν νομίζω πως θα παίζαμε μπάλα με τίποτα».

Διαβάστε Ακόμα